Ανήσυχος ο Κυριάκος στα γενέθλια της ΝΔ

Στην ομιλία του για τα 50 χρόνια του κόμματος υπογράμμισε πως «στις ευρωεκλογές δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αδράνεια ή εφησυχασμό»

Must Read

Με… (ανήσυχο) βλέμμα στραμμένο στις ευρωεκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης κήρυξε χθες από το βήμα του 15ου Συνεδρίου την προεκλογική εκστρατεία της Ν.Δ., αξιοποιώντας τα 50χρονα από την ίδρυσή της. Η ανησυχία του ήταν εμφανής στην ομιλία του, καθώς υπογράμμισε πως «στις ευρωεκλογές δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για αδράνεια, αποχή ή εφησυχασμό, ούτε για ανέξοδες διαμαρτυρίες, κάθε λανθασμένη επιλογή στην κάλπη στοιχίζει, ενώ ακόμη και μία ψήφος που εκπορεύεται από το θυμικό ενδέχεται να γίνει μπούμερανγκ».

Γεμάτο το Ζάππειο από τους φίλους της Ν.Δ.

Δικαίως ανησυχεί, αφού οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τη Ν.Δ. στο 25%, στη χειρότερη θέση εδώ και πολλά χρόνια, ενώ τα προβλήματα που σκεπάστηκαν κάτω από το χαλί στις εκλογές του 2023 (ακρίβεια, Τέμπη, υποκλοπές, ανασφάλεια κ.ά.) επανήλθαν δριμύτερα από ποτέ.

Πρόκειται για ένα συνέδριο αρχών και θέσεων που δεν θα εκλέξει κομματικά όργανα, ενώ δεν θα μιλήσουν ούτε οι πρώην πρωθυπουργοί Κ. Καραμανλής και Αντ. Σαμαράς, που παρέστησαν χθες στην ομιλία του πρωθυπουργού. Σήμερα θα τοποθετηθούν οι σύνεδροι σε τέσσερις θεματικές ενότητες και αύριο θα μιλήσουν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και η υποψήφια του ΕΛΚ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Χαιρετισμό θα απευθύνουν εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Δύο πρώην πρωθυπουργοί τα λένε. Αντώνης Σαμαράς, Κώστας Καραμανλής

Καθαρά προεκλογική

Η ομιλία του πρωθυπουργού ήταν καθαρά προεκλογική, ενώ έγινε στον εξωτερικό χώρο του Ζαππείου εν είδει συγκέντρωσης, αφού συγκεντρώθηκαν και ψηφοφόροι του κόμματος. Ο κ. Μητσοτάκης άρχισε με αναφορά στον ιδρυτή της Ν.Δ., λέγοντας «τιμούμε τα 50 χρόνια της δημοκρατίας και τα 50 χρόνια του κόμματος» το οποίο, όπως είπε, «άντεξε στο πέρασμα του χρόνου αποδεικνύοντας την πανίσχυρη και διαχρονική σύνδεση της παράταξης με το πολίτευμα, και αναδεικνύοντας το όραμα του ιδρυτή Κωνσταντίνου Καραμανλή».

Υπογράμμισε πως «πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου ή της Αριστεράς, όπως σημειώνει και η καταστατική Διακήρυξη της Ν.Δ., οι πυλώνες της ιδεολογικής και πολιτικής ταυτότητας της παράταξης είναι και μένουν πανίσχυροι: Πίστη στον πατριωτισμό της ευθύνης και στον κοινοβουλευτισμό. Με προσήλωση στο ευρωπαϊκό όραμα και στις αξίες του δυτικού κόσμου. Και στόχο μία ανοιχτή οικονομία και ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος με ενωμένους τους πολίτες του».

Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρέβα με τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα (αριστερά)

Αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο είπε πως οι πολίτες έχουν απαλλαγεί από τα βάρη δεκάδων φόρων, η οικονομία κατέκτησε την επενδυτική βαθμίδα και η ανεργία είναι μονοψήφια, μισθοί, συντάξεις και η κατώτατη αμοιβή αυξάνονται σε μόνιμη βάση, ενώ την ίδια ώρα αντιμετωπίζεται το Μεταναστευτικό, εξελίσσεται ένα τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα και η εθνική φωνή ακούγεται ισχυρή από τις Βρυξέλλες μέχρι το αμερικανικό Κογκρέσο. Μίλησε για «παθογένειες δεκαετιών που πρέπει να ξεριζωθούν και οι οποίες καραδοκούν να εκδηλωθούν σε περιστατικά τα οποία αμαυρώνουν κάθε συνολική προσπάθεια» και ανέφερε ως «απόδειξη το γεγονός των Αγίων Αναργύρων που, δυστυχώς, σκιάζει τα βήματα που έχουν γίνει για να καταπολεμηθεί η βία κατά των γυναικών».

Επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, λέγοντας ότι είναι χωρίς προτάσεις, αλλά και χωρίς ηθικούς φραγμούς, που «εργαλειοποιεί ακόμη και εθνικά τραύματα, όπως η τραγωδία των Τεμπών».

Κώστας Αχ. Καραμανλής και Κώστας Τσιάρας που απέτυχαν ως υπουργοί παταγωδώς

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Άλλο απογοήτευση και άλλο αηδία

    Οι εκκλήσεις του Πρωθυπουργού κατά της αποχής των νεοδημοκρατών δεν θα έχουν τόση αποτελεσματικότητα.
    Διότι αυτή την φορά η αποχή “βαμμένων” δεν είναι αποτέλεσμα ” απλά απογοήτευσης” όπως στο παρελθόν, αλλά «ολοκληρωτικής αηδίας» λόγω της εμμονής του στην υλοποίηση της woke ατζέντας.

    Βλέπετε η “απογοήτευση” έρχεται και παρέρχεται, το κλίμα αλλάζει με κάποιες κινήσεις, είναι κάτι συναισθηματικό κατά κύριο λόγο. Και η διαφήμιση μπορεί να επιβάλλει αλλαγές στο συναίσθημα.

    Η αηδία όμως είναι ένας εξελικτικός μηχανισμός που βοηθά στην επιβίωση του ανθρώπινου είδους, κυρίως προστατευοντάς το από “ανθυγιεινές” κατάστάσεις.

    Ως εκ τούτου είναι ριζωμένη βαθιά στον άνθρωπο και πολύ πιο δύσκολα διαχειρίσιμο από επικοινωνιολόγους που στο Μαξίμου τους έχουν με το καντάρι.

    Φυσικά υπάρχουν και αυτοί που θα «πνίξουν» την αηδία τους για βραχυπρόσθεσμα προσωπικά ωφέλη. Όμως είναι συνεχώς και λιγότεροι, και κάθε φορά που το κάνουν πουλάν ένα κομμάτι της ίδιας τους της ανθρωπιάς.

  2. Η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει με άνεση τις Ευρωεκλογές του προσεχούς Ιουνίου και όχι Ιούνη. Θα έχουμε όλοι κατόπιν ένα καλό καλοκαίρι και όχι ένα καλοκαίρι έντασης και βίας, το οποίο μεθοδικά προετοιμάζουν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΎΡΙΖΑ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This