«Θα τολμήσουν οι υπουργοί της ΝΔ να ρωτήσουν γιατί τους παρακολουθούσε η ΕΥΠ;»

Όσα είπε η Ράνια Σβίγκου για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Must Read

Αυτονόητη θεωρεί η Ράνια Σβίγκου την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Σε παρέμβασή της στην εκπομπή του OPEN ανέφερε «όταν φτάνει ο κ. Χρυσοχοΐδης να παραδέχεται και να εξαγγέλλει ξανά αυτά τα οποία νομοθετήθηκαν πέντε χρόνια πριν, με το Προεδρικό Διάταγμα του 2019, επί υπουργίας της Ο. Γεροβασίλη, καταλαβαίνουμε ότι δεν προχώρησε τίποτα στη χώρα μας σχετικά με της γυναικοκτονίες».

Και συμπλήρωσε πως «ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει καν την ενσυναίσθηση να ζητήσει παραιτήσεις έστω κάποιου από την Ελληνική Αστυνομία», αλλά, προβαίνει σε «επικοινωνιακές ενέργειες». Αναρωτήθηκε μάλιστα «τί ακριβώς περιμένει να γίνει, για να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα, για να κατοχυρώσει νομικά τις γυναικοκτονίες, για να στελεχώσει τα Αστυνομικά Τμήματα, για να δημιουργήσει παντού, όπως λέει ο νόμος του 2019 γραφεία για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας;».

Αναφέρθηκε και στο σκάνδαλο των υποκλοπών και για την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματική την απαγόρευση ενημέρωσης των παρακολουθούμενων για τους λόγους της παρακολούθησής τους από την ΕΥΠ, λέγοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ κακώς είχε ψηφίσει αυτή την τροπολογία το 2021 μαζί με τη Νέα Δημοκρατία» και υπενθυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ την είχε καταψηφίσει. Χαρακτήρισε δε την απόφαση ως «ένα ηχηρότατο χαστούκι» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, για έναν «αντισυνταγματικό νόμο συγκάλυψης που ψηφίστηκε όταν η ΝΔ ξεκινούσε ένα μεθοδευμένο σχέδιο υποκλοπών και παρακολουθήσεων, που ακόμα δεν έχουμε μάθει όλη του την έκταση».




Αναρωτήθηκε αν «οι Υπουργοί της Ν.Δ. θα τολμήσουν να πάνε να ρωτήσουν και να μάθουν γιατί τους παρακολουθούσαν; Θα πρέπει να το κάνουν, αν έχουν στοιχειώδη αξιοπρέπεια ως πολιτικοί και ως άνθρωποι».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Να μας πείς τι θα κάνει ο Σπιρτζης, Μούγκα κι από τον ίδιο, εξαφανίστηκε και από τα κανάλια ο λαλίστατος-όλλα λάθος τα έβλεπε τελευταία τα του Κασελάκη και του Σύριζα- μετά την απόφαση του δικαστηριου

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This