Τόση ταύτιση πια; Πανομοιότυπες ανακοινώσεις των ΥΠΕΞ Ελλάδας και Τουρκίας για τη συνάντηση Φιντάν-Γεραπετρίτη

Must Read

Στις αγωνιώδεις προσπάθειες της Κυβέρνησης Μητσοτάκη να παραμυθιάσει τους Έλληνες πολίτες ότι όλα πάνε καλά με την Τουρκία, ότι ο άνεμος που φυσά είναι ούριος για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ότι τα όσα συμβαίνουν καθημερινά στο Αιγαίο με drones, μαχητικά, ψαράδες, διακινητές και ό,τι άλλο έχουν σκεφτεί να στείλουν οι Τούρκοι για να… μας παραβιάσει, είναι αποκυήματα της φαντασίας μας, φαίνεται ότι προστέθηκε και η τακτική των κοινών (και κενών περιεχομένου) ανακοινώσεων με τους γείτονες.

Στο Λονδίνο, συναντήθηκαν το απόγευμα οι Υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν. Σχεδόν ταυτόχρονα, το ΥΠΕΞ της Ελλάδας και ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, εξέδωσαν ανακοίνωση για αυτή τη συνάντηση.

Στις 20:00, έγραψε το ελληνικό ΥΠΕΞ:

«Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επικείμενης επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Άγκυρα, οι Υπουργοί Εξωτερικών της Τουρκίας και της Ελλάδας πραγματοποίησαν σήμερα συνάντηση στο Λονδίνο. Οι συνομιλίες εστίασαν επίσης στις διμερείς σχέσεις και σε περιφερειακά και διεθνή ζητήματα».

Στις 20:01, ο Οντσού Κετσελί, έκανε την εξής δήλωση:

«Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα το επόμενο διάστημα, οι Υπουργοί Εξωτερικών Τουρκίας και Ελλάδας είχαν σήμερα συνάντηση στο Λονδίνο. Στη συνάντηση, εκτός από τις διμερείς σχέσεις, συζητήθηκαν και περιφερειακά και διεθνή θέματα».

Τόση ταύτιση πια;

Από ουσία πάντως… μηδέν, εκτός και αν τα τουρκικά ΜΜΕ προχωρήσουν σε καμιά αποκάλυψη για το τι ειπώθηκε –πέραν των τυπικών για την προετοιμασία της επίσκεψης εξπρές του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα στις 13 Μαΐου.

Άλλωστε, με την τακτική της μυστικής διπλωματίας που ακολουθεί συστηματικά η ελληνική Κυβέρνηση, δεν θα είναι και η πρώτη φορά που τυχόν χαμπέρια θα έρθουν μέσω Τουρκίας…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This