Δένδιας: Επιβάλλονται αλλαγές στα εξοπλιστικά

Ο υπουργός Άμυνας προανήγγειλε ανάπτυξη της εγχώριας παραγωγής και αλλαγές στη στρατιωτική θητεία με βάση το φινλανδικό μοντέλο

Must Read

Ριζικές αλλαγές και αναθεώρηση του δόγματος των στρατιωτικών εξοπλισμών με ανάπτυξη της εγχώριας παραγωγής και αλλαγές στη στρατιωτική θητεία με βάση το φινλανδικό μοντέλο προαναγγέλλει ο υπουργός Αμυνας Νίκος Δένδιας ο οποίος εμφανίστηκε με συνέντευξη να αφήνει έμμεσες αιχμές προς προκατόχους αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου.

Είναι ενδεικτικό πως αναφερόμενος στα αμερικανικά αεροσκάφη F-35, η απόκτηση των οποίων έχει διαφημιστεί όσο τίποτα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, δήλωσε με νόημα πως «η Πολεμική Αεροπορία, που έχει F-35 αλλά δεν έχει επαρκή μεταγωγικά αεροσκάφη, δεν είναι μία σύγχρονη Πολεμική Αεροπορία, μην κοροϊδευόμαστε. Το F-35 θα το πάρουμε πάντως».

Για τον στόλο του Πολεμικού Ναυτικού δε, σημείωσε στην ίδια συνέντευξη στην «Καθημερινή» πως «δεν χρειαζόμαστε κατ’ ανάγκην πάρα πολλά πλοία, χρειαζόμαστε όμως, σίγουρα, καλά εξοπλισμένα πλοία». Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας δήλωσε πως πρέπει να αναθεωρηθεί το δόγμα των Ενόπλων Δυνάμεων, δηλώνοντας πως «η παρουσία στο πεδίο της μάχης μιας σειράς νέων συστημάτων -όπως μας έχει δείξει η εμπειρία σε Ουκρανία, Καύκασο και στις τελευταίες συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας- αποδεικνύει ότι τα δόγματα τα οποία ακολουθούν σήμερα οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις πρέπει να μελετηθούν και σε έναν μεγάλο βαθμό να αναθεωρηθούν».

Κατά τον Νίκο Δένδια πρέπει να αναπτύξουμε τις εγχώριες δυνατότητες παραγωγής συστημάτων χαμηλής αξίας και υψηλής δυνατότητας, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως «δεν είναι δυνατόν η χώρα, μια χώρα με έναν μεγάλο αμυντικό προϋπολογισμό, να αγοράζει τα πάντα από το ράφι και μάλιστα από ράφι στο εξωτερικό και να μην παράγει το παραμικρό».

Αναφερόμενος δε στην Αγκυρα, ανέφερε πως «είναι κι ένας τρόπος να μπούμε σε αυτόν τον αγώνα δρόμου στον οποίο η Τουρκία τρέχει ήδη τα τελευταία 10-15 χρόνια και είναι εξαγωγική δύναμη. Αρκεί να δείτε πού ήμασταν η Τουρκία κι εμείς το 1980 και να δείτε επίσης πού βρισκόμαστε η Τουρκία κι εμείς σήμερα, το 2024. Η Τουρκία έχει κάνει άλματα κι εμείς έχουμε κάνει βήματα προς τα πίσω. Αυτό δεν είναι αποδεκτό», όπως σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει να υπάρξει και αλλαγή λογικής «που θα περιλαμβάνει και τον τρόπο οργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This