Κάνει τα πάντα το Μαξίμου να μαζέψει τις αντιδράσεις για τον γάμο των ομοφυλόφιλων

Σφοδρές αντιδράσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας - Οι δυο εισηγήσεις που δέχτηκε ο Πρωθυπουργός - Η «ντροπή» Κασσελάκη για τη φρασεολογία Μητσοτάκη

Must Read

Υπάρχουν σφοδρές αντιδράσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας για το νομοσχέδιο που αφορά στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, γεγονός που το γνωρίζει το Μαξίμου και προσπαθεί με νύχια και με δόντια να ανατρέψει το κλίμα.

Καθόλου τυχαίο δεν ήταν το σχόλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε ερώτηση δημοσιογράφων για το θέμα, στο τέλος της ορκωμοσίας των νέων υπουργών, καθώς επέστρεφε από το Προεδρικό Μέγαρο στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Μη βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο», ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού και συνέχισε λέγοντας: «Πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιαγράμματα».

Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια βρίσκεται στην ατζέντα της κυβέρνησης, όπως άλλωστε δήλωσε και ο αναβαθμισμένος πλέον Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε ότι «περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις» ενώ στην ερώτηση τι θα συμβεί αν δεν το ψηφίσει κάποιος βουλευτής, απάντησε ότι «καλό είναι να περιμένουμε να έρθει το κείμενο και να δούμε ποιοι είναι οι κανόνες».

Μάλιστα όταν ρωτήθηκε για τις αντιδράσεις της Εκκλησίας σχολίασε ότι «σεβόμαστε τις απόψεις της αλλά δεν νομοθετεί».

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης δέχεται δύο εισηγήσεις από τους στενούς συνεργάτες του, να προχωρήσει άμεσα στη νομοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας και να μην βιαστεί και να νομοθετήσει μετά τις ευρωεκλογές, ώστε να μην κοστίσει εκλογικά στην κυβέρνηση.

Οι υπέρμαχοι της ψήφισης του νομοσχεδίου μέσα στον Ιανουάριο, χρησιμοποιούν ως επιχείρημα πως δεν θα σέρνεται για καιρό η συζήτηση και ότι το πολιτικό κόστος η κυβέρνηση θα το πληρώσει ούτως ή άλλως και όποτε και να πάει στη Βουλή το νομοσχέδιο.

Η εισήγηση που δεν θέλει βιασύνες έχει ως επιχείρημα πως έτσι θα υπάρξει χρόνος να εξηγηθούν στην κοινωνία οι λόγοι για την ανάγκη ψήφισης του συγκεκριμένου νομοσχεδίου και να μετριαστούν οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο της ΔΕΘ και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είχε δηλώσεις πως «η ισότητα στον γάμο είναι στα σχέδια της κυβέρνησης για αυτή την τετραετία».

Και συμπλήρωσε: «Ο χρόνος που θα επιλέξουμε να φέρουμε τη σχετική ρύθμιση προς ψήφιση στη Βουλή, προφανώς είναι μια δική μου απόφαση. Όμως, ισχύει στο ακέραιο αυτό που έχω πει προεκλογικά και μετεκλογικά. Είναι ένα ζήτημα που μέσα σε αυτή την τετραετία, αυτή η κυβέρνηση θα το επιλύσει. Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα, δεν έμειναν στα λόγια ή στα χαρτιά αυτές οι προτάσεις. Έχουμε υλοποιήσει σχεδόν 20 δράσεις που απορρέουν από αυτή τη στρατηγική».

Σκούρα τα πράγματα αν και είναι αποφασισμένος ο Κυριάκος και αναμένεται να δούμε τι θα πράξουν στο τέλος οι εσωκομματικές φωνές που αντιδρούν…

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού από τον Στέφανο Κασσελάκη

Σε σφοδρή επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, για τα όσα είπε σε δημοσιογράφους σχετικά με το νομοσχέδιο για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Σε ανάρτησή του σχολίασε πως «ο “φιλελεύθερος” Κυριάκος Μητσοτάκης, μόλις παρομοίασε χιλιάδες συμπολίτες του με άλογα!», και ότι «η ισότητα είναι το “κάρο”; Και η “σέλα” ποιος είναι; Το νομοσχέδιο που δε φέρνει προς ψήφιση; Ή μήπως ο Βορίδης;».

«Ντροπή του για τη φρασεολογία που χρησιμοποιεί σε ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα», επεσήμανε ο Στέφανος Κασσελάκης. Ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργό «να πει ξεκάθαρα: Είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας υπέρ της ισότητας στον γάμο (που σημαίνει de facto και τεκνοθεσία), ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Θα ζητήσει κομματική πειθαρχία από τους βουλευτές του ή θα ταΐζει “σανό” το ακροδεξιό του ακροατήριο την ώρα που οι προοδευτικές δυνάμεις θα περνούν το νομοσχέδιο με την ψήφο των βουλευτών τους;».

 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This