Κωνσταντινούπολη: Και δεύτερη σύλληψη για τη φονική επίθεση στην εκκλησία – Συλλυπητήρια από πάπα Φραγκίσκο και Βαρθολομαίο

Με ελαφρά νοητική υστέρηση ο 52χρονος που σκοτώθηκε από τα πυρά των δύο κουκουλοφόρων

Must Read

Ένας ακόμη ύποπτος συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της τουρκικής αστυνομίας, στο πλαίσιο των ερευνών για την τρομοκρατική -κατά τα φαινόμενα- επίθεση ένοπλων κουκουλοφόρων στην καθολική εκκλησία Σάντα Μαρία της Κωνσταντινούπολης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 52χρονου άνδρα.

Όπως ανέφερε σε σχετική ανάρτησή του ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλικαγιά «δύο ύποπτοι συνελήφθησαν για τον θάνατο του πολίτη Tuncer Cihan, κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης λειτουργίας στην εκκλησία Σάντα Μαρία. Συγχαίρω την αστυνομία της Κωνσταντινούπολης και τους ηρωικούς αστυνομικούς που εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες».

Η επίθεση σημειώθηκε περίπου στις 11:40 το πρωί στην εκκλησία που βρίσκεται στη συνοικία Σαριγιέρ, στην ευρωπαϊκή πλευρά της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας, την ώρα που εντός της εκκλησίας βρίσκονταν περίπου 40 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο γενικός πρόξενος της Πολωνίας, μαζί με τα παιδιά του.

Οι Αρχές, αν και αρχικά έκαναν λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα, κατόπιν μίλησαν για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών», ασυνήθιστο, βέβαια σε ό,τι αφορά το χώρο που επέλεξαν οι εκτελεστές. Το Ισλαμικό Κράτος, ωστόσο, έσπευσε να επιβεβαιώσει την αρχική τους εντύπωση, καθώς ανέλαβε επίσημα την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση.

Όσον αφορά στο θύμα της -τρομοκρατικής, τελικά- επίθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο διάστημα επισκεπτόταν την εκκλησία παρέα με τον θείο του, παρότι ο ίδιος δεν ήταν Χριστιανός. Μάλιστα, όπως ανέφεραν στα μέσα ενημέρωσης συγγενείς του, ο άτυχος 52χρονος, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός μεταξύ των πιστών και είχε μία ελαφρά νοητική υστέρηση.

Η παρέμβαση Ερντογάν

Πληροφορούμενος το τραγικό συμβάν, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ιερέα της καθολικής εκκλησίας και τον έπαρχο της περιφέρειας Σαρίγερ, και τούς εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, ενώ ευχήθηκε «περαστικά» σε ολόκληρη την ρωμαιοκαθολική κοινότητα της Πόλης. Τούς διαβεβαίωσε δε ότι οι δύο δράστες θα συλληφθούν «το συντομότερο δυνατό».

«Δηλώνω ότι βρίσκομαι στο πλευρό της κοινότητας της εκκλησίας Santa Maria Draperis στην Κωνσταντινούπολη, η οποία κατά την διάρκεια της λειτουργίας δέχθηκε ένοπλη επίθεση με έναν νεκρό και πολλούς τραυματίες», ανέφερε με τη σειρά του ο πάπας Φραγκίσκος για το αιματηρό περιστατικό, μετά την ολοκλήρωση της προσευχής στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, ενώ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον επίσκοπο της Πόλης, Μασιμιλίανο Παλινούρο, στον οποίο και εξέφρασε τη συμπαράσταση και τα θερμά συλλυπητήρια «του ιδίου προσωπικώς και της Μητρός Εκκλησίας» προς την οικογένεια του θύματος και συνολικά προς την ρωμαιοκαθολική κοινότητα.

Επισήμανε δε ότι «ουδείς πρέπει να επιτρέψει στον φόβο να επικρατήσει σε βάρος της κοινωνικής ειρήνης και της αρμονικής συνύπαρξης των θρησκευτικών κοινοτήτων στη χώρα».

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This