Τα έργα του Μπακογιάννη στον Λόφο Στρέφη στο στόχαστρο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών

Διερεύνηση για τυχόν παράνομες εκχερσώσεις και επεμβάσεις σε δασικές εκτάσεις

Must Read

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διεξάγει έρευνα για το ενδεχόμενο να έχουν τελεστεί σοβαρές παραβάσεις του Νόμου περί προστασίας δασών και δασικών εκτάσεων στις εργασίες στον Λόφο του Στρέφη, στα Εξάρχεια. Το έργο επί θητείας του Κώστα Μπακογιάννη στον Δήμο Αθηναίων είχε αντιμετωπίσει την σθεναρή αντίσταση των κατοίκων της περιοχής.

Σύμφωνα πληροφορίες της «Εφ.Συν.», ο εισαγγελέας ζητά την διερεύνηση για τυχόν παράνομες εκχερσώσεις και παράνομες επεμβάσεις σε δασικές εκτάσεις. Το πρώτο στάδιο της προκαταρκτικής έρευνας αφορά στην κλήση του νόμιμου εκπροσώπου της εταιρείας επενδύσεων ακινήτων «Prodea Investments» σε ανωμοτί εξηγήσεις.

Το έναυσμα για την προκαταρκτική αποτέλεσε μήνυση, τον περασμένο Μάιο, από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Δασών Αθηνών κατά του Δήμου Αθηναίων  επί δημαρχίας του Κώστα Μπακογιάννης και της εταιρείας. Προηγηθηκε αυτοψία αρμόδιων υπαλλήλων στον Λόφο λίγες ημέρες νωρίτερα, οπότε και διαπίστωσαν:

Διάνοιξη ορύγματος περιμετρικά του Λόφου μη προβλεπόμενου από τις μελέτες που υποβλήθηκαν στη Διεύθυνση Δασών. Αν και το όρυγμα, σύμφωνα με την περιγραφή των υπαλλήλων, είχε κλείσει την ημέρα της αυτοψίας τους, είχαν επέλθει βλάβες στο ριζικό σύστημα των δένδρων. Περιγράφουν, ακόμη, ότι το χώμα από τις εκσκαφές παρασύρθηκε από βροχοπτώσεις με συνέπεια να δημιουργηθούν προβλήματα στο σχολείο που βρίσκεται στους πρόποδες του Λόφου. Πρόκειται για το 36ο Δημοτικό Σχολείο και το συστεγαζόμενο 82ο Νηπιαγωγείο. Η «Εφ.Συν.» έχει λάβει και δημοσιεύσει ουκ ολίγες καταγγελίες γονέων μαθητών για πλημμύρες και μεταφορά φερτών υλικών στο σχολικό κτήριο έπειτα από βροχοπτώσεις, κατά την περίοδο εξέλιξης των εργασιών στον Λόφο.

Υποβάθμιση της εικόνας του Λόφου από μπάζα και αδρανή υλικά, προϊόντα των εργασιών στον Λόφο που παρέμεναν παρατημένα επί μακρόν.

Ανάπτυξη εναέριου δικτύου φωτισμού με καλώδια να στηρίζονται πάνω σε δέντρα, πρακτική που αφενός δεν ενδείκνυται, αφετέρου δεν είχε λάβει κάποιου είδους έγκριση.

Συνέπεια όλων των παραπάνω ήταν η φθορά του ριζικού συστήματος πλήθους δέντρων, με αποτέλεσμα αυτά να ξεραθούν ή να πέσουν εξαιτίας ισχυρού ανέμου καθώς και η απώλεια εδάφους του Λόφου Στρέφη.

Επισημαίνουν, δε, ότι οι εργασίες για τις οποίες υπέβαλαν τη μήνυση δεν είχαν άδεια από την Διεύθυνση Δασών Αθηνών ούτε προβλέπονταν σε κάποια από τις μελέτες που είχαν προωθηθεί στην Υπηρεσία τους.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This