Ευρωπαϊκό «χαστούκι» στον Μητσοτάκη: Έρχεται ψήφισμα για το Κράτος Δικαίου και την Ελευθερία Τύπου στην Ελλάδα

Αναφορά και στην ανεξιχνίαστη δολοφονία Καραϊβάζ από την εισηγήτρια

Must Read

Η συμφωνία για τη νομοθεσία προστασίας της ελευθερίας του Τύπου και των δημοσιογράφων που επετεύχθη μόλις τον Δεκέμβριο, μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το οποίο, σύμφωνα με τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα (RSF) αποτελεί ένα σημαντικό πρώτο βήμα προς την πλήρη καταδίκη της πρακτικής της παρακολούθησης δημοσιογράφων, καθώς επίσης ένα ηχηρό χαστούκι σε κυβερνήσεις αυταρχικές όπως, καλή ώρα, αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το εν λόγω θέμα είχε πάρει σοβαρές διαστάσεις καθώς, σύμφωνα με έγγραφα που είχαν διαρρεύσει, κυβερνήσεις όπως η ελληνική και η κυπριακή φέρονταν να επιμένουν στις συνομιλίες που προηγήθηκαν της Συμφωνίας πως η παρακολούθηση δημοσιογράφων και των πηγών τους θα πρέπει να θεωρείται ως μια νόμιμη πρακτική για «λόγους εθνικής ασφάλειας» ή/και «λόγους εθνικού συμφέροντος».

Μόλις πριν λίγες μέρες, ένα κείμενο καταπέλτη δημοσίευσε το τελευταίο τεύχος της Βρετανικής Δημοσιογραφικής Επιθεώρησης (British Journalism Review), σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει καταφέρει σοβαρά πλήγματα στην ελευθερία των ΜΜΕ και της απρόσκοπτης δημοσιογραφίας. Ο διευθυντής Ευρώπης του Διεθνούς Δικτύο Ανεξαρτησίας του Τύπου ((IPI), Τζέιμι Γουάιζμαν, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Δεν είναι όλα καλά για την ελευθεροτυπία στην γενέτειρα της Δημοκρατίας».

Και σήμερα έρχεται ένα ακόμη ράπισμα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς η ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου αποφάσισε την ερχόμενη Τετάρτη όχι μόνο να συζητήσει για το Κράτος Δικαίου και την Ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, αλλά να υπάρξει και έγκριση ψηφίσματος!

Μάλιστα όπως αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, μόλις πριν λίγη ώρα εγκρίθηκε η πρόταση να λάβει χώρα ψήφισμα για την κατάσταση του Κράτους Δικαίου & της Ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα, με την εισηγήτρια Sophieint Veld να κάνει ανοιχτά λόγο για την υπόθεση της ανεξιχνίαστης δολοφονίας του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ.

Το ψήφισμα θα λάβει χώρα στην πρώτη Ολομέλεια του Φεβρουαρίου, σε συνέχεια της συζήτησης για το Κράτος Δικαίου & της Ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα, που είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This