Τρίτη 15/6/2021

«Μπερδεμένος» και επικίνδυνος για τη χώρα ο Βαρβιτσιώτης

Επικίνδυνος αποδεικνύεται ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης για τη χώρα με τον ασαφή και «μπλεγμένο» λόγο του όσον αφορά τα ζητήματα της εθνικής κυριαρχίας μας. Ερωτηθείς σε κυπριακό μέσο σχετικά με την ανακήρυξη και οριοθέτηση ΑΟΖ από τη χώρα μας, ο κ. Βαρβιτσιώτης προτίμησε να μπερδέψει τα πράγματα, αποφεύγοντας να δώσει σαφείς απαντήσεις.

Συγκεκριμένα, στην απάντησή του ανέφερε ότι η Ελλάδα ήδη από το 2011 είχε ψηφίσει νόμο, με τον οποίο λέει και περιγράφει ποια θεωρεί ότι είναι τα δικαιώματά της γύρω από την ΑΟΖ. Παράλληλα, έχει καταθέσει στον ΟΗΕ το σχέδιο μέσα από το οποίο περιγράφει περίπου τα όρια της ΑΟΖ, όπως εμείς την αντιλαμβανόμαστε. Λεξιλόγιο το οποίο μετατρέπει σαφέστατα τη βεβαιότητα που έως τώρα εξέπεμπε η κυβέρνηση για τα εθνικά μας δίκαια σε μια υπό αίρεση κατάσταση, αφού λέξεις όπως «θεωρούμε», «όπως αντιλαμβανόμαστε» και «περίπου ΑΟΖ» αφήνουν πολλά περιθώρια για ερμηνείες κάθε είδους.

Ερμηνείες κάθε είδους που μπορούν να γίνουν και στα όσα είπε ο Αμερικανός πρέσβης στη χώρα μας Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος συνομιλώντας με δημοσιογράφους έπλεξε μεν το εγκώμιο του Ελληνα πρωθυπουργού, αλλά… αρνήθηκε να χαρακτηρίσει παράνομο το τουρκολιβυκό σύμφωνο που «σβήνει» τα ελληνικά νησιά.

Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε από Ελληνα δημοσιογράφο εάν οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν παράνομη τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης, απάντησε ότι «δεν έχουμε αποδώσει ακόμη αυτόν τον χαρακτηρισμό, μένουμε στο ότι είναι αντιπαραγωγική και προκλητική». Οπως καταλαβαίνει κανείς, το «αντιπαραγωγικό» και «προκλητικό» είναι εντελώς διαφορετικό από το «παράνομο» και το «δεν παράγει αποτελέσματα».

Δείτε επίσης: Kλείνουν τον ξενώνα κακοποιημένων παιδιών ΑΡΣΙΣ για 180.000 ευρώ!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ