ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς Κασσελάκη, σήμερα οι προκριματικές για την εκλογή των υποψηφίων ευρωβουλευτών – Τα «βαριά» ονόματα

Μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ψηφίζουν

Must Read

Έφτασε ο καιρός για τις προκριματικές εκλογές ανάδειξης των 35 υποψηφίων για το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος εν όψει των ευρωεκλογών και σήμερα, Κυριακή (14/01) από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ψηφίζουν.




 

Όπως επισημαίνουν από την Κουμουνδούρου, στην «καινοτόμο αυτή διαδικασία», για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα μέλος ή φίλος/η κόμματος συναποφασίζει για ένα κομματικό ψηφοδέλτιο και επιλέγει ο ίδιος/α ποιοι/ες θέλει να τον εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η εκλογική διαδικασία

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και οι φίλοι/ες του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι/ες προσέρχονται σήμερα στα εκλογικά τμήματα (8 π.μ. ως 8 μ.μ.) και θα λάβουν μέρος στην προκριματική εκλογική διαδικασία συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα φίλου/ης του ΣΥΡIΖΑ-ΠΣ.

 

Υπενθυμίζεται πως τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, οι φίλοι/ες καθώς επίσης και οι κάτοικοι του εξωτερικού που επιθυμούν να ψηφίσουν διαδικτυακά είχαν κληθεί να συμπληρώσουν τη φόρμα εγγραφής (με ακριβή στοιχεία επικοινωνίας) για την προκριματική ψηφοφορία, όπως αυτή αναρτήθηκε στον i-syriza, μέχρι τις 7/4/2024 στις 12 τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος.

Ο/η εκλογέας που θα ψηφίσει με φυσική παρουσία θα μπορεί να επιλέξει τους/τις υποψήφιους/ές της Περιφέρειας στην οποία ανήκει το Εκλογικό Τμήμα στο οποίο προσέρχεται.

Οι εκλογείς που θα ψηφίσουν διαδικτυακά θα μπορούν να επιλέξουν να ψηφίσουν σε μια από τις 14 Περιφέρειες.

Ακολουθούν οι Περιφέρειες με τους/τις εκλεγμένους/ες και τους σταυρούς προτίμησης:

  • Αττική: εκλέγονται 12 – (μέχρι 4 σταυρούς)
  • Απόδημοι: εκλέγονται 2 – (1 σταυρό)
  • Κεντρική Μακεδονία: εκλέγονται 4 – (μέχρι 2 σταυρούς)
  • Θεσσαλία: εκλέγονται 3 – (1 σταυρό)
  • Δυτική Ελλάδα: εκλέγονται 3 – (1 σταυρό)
  • Κρήτη: εκλέγονται 2 – (1 σταυρό)
  • ΑΜΘ: εκλέγονται 2 – (1 σταυρό)
  • Πελοπόννησος: εκλέγεται 1 – (1 σταυρό)
  • Στερεά Ελλάδα: εκλέγεται 1 – (1 σταυρό)
  • Νότιο Αιγαίο: εκλέγεται 1 – (1 σταυρό)
  • Ήπειρος: εκλέγεται 1 – (1 σταυρό)
  • Δυτική Μακεδονία: εκλέγεται 1 – (1 σταυρό)
  • Ιόνιo: εκλέγεται 1 – (1 σταυρό)
  • Βόρειο Αιγαίο: εκλέγεται 1 – (1 σταυρό)

Υπενθυμίζεται πως στο https://euroekloges.syriza2024.gr υπάρχουν αναρτημένοι οι υποψήφιοι/ες ανά περιφέρεια με τα βιογραφικά τους.

Τα «βαριά» ονόματα

Η αφρόκρεμα των υποψηφίων των προκριματικών, ήτοι τα πιο «βαριά» ονόματα, έχει συγκεντρωθεί στην Αττική από την οποία θα προέλθουν 12 υποψήφιοι. Ως μεγάλο φαβορί για την πρωτιά θεωρείται η Σοφία Μπεκατώρου, που άνοιξε το δρόμο για το ελληνικό metoo. Πολλούς πόντους αναμένεται να κερδίσει και η υποψηφιότητα του, προβεβλημένου, καθηγητή Νικόλαου Φαραντούρη που είναι και σύμβουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του κόμματος.

 

Παράλληλα, γκελ στους νεότερους κάνουν ο πρώην μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς και ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου. Ισχυρή απήχηση στο κομματικό ακροατήριο έχουν ο Γιώργος Τσίπρας και η Τζένη Αρσένη – είχαν καλές επιδόσεις στις εθνικές εκλογές – ενώ δυναμική θεωρείται η υποψηφιότητα της 26χρονης δικηγόρου Μυρτώς Κοροβέση. Μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί η επίδοση του – προερχόμενου – από τη Ν.Δ. Ευάγγελου Αντώναρου που, για πολλούς, θα καταδείξει τον βαθμό μετάλλαξης της εκλογικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ. Συμπεράσματα για τη νέα πολιτική ταυτότητα του κοινού του ΣΥΡΙΖΑ θα καταδείξει και η σταυροδοσία προς τους δημοσιογράφους life style εκπομπών, Δημήτρη Παπανώτα και Δημήτρη Πανόπουλο.

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για την ολοκλήρωση της κατάρτισης των ευρωψηφοδελτίων, τα κομματικά επιτελεία να ζεσταίνουν τις μηχανές τους ενώ συνεχίζεται και η πολιτική αντιπαράθεση.

*Φωτό από αρχείο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This