Τίμησαν (τυπικά) την Ημέρα της Γυναίκας!

Ανέξοδες υποσχέσεις της κυβέρνσης - Τι λέει η αντιπολίτευση

Must Read

Με τις συνήθεις ανακοινώσεις, συμβολικές εκδηλώσεις και ανέξοδες υποσχέσεις για κατάργηση των διακρίσεων εις βάρος των γυναικών, ο πολιτικός κόσμος της χώρας τίμησε χθες την Ημέρα της Γυναίκας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και συζήτησε με πέντε γυναίκες.

Στη συνάντηση μετείχαν η Μαυρόχη Καρμέλα, δικηγόρος στον Πειραιά, μέλος της ΜΚΟ
WISTA Hellas που προωθεί την ισότητα των φύλων και μητέρα ενός παιδιού, η Ιουλία Αναστασίου, εργαζόμενη σε φαρμακοβιομηχανία και μητέρα δύο παιδιών, η Γαρυφαλλιά Παπαρά, συνταξιούχος, μητέρα τριών παιδιών με τέσσερα εγγόνια, η Ιωάννα Λαψάνη, νέα εργαζόμενη, πολιτικός μηχανικός, και η Αργυρώ Κουτσουράδη, γεωπόνος – αγρότισσα από τη Χίο, ιδιοκτήτρια της εταιρίας Myrovolos Organics και μητέρα ενός παιδιού.

Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η στήριξη των οικογενειών για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας, «της μεγαλύτερης μακροπρόθεσμης πρόκλησης που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία», όπως σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ανέδειξε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, όπως η καθιέρωση από την 1η Ιανουαρίου 2020 του επιδόματος γέννησης, ύψους 2.000 ευρώ, αλλά και η παρέμβαση για τη μείωση της τιμής στο βρεφικό γάλα.

Στο μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η ισότητα των γυναικών δεν είναι σκέψη «out of the box» αλλά επιτακτική ανάγκη. «Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ακούει τις γυναίκες, βαδίζει με αυτές και οραματίζεται έναν κόσμο που οι γυναίκες θα έχουν την ίδια πρόσβαση σε υγεία, εργασία και παιδεία. Εναν κόσμο που θα τον φτιάξουμε ξανά» ανέφερε.

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ «το σημαντικό επίδικο για τις νέες γενιές γυναικών είναι να μη μείνουν πίσω από τις εξελίξεις της τεχνολογίας και να μην αποδειχθούν ευάλωτες στη φτώχεια και τη βία, αλλά να προσθέσουν τη δική τους οπτική στη διαμόρφωση του νέου κοινωνικού πλαισίου». Η Ελληνική Λύση υπογραμμίζει πως «παρά τα ευχολόγια τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη γυναίκα παραμένουν οξύτατα και η υπενθύμιση πρέπει να είναι καθημερινή και όχι ετήσια».

Το ΚΚΕ σημείωσε πως η φετινή 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, σημαδεύεται από τις αλλεπάλληλες φοιτητικές κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο θεσμοθέτησης ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This