Υπό επιτήρηση της Κομισιόν ο ΟΠΕΚΕΠΕ – Παραίτηση Αυγενάκη ζητά ο Ανδρουλάκης

«Ας αφήσει τις ειρωνείες και ας πάει σπίτι του»

Must Read

Η Κομισιόν θέτει υπό ευρωπαϊκή επιτήρηση τον ΟΠΕΚΕΠΕ για πρώτη φορά «λόγω σοβαρών παρατυπιών» στην λειτουργία, την στελέχωση, την ποιότητα και νομιμότητα των πληρωμών, την τήρηση των Κανονισμών και τον σαφή διαχωρισμό των λειτουργιών μεταξύ υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Οργανισμού Πληρωμών. Αυτό επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ με τον πρόεδρό του να ζητά την παραίτηση του Λευτέρη Αυγενάκη.

«Αν ο κ. Αυγενάκης δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, ας αφήσει τις ειρωνείες και ας πάει σπίτι του» δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης την Παρασκευή.

Όπως καταγγέλλει η Χαριλάου Τρικούπη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταλόγισε πρόστιμο ύψους 283 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για κακή διαχείριση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ των καταβολών αγροτικών ενισχύσεων τις χρονικές περιόδους 2020, 2021 και 2022 επί κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης κατηγόρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη για εμμονή στο θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ και απηύθυνε μομφή εναντίον για ανθελληνική στάση.

Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει πως το γεγονός της επιτήρησης του ΟΠΕΚΕΠΕ από την ΕΕ «καθιστά τη χώρα μας την πρώτη ευρωπαϊκή χώρα, της οποίας οργανισμός που πληρώνει αγροτικές ενισχύσεις μπήκε σε ευρωπαϊκή εποπτεία».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This