«Μπερδεμένος» και επικίνδυνος για τη χώρα ο Βαρβιτσιώτης

Must Read

Επικίνδυνος αποδεικνύεται ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης για τη χώρα με τον ασαφή και «μπλεγμένο» λόγο του όσον αφορά τα ζητήματα της εθνικής κυριαρχίας μας. Ερωτηθείς σε κυπριακό μέσο σχετικά με την ανακήρυξη και οριοθέτηση ΑΟΖ από τη χώρα μας, ο κ. Βαρβιτσιώτης προτίμησε να μπερδέψει τα πράγματα, αποφεύγοντας να δώσει σαφείς απαντήσεις.

Συγκεκριμένα, στην απάντησή του ανέφερε ότι η Ελλάδα ήδη από το 2011 είχε ψηφίσει νόμο, με τον οποίο λέει και περιγράφει ποια θεωρεί ότι είναι τα δικαιώματά της γύρω από την ΑΟΖ. Παράλληλα, έχει καταθέσει στον ΟΗΕ το σχέδιο μέσα από το οποίο περιγράφει περίπου τα όρια της ΑΟΖ, όπως εμείς την αντιλαμβανόμαστε. Λεξιλόγιο το οποίο μετατρέπει σαφέστατα τη βεβαιότητα που έως τώρα εξέπεμπε η κυβέρνηση για τα εθνικά μας δίκαια σε μια υπό αίρεση κατάσταση, αφού λέξεις όπως «θεωρούμε», «όπως αντιλαμβανόμαστε» και «περίπου ΑΟΖ» αφήνουν πολλά περιθώρια για ερμηνείες κάθε είδους.

Ερμηνείες κάθε είδους που μπορούν να γίνουν και στα όσα είπε ο Αμερικανός πρέσβης στη χώρα μας Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος συνομιλώντας με δημοσιογράφους έπλεξε μεν το εγκώμιο του Ελληνα πρωθυπουργού, αλλά… αρνήθηκε να χαρακτηρίσει παράνομο το τουρκολιβυκό σύμφωνο που «σβήνει» τα ελληνικά νησιά.

Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε από Ελληνα δημοσιογράφο εάν οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν παράνομη τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης, απάντησε ότι «δεν έχουμε αποδώσει ακόμη αυτόν τον χαρακτηρισμό, μένουμε στο ότι είναι αντιπαραγωγική και προκλητική». Οπως καταλαβαίνει κανείς, το «αντιπαραγωγικό» και «προκλητικό» είναι εντελώς διαφορετικό από το «παράνομο» και το «δεν παράγει αποτελέσματα».

Δείτε επίσης: Kλείνουν τον ξενώνα κακοποιημένων παιδιών ΑΡΣΙΣ για 180.000 ευρώ!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This