Δημοσκόπηση – φάρσα Metron Analysis: Οι πολίτες υποφέρουν, αλλά θα ψηφίσουν τον Μωϋσή!

Εδραιώνεται στη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ - Πλερέζες για το ΠΑΣΟΚ που χάνει κι άλλο

Must Read

Είναι άξιον απορίας πως όλη η κοινωνία βοά με τα καμώματα της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα, αλλά η δημοσκόπηση την δείχνει να «τσιμπάει» σε ποσοστό.

Θυμίζει τις χρυσές δημοσκοπήσεις του Φαναρά το 2004 που έδειχνε τον Γιώργο Παπανδρέου να μάχεται στα ίσα με τον Κώστα Καραμανλή, προκειμένου να συσπειρώσει την τότε κυβέρνηση. Εντέλει όμως ακολούθησε το Βατερλώ του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Κάποιος να του πάρει την άδεια γιατί μάλλον θα στεναχωρηθούν πάλι όσοι τον πιστεύουν.

Τα ευρήματα – φάρσα, κυρίως στην πρόθεση ψήφου:

Η ακρίβεια είναι το κυρίαρχο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας, το οποίο δεν είναι σε θέση να καταπολεμήσει η κυβέρνηση, με τους πολίτες να χαρακτηρίζουν αναποτελεσματικά τα μέτρα, όπως αποτυπώνεται στα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Metron Analysis για λογαριασμό του MEGA.

Στην επίμαχη ερώτηση για την κατεύθυνση στην οποία κινείται η χώρα, το 64% απαντάει πως η Ελλάδα έχει λάθος πορεία και το 31% απαντάει πως κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Σημαντικότερα προβλήματα για τους πολίτες η ακρίβεια (33%), η οικονομία (27%), η κρίση θεσμών (7%), η εγκληματικότητα 6% και η ανεργία (5%).

Στις υψηλότερες επιδόσεις της κυβέρνησης, η προσέλκυση του τουρισμού, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους, η αμυντική θωράκιση της χώρας και οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Στον αντίποδα, οι χαμηλότερες επιδόσεις εντοπίζονται στην εγκληματικότητα, την αντιμετώπιση της διαφθοράς, την αντιμετώπιση του πληθωρισμού και την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Οι γνώμες για την πολιτική της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του πληθωρισμού παραμένουν εξαιρετικά αρνητικές, με τους 7 στους 10 να την κρίνουν αρνητικά.

Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ καταγράφει 32,3% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 15,4%. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 12% και το ΚΚΕ στο 9,8%. Η Ελληνική Λύση στο 8,3%, η Πλεύση Ελευθερίας στο 4,2%, η Νίκη στο 3,6% και η Νέα Αριστερά στο 3,1%. Οι Σπαρτιάτες βρίσκονται στο 2,5%, οι Δημοκράτες στο 2%, το ΜέΡΑ25 στο 1,6%, η Φωνή Λογικής στο 1,4%, ο Κόσμος στο 1% ενώ το 2,8% απαντά «άλλο κόμμα».




 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Δεν ειναι αξιόπιστες οι δημοσκοπήσεις….περισσότερο αποσκοπούν στον επηρεασμού των ψηφοφόρων προσφέροντας υπηρεσία σε αυτούς που τους πληρώνουν….

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This