Έντονες πολιτικές αντιδράσεις για τους… sugar daddies του Κουτσούμπα

«Εξοργιστική, αισχρή, ακραία σεξιστική και βαθιά υποτιμητική» χαρακτήρισε την ατάκα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Must Read

Viral έχει γίνει, όπως αναμενόταν, η αναφορά του Δημήτρη Κουτσούμπα σε φοιτήτριες και σε sugar daddies, με αφορμή το νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, με τους χρήστες των social media να αντιδρούν στην επίμαχη ατάκα του ποικιλοτρόπως, χαρακτηρίζοντάς τον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ από… boomer μέχρι σεξιστή.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση, πάντως, καταδίκασαν το συγκεκριμένο σχόλιο του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ («στις σκανδιναβικές χώρες η επιβολή των διδάκτρων ανάγκασε φοιτήτριες να αναζητήσουν sugar daddies»). «Πρόκειται για μία κατάπτυστη, απαράδεκτη, σεξιστική και άκρως υποτιμητική για το γυναικείο φύλο δήλωση», τονίζει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, και προσθέτει: «Φανταστείτε μόνο τι θα γινόταν, εάν αυτή η αθλιότητα είχε ειπωθεί από πολιτικό οποιουδήποτε άλλου χώρου».

«Επίθεση» στο Δημήτρη Κουτσούμπα εξαπέλυσε και το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως «με έκπληξη παρατηρήσαμε σήμερα από το βήμα της βουλής τον Γενικό Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος να κάνει μια άνευ προηγούμενου σεξιστική δήλωση. Ποια ήταν αυτή; ‘Η επιβολή διδάκτρων οδηγεί φοιτήτριες να αναζητούν “sugar daddies”‘». «Άραγε αυτή είναι η θέση και το επιχείρημα ενός αντιπολιτευτικού κόμματος απέναντι στο κατάπτυστο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων; Οι γυναίκες σήμερα παλεύουμε καθημερινά απέναντι σε μια πατριαρχική κοινωνία που δεν λέει να αλλάξει, γεμάτη έμφυλα στερεότυπα. Μια κοινωνία βίας και εξουσιαστικών συμπεριφορών απέναντι σε γυναίκες», προσθέτει και καταλήγει, τονίζοντας πως «το μόνο που δεν χρειαζόμαστε είναι σεξιστικά σχόλια μέσα από το κοινοβούλιο των υποτιθέμενων υπερασπιστών της ισότητας. Πέφτουν τα προσωπεία για ακόμη μια φορά, μετά την καταψήφιση του ΚΚΕ επί της αρχής του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο. Η ισότητα δεν είναι μια λέξη προς τέρψιν ψήφων, αλλά καθημερινός αγώνας και στάση ζωής…».

Η αναφορά του Δ. Κουτσούμπα προκάλεσε δυσφορία και σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη να σχολιάζουν με νόημα πως «η αγωνία του κ. Κουτσούμπα να πρωταγωνιστεί στο Luben είναι κακός σύμβουλος. Δεν περιμέναμε από τον Γραμματέα του ΚΚΕ τέτοιο σεξιστικό παραλήρημα».

Από την πλευρά της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μόνη γυναίκα αρχηγός κόμματος στο ελληνικό κοινοβούλιο, ζήτησε από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ να ανακαλέσει αυτή του τη δήλωση, «σήμερα, παραμονή της ημέρας της γυναίκας», και να ζητήσει συγγνώμη, χαρακτηρίζοντάς την «εξοργιστική, αισχρή, ακραία σεξιστική και βαθιά υποτιμητική».

Για την επίμαχη αυτή ατάκα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς, Κωστής Καρπόζηλος, κάνει λόγο για «ένα ΚΚΕ που στην προσπάθεια του να γίνει viral καταφεύγει σε ιστορίες για… sugar daddies. Η χώρα έχει ανάγκη από σοβαρή, μαχητική και αξιόπιστη αντιπολίτευση». «Ο κ. Μητσοτάκης, με τη γνωστή του αλαζονεία, δεν διστάζει να νομοθετεί την παραβίαση του Συντάγματος αφού απέναντι του έχει μια αντιπολίτευση που κινείται μεταξύ αμηχανίας και ανεκδοτολογίας. Ένα αντιφατικό και διαιρεμένο ΠΑΣΟΚ, έναν ΣΥΡΙΖΑ που ο αρχηγός του εκδράμει αυτές τις κρίσιμες μέρες στην Αρκαδία και ένα ΚΚΕ που στην προσπάθεια του να γίνει viral καταφεύγει σε ιστορίες για… sugar daddies. Η χώρα έχει ανάγκη από σοβαρή, μαχητική και αξιόπιστη αντιπολίτευση. Στην πράξη, όχι στα λόγια. Η Νέα Αριστερά θα συνεχίσει να δείχνει ότι υπάρχει δυνατότητα για ισχυρή, αντιπολίτευση στη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Για να ανοίξει ο δρόμος για την εναλλακτική πολιτική την οποία έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία», αναφέρει συγκεκριμένα.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Η Υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο και από τους Πολιτικούς από τα δίκτυα Κοινωνικής δικτύωσης , και τις γυναικείες Οργανώσεις .
    Όταν οι ομοφυλόφιλοι έλεγαν και απαιτούσαν στο Νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφυλοφίλων να αποκτήσουν παιδιά μέσω Παρένθετης Μητέρας Ουδείς και Ουδεμία έβγαζαν λέξη .
    Δηλ. οι γυναίκες οποίες είχαν ή έχουν οικονομικό πρόβλημα να γίνονται ” ΚΛΩΣΟΜΗΧΑΝΕΣ ” των Κυρίων και Κυριών που έχουν χρήμα , αυτός δεν είναι Βιασμός με την σφραγίδα του Κράτους ? ενώ η αναφορά του Προέδρου του Κ.Κ.Ε στο δημοσίευμα τους πείραξε λες και όλοι τους μέσα στην βουλή είναι Άγιοι και δεν ξέρουν τι γίνεται .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This