«Λάδι στη φωτιά» η συνάντηση Τσίπρα-Τεμπονέρα

Αναταραχή για τη συμμετοχή του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ σε εκδήλωση με τον ραγδαία ανερχόμενο πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μανώλη Χριστοδουλάκη και την Εφη Αχτσιόγλου, που βρίσκεται πλέον στη Νέα Αριστερά

Must Read

Νέα σενάρια και εικασίες για τις εξελίξεις στο οικόπεδο της Κεντροαριστεράς πυροδοτεί η χθεσινή συνάντηση του Διονύση Τεμπονέρα με τον Αλέξη Τσίπρα. Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε τον πρώην πρόεδρο του κόμματος στο γραφείο του επί της Λεωφόρου Αμαλίας λίγες ημέρες πριν από την εκδήλωση που διοργανώνει η «Εφημερίδα των Συντακτών», στην οποία ο Δ. Τεμπονέρας θα συμμετάσχει από κοινού με τον ραγδαία ανερχόμενο πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μανώλη Χριστοδουλάκη και την Εφη Αχτσιόγλου, που βρίσκεται πλέον στη Νέα Αριστερά και αποτελεί «κόκκινο πανί» για την Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με τα «απαραιτήτως απαραίτητα» που διέρρευσαν στη δημοσιότητα, επρόκειτο για συνάντηση προγραμματισμένη μεταξύ των δύο ανδρών που είχε ζητήσει ο Δ. Τεμπονέρας προ καιρού. Το γεγονός όμως, όπως λένε, ότι στη συνάντηση έγινε μια γενική ανασκόπηση των εξελίξεων στην Αριστερά και την Κεντροαριστερά δίνει τροφή στα βάσιμα σενάρια που καλλιεργούνται πάνω στο έδαφος της Κεντροαριστεράς, η οποία αναζητεί τρόπους αμφισβήτησης της πολιτικής κυριαρχίας Μητσοτάκη.

Είναι πρόδηλο και έχει γράψει εγκαίρως η «δημοκρατία» ότι το αποτέλεσμα των προσεχών ευρωεκλογών, το οποίο, όπως πολλοί προεξοφλούν, θα είναι αρνητικό όχι μόνο για την κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται σε πορεία φθοράς, αλλά και για τα μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, τα οποία αθροιστικά ούτε καν πλησιάζουν σε απόσταση βολής τη Ν.Δ., θα αποτελέσει το έναυσμα ευρύτερων ανακατατάξεων και αλλαγών, που θα περιλάβει και την κορυφή στα δύο κόμματα.

Στο άκουσμα της εκδήλωσης, η οποία τιτλοφορείται επιθετικά «Απέναντι στον Μητσοτάκη ποιος;», κάτι που ευθέως υποδηλώνει την ανεπάρκεια των σημερινών ηγεσιών στα δύο κόμματα, επικράτησε αναταραχή. Οσο κι αν διευκρινίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα παραστεί σε καμία εκδήλωση εκτός από το συνέδριο του κόμματος, διατηρώντας για τον εαυτό του την επιλογή του χρόνου και του τρόπου κάποιας πιθανής δημόσιας παρέμβασης, στον ΣΥΡΙΖΑ βγήκαν τα μαχαίρια.

Ο Δ. Τεμπονέρας δέχτηκε στο παρασκήνιο σκληρή κριτική από σειρά στελεχών που τον κατηγόρησαν ότι έχει προσωπική ατζέντα και προωθεί ιδιοτελείς πολιτικούς στόχους, την ώρα που παράγοντες που κινούνται στην πλευρά Τεμπονέρα ξεκαθαρίζουν ότι η πρωτοβουλία αυτή δεν θέτει εν αμφιβόλω ούτε την ενότητα ούτε και την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, όσο κι αν ορισμένοι ενοχλούνται από πρωτοβουλίες ενωτικού χαρακτήρα που ξεκινούν από τη βάση.

Δημοσίως, η γραμματέας της Κ.Ο. Θεοδώρα Τζάκρη επέλεξε να επιτεθεί κυρίως στη Νέα Αριστερά, ενώ ο Νίκος Παππάς, ο οποίος μόλις την περασμένη εβδομάδα άσκησε δριμεία κριτική στην ηγεσία, δήλωσε ότι ακόμα και αν βρισκόταν στην Ελλάδα, μια και θα ταξιδέψει στο εξωτερικό, δεν σκόπευε να πάει. «Μας αφορά ο διάλογος, αλλά πρέπει να γίνει από τις συγκροτημένες πολιτικές δυνάμεις και δεν είναι κάτι που αφορά υποκλαπείσες έδρες και προσωπικές στρατηγικές» είπε, αφήνοντας αιχμές και προς την Αχτσιόγλου, αλλά κυρίως προς τον Δ. Τεμπονέρα.

Ανάμεσα στα άλλα, κάποιοι υποστηρίζουν ότι η κίνηση Τεμπονέρα κινείται στα όρια της κομματικής νομιμότητας, στην τελική πορεία προς το συνέδριο. Ο Χάρης Μαμουλάκης καταλόγισε «προσωπική στρατηγική», ενώ ο Βασίλης Κόκκαλης δήλωσε πως δεν πρόκειται για εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, αρνητικές είναι και οι διαθέσεις στη Χαριλάου Τρικούπη για τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, στον οποίο το λιγότερο που καταλογίζουν είναι ότι δεν έχει αίσθηση της συγκυρίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This