Ομαδικά πυρά αντιπολίτευσης κατά Φλωρίδη για τις ντροπιαστικές εξελίξεις στην υπόθεση του Κολωνού

Σφοδρές κατηγορίες κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη ότι δημιουργεί ένα κλίμα ατιμωρησίας στην ελληνική κοινωνία, προστατεύοντας, παράλληλα, τους ενόχους

Must Read

Σφοδρές αντιδράσεις και εντός Βουλής έχει προκαλέσει η εισαγγελική πρόταση για αθώωση «λόγω αμφιβολιών» του 55χρονου Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορουμένου για τα αδικήματα του βιασμού και της μαστροπείας στην υπόθεση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης της 12χρονης στον Κολωνό, με τον Γιώργο Φλωρίδηνα δέχεται σήμερα ομαδικά πυρά από την αντιπολίτευση, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην Ολομέλεια.

Εκπρόσωποι της μείζονας και ελάσσονας αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι δημιουργεί ένα κλίμα ατιμωρησίας στην ελληνική κοινωνία, με τον υπουργό Δικαιοσύνης να απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ, πως το 2019, όταν ήταν στην κυβέρνηση, προσπάθησε να μετατρέψει το βιασμό από κακούργημα σε πλημμέλημα, προκαλώντας το ξέσπασμα του -τότε στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ- Δημήτρη Τζανακόπουλου.

«Η φροντίδα σας -και τώρα έχουμε κροκοδείλια δάκρυα ότι κάτι γίνεται για τους ανήλικους- ήταν να αθωώσετε τους βιαστές των ανηλίκων, κάνοντας το κακούργημα, πλημμέλημα. Εδώ είναι τα χαρτιά (…) Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν που σας έστησαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, λέγοντας ότι επιχειρείτε να κάνετε το κακούργημα σε πλημμέλημα. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Και χάρη σε αυτούς διασώθηκε η διάταξη (…) Πρέπει να καταλάβετε επιτέλους ότι θεσμική μνήμη στον τόπο υπάρχει. Κύριε Τζανακόπουλε, που πήγατε τότε στον Άρειο Πάγο για να στήσετε τη μεγαλύτερη σκευωρία της Novartis. Επίσκεψη κυβερνητικού εκπροσώπου στον Άρειο Πάγο. Έχετε τα μούτρα μετά από τόσα όσα κάνατε, ειδικά για τους ανηλίκους, eιδικά για τον βιασμό των ανηλίκων, να μας πουλάτε σήμερα μαθήματα δημοκρατίας. Η αξιοποίηση όλη αυτή, του κώδικα σας ήταν», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Δικαιοσύνης από το βήμα της Βουλής, απαντώντας στις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ertnews.gr.

Επίσης, ο Γιώργος Φλωρίδης, αναφερόμενος συγκεκριμένα στη δίκη για την υπόθεση της 12χρονης, είπε ότι γίνεται κεκλεισμένων των θυρών και έχει το δικαίωμα αυτό το δικαστήριο να αποφασίζει, προσθέτοντας πως «και να είχαμε πληροφορίες», δεν θα σχολίαζε εκ θέσεώς του απόφαση του δικαστηρίου, «αλλά πρέπει να σεβόμαστε την ελληνική Δικαιοσύνη». Σημείωσε δε ότι το δικαστήριο είναι επταμελές, αποτελούμενο από τέσσερις ενόρκους, με τους τακτικούς δικαστές να είναι η πλειοψηφία των δικαστών.

«Συκοφαντεί την κυβέρνηση εδώ και καιρό ο υπουργός Δικαιοσύνης, λέγοντας ότι κάναμε το αδίκημα του βιασμού, πλημμέλημα. Τι έχουμε να κερδίσουμε κύριε Φλωρίδη. Πέστε μου. Ότι θέλουμε δηλαδή να βιάζουν τα παιδιά μας και να είναι ελεύθερα;», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Αυλωνίτης, απαντώντας στις κατηγορίες του υπουργού. Από την πλευρά του ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε: «Κατανοώ με συμπάθεια την οργή του κυρίου Φλωρίδη. Είναι η οργή του νεοφώτιστου. Το γεγονός δηλαδή ότι είναι νεοφώτιστος και πάσχει από το σύνδρομο του γενιτσαρισμού, δεν του δίνει το δικαίωμα να έρχεται εδώ να ψεύδεται, να συκοφαντεί και να κάνει προπαγάνδα ενώπιον του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

«Αποτελεί μια ακόμα περίτρανη απόδειξη της σήψης της καπιταλιστικής κοινωνίας, του εχθρικού κράτους που αφήνει απροστάτευτα τα θύματα, ενώ, βεβαίως, σε κάποιες περιπτώσεις δε διστάζει να αθωώσει ακόμα και τους δράστες – τέρατα», είπε με τη σειρά της η βουλευτής του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, ενώ ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ανέφερε σε έντονο ύφος πως «τέτοια δικαιοσύνη την βλέπει η ντροπή και ντρέπεται κύριοι – Τη βλέπει η ντροπή και ντρέπεται δυστυχώς. Γιατί μιλάμε για παιδιά, για παιδιά. Αυτό λέγεται μπάζωμα, όπως το μπάζωμα των Τεμπών».

«Θα ξεκινήσω από την υπόθεση του Κολωνού. Πυροδοτεί στην κοινωνία εκ νέου το αίσθημα ατιμωρησίας των ενόχων, των ενόχων που προστατεύετε», τόνισε η βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας, Έλενα Καραγεωργοπούλου, με το κόμμα «Νίκη» να σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του ότι «ο λαός φοβάται κουκούλωμα της υπόθεσης της 12χρονης. Χρειάζεται ο λαός και απαιτείται καθαρή απόφαση».

  • Δείτε το ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This