Κασσελάκης: «Πρέπει να πάμε σε εκλογές» – Ζήτησε να γίνουν στις 10 Μαρτίου

Σε εξέλιξη το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Must Read

Το σύνθημα για την πραγματοποίηση των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης από βήματος του 4ου Συνεδρίου του κόμματος. «Δεν γίνεται να παραμείνω πρόεδρος υπό αυτές τις συνθήκες. Πρέπει να πάμε σε εκλογές», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παροτρύνοντας τους συνέδρους να ψηφίσουν υπερ της νέας εκλογής προέδρου της παράταξης. 

«Άλλαξα την ώρα της ομιλίας μου για να σας απευθυνθώ τώρα γιατί τώρα είναι η ώρα για όλα ή για τίποτα. Δεν θα σας προδώσω ποτέ», τόνισε αρχικά ο Στέφανος Κασσελάκης καλώντας τα μέλη να πάρουν το κόμμα στα χέρια τους, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Όλγας Γεροβασίλη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μια συντρόφισσα, η Αθηνά, δακρύζοντας πριν αποχωρήσω χθες, με πλησίασε και μου ζήτησε να μην πάμε σε εκλογές. Μου ζήτησε να προστατεύσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και να μην πάμε σε εκλογές. Και μου ράγισε την καρδιά», είπε και στη συνέχεια ευχαρίστησε «μέσα από τη ραγισμένη καρδιά μου», όπως είπε, όσους υποστηρίζουν ότι δεν χρειάζονται εκλογές.

«Επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω γιατί αυτό δεν γίνεται. Σας καλώ να ανοίξουμε όλοι τα μάτια και να ψηφίσουμε με βάση την πραγματικότητα που έχουμε απέναντί μας. Πώς θα μπορούσα να μείνω πρόεδρος χωρίς εκλογές υπό αυτές τις συνθήκες;».

«Την Πέμπτη (22/02) μπήκα στο συνέδριο ολόκληρος, πληγωμένος μεν από την αμφισβήτηση μηνών αλλά ολόκληρος. Πώς μπορώ να βγω την Κυριακή (25/02), κομμένος κομματάκια; […] Εσείς ψηφίσατε, αλλά κάποιοι δεν σας άκουσαν. Αν χρειαστεί, θα φωνάξουμε δυο φορές. Αν κάποιος βγήκε την πρώτη φορά επειδή τον φύτεψαν, τη δεύτερη φορά δεν ξαναβγαίνει. Τη δεύτερη φορά βγαίνεις μόνο αν έχεις ριζώσει στην κοινωνία», τόνισε.

Στη συνέχεια εξήγησε τους λόγους που επιθυμεί οι εσωκομματικές εκλογές να πραγματοποιηθούν στις 10 Μαρτίου. «Επιτρέπεται από το καταστατικό μας εφόσον επίκεται διενέργεια εκλογών εθνικής εμβέλειας. […] Πάνω από έναν μήνα διαφωνούντες στα κανάλια για να μην μείνει τίποτα όρθιο. […] Σηκωθείτε όρθιοι και πάρτε το κόμμα στα χέρια σας».

Και συμπλήρωσε: «Πρόεδρος που θα πάει κατευθείαν στις ευρωεκλογές, δεν μπορεί να γίνει. Πρόεδρος υπό προθεσμία που θα του βάλουν την κλεψύδρα, δεν μπορεί να γίνει. Πρόεδρος που δεν θα περάσει από νέα κάλπη ενώ το ζήτησε ο ιστορικός ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ και ενώ υπάρχει εσωκομματική αντιπολίτευση, δεν μπορώ να γίνω. Πρόεδρος, όμως, στις 10 Μαρτίου με ανοιχτό ορίζοντα τις εθνικές εκλογές, μπορώ να γίνω. […] Για να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ χρόνο. Για να αρχίσει να μετρά αντίστροφα ο χρόνος για το τζάκι του Κυριάκου Μητσοτάκη και όχι για μας. Για να έχει ο πρόεδρος ξεκάθαρη εντολή ριζικής ανανέωσης για να πετύχει τον συλλογικό μας στόχο. Την ίδια εξουσιοδότηση θα ζητήσω και σε περίπτωση που κερδίσει η Όλγα, να έχει χρόνο ο πρόεδρος μέχρι τις εθνικές εκλογές».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This