Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας από ΣΥΡΙΖΑ για τα ομόφυλα ζευγάρια

Must Read

Ανεβάζει την ένταση της αντιπολιτευτικής μηχανής ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτοντας αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Η Κουμουνδούρου αποφάσισε να αξιοποιήσει τον πολιτικό χώρο που της δίνει η κυβέρνηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σωκράτης Φάμελλος απευθύνθηκε προσωπικά στον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο και του επεσήμανε ότι, αν και του το ζήτησε στις Επιτροπές, δεν τόλμησε καν να πει ότι είναι υποχρέωση των βουλευτών της ΝΔ να ψηφίζουν τα νομοσχέδια της κυβέρνησης.

«Στα θέματα κράτους δικαίου έχω να πω δύο ονόματα: Καμμένος και Πολάκης. Ο Καμμένος σας εμπόδισε να φέρετε μία πληρέστερη ρύθμιση. Έχετε φτάσει σε αυτό το βαθμό οίησης που λέτε ότι χάρις στις ψήφους σας θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο. Όσον αφορά τον Πολάκη: Έχετε στις τάξεις σας ένα βουλευτή που απειλεί τη Δικαιοσύνη», απάντησε ο Α. Σκέρτσος. «Έχετε ξαναδεί άλλο κόμμα να υπογράφει ψήφισμα που να ζητά να κοπούν χρήματα από τη χώρα; Το ηθικό πλεονέκτημα σας κατέστρεψε. Ντροπή σας. Ντροπή», φώναξε ο υπουργός λέγοντας στον ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα κουνάτε το δάχτυλο σε κανένα».

«Χρειάστηκε ένα νομοσχέδιο με προοδευτικό πρόσημο για να αποκαλυφθεί το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης που κάθε άλλο παρά κεντρώο είναι, όταν σχεδόν το 1/3 των βουλευτών της συμπολίτευσης είτε καταδικάζει είτε αποφεύγει να στηρίξει το νομοσχέδιο. Το νομοσχέδιο αυτό δείχνει την πολιτική σας ταυτότητα και αποκαλύπτει την πραγματικότητα», υπογράμμισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το ερώτημα είναι απλό: Πόσα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ εναντιώνονται στις αρχές του Συντάγματος; Πόσα δεν θέλουν να συμμορφωθεί η χώρα με τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και της ευρωπαϊκής νομολογίας; Πόσα μέλη του Κοινοβουλίου της συμπολίτευσης αμφισβητούν τη θέση και το ρόλο της Ελλάδας ως μέλους της ευρωπαϊκής οικογένειας; Πόσοι υπουργοί αμφισβητούν την υποχρέωση της χώρας στην ισότητα, στο να μην υπάρχουν αόρατοι άνθρωποι, να μην υπάρχουν αόρατα παιδιά;», ρώτησε ο Σ. Φάμελλος και συνέχισε: «η αλήθεια δεν κρύβεται. Προσπαθείτε να ισορροπήσετε σε δύο βάρκες και η μία είναι της ακροδεξιάς. Θα λένε τώρα οι βουλευτές σας στους νομούς, ότι «ο ένας το ψηφίζει», ο άλλος «δεν το ψηφίζει», για να τα έχετε καλά με όλους. Για τις ψήφους. Αυτό, όμως, είναι μια χυδαία πολιτική επιλογή. Γιατί έτσι η ΝΔ ανέχεται και κλείνει το μάτι στον σκοταδισμό. Και αποδεικνύετε ότι είστε ένα βαθιά συντηρητικό κόμμα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This