Ο Κουτσούμπας για την εκδήλωση προς τιμήν του Κώστα Βάρναλη

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ εξήγγειλε μεγάλη εκδήλωση

Must Read

Ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του σε παρουσίαση βιβλίου της Εύας Νικολαϊδου «Εις μνήμην Νίκος Καραντηνός» εξήγγειλε μεγάλη εκδήλωση προς τιμήν του Κώστα Βάρναλη. Φέτος άλλωστε συμπληρώνονται 140 χρόνια από την γέννηση και 50 χρόνια από τον θάνατο του κομμουνιστή ποιητή, καθώς και 65 χρόνια από την βράβευσή του με το βραβείο Λένιν.

Νωρίτερα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, τόνισε: «Το βιβλίο και άλλες πρωτοβουλίες, αποτελούν μια ελάχιστη οφειλόμενη απόδοση τιμής στον ακριβό μας σύντροφο, Νίκο Καραντηνό. Πέρασαν 15 χρόνια από το τέλος της πλούσιας, γεμάτης αγώνες και προσφορά ζωής του. Πιστεύουμε πως είναι σήμερα ίσως πιο αναγκαίο από ποτέ, να τον θυμόμαστε οι παλιότεροι, να τον γνωρίσουν οι νεώτερες γενιές, οι νέοι κομμουνιστές. Και φυσικά, να τον γνωρίσουν, όσοι κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη δημοσιογραφία και έχουν την φιλοδοξία να υπηρετήσουν από αυτό το μετερίζι το δίκιο και την αλήθεια, αξιοποιώντας και την παραμικρή χαραμάδα που αφήνει το σημερινό ασφυκτικό πλαίσιο του ελέγχου των ΜΜΕ από επιχειρηματικά συμφέροντα αλλά και το αστικό κράτος».

Και πρόσθεσε: «Είναι σωστό αυτό που διαβάζουμε στο βιβλίο ότι ο Καραντηνός, ήταν ευρείας αποδοχής. Υπήρξε για χρόνια μέλος του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ και πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Δημοσιογράφων Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης. Διετέλεσε, επίσης, γενικός γραμματέας στο πρώτο, ιδρυτικό, ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), στην ίδρυση τής οποίας πρωτοστάτησε. Ήταν ένας κομμουνιστής ευρείας αποδοχής. Και τα στοιχεία που προκαλούσαν τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη σε όλους, είναι ακριβώς τα κομμουνιστικά στοιχεία που ο καθένας μας πρέπει να επιδιώκει να κατακτά σε όλο και μεγαλύτερο βαθμό».

Συμπλήρωσε δε: «Αυτός ήταν ο Νίκος Καραντηνός. Ο “Διονύσης” της ΟΚΝΕ, της ΕΠΟΝ, ο αρχισυντάκτης της “Νέας Γενιάς”, ο αγωνιστής της μάχης του Δεκέμβρη του 1944. Ο βασανισμένος, ο διωκόμενος, ο εξόριστος στη Μακρόνησο και την Ικαρία, αλλά πάντα αλύγιστος στο μετερίζι των αγώνων όλα τα πέτρινα χρόνια που ακολούθησαν μέχρι τη Μεταπολίτευση. Αλλά και μετά, από το 1974 που ο Ν. Καραντηνός δίνει από τον “Ριζοσπάστη” τη δική του μάχη, ως μέλος του ΚΚΕ και ως δημοσιογράφος, “για να γενούνε τα σκοτάδια φως”! Η μόνιμη στήλη του, “Τότε και τώρα”, άφησε εποχή, για τη δύναμη, τη ζωντάνια, την αισιοδοξία, τη μαχητικότητα, την παιδεία, το ήθος, τις αξίες, την επικαιρότητα δοσμένη και μέσα από την ιστορικότητα των γεγονότων και καταστάσεων με τα οποία κάθε φορά καταπιανόταν».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This