Χρυσοχοϊδης: «Παιδιά πλουσίων στις καταλήψεις» – Τι είπε για ΣΥΡΙΖΑ, καταλήψεις, άσυλο και μεταναστευτικό

Must Read

«Παιδιά πλουσίων στις καταλήψεις» αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων χθες σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του στην εκπομπή «10» της ΕΡΤ1 ο Υπουργός Προστασίας του πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης κατηγόρησε ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ ότι χάιδευε τους καταληψίες οι οποίοι εκμεταλλεύονταν το καθεστώς ατιμωρησίας που υπήρχε.

Ο υπουργός σύγκρινε την προηγούμενη κατάσταση με την σημερινή λέγοντας: «Για πρώτη φορά υπάρχει μια έκπληξη από την πλευρά της κοινής γνώμης ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του ήταν πολύ έτοιμοι και είχαν οργανώσει ένα πακέτο πολιτικών πραγμάτων, νομοσχεδίων, το οποίο πραγματικά εξέπληξε ως προς την ωριμότητα και την εντιμότητά του. Αυτό δείχνει ότι υπήρξε προεργασία και δημιούργησε μια πάρα πολύ θετική εντύπωση στους πολίτες».

Σχετικά με τις επιχειρήσεις της αστυνομίας στο Κουκάκι και την αφωνία τους ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην βία των μπαχαλάκηδων, ο υπουργός είπε: «Υπάρχει μια επιτηδευμένη σιωπή για να μην δυσαρεστούν κάποιους που είναι κοντά τους. Στις καταλήψεις είναι πολλά παιδιά εύπορων οικογενειών και κάτω από τον τσιμεντόλιθο είναι ο ανώνυμος αστυνομικός των 800 ευρώ».  

Επιπλέον ο κ. Χρυσοχοϊδης δήλωσε ότι από εδώ και μπρος θα υπάρχουν κάμερες σε όλες τις επιχειρήσεις της αστυνομίας οι οποίες θα καταγράφουν τα πάντα και ο συνήγορος του πολίτη θα μπορεί να διώκει αυτεπαγγέλτως αστυνομικό που αποδεδειγμένα έχει ασκήσει μη νόμιμη βία.

Σχετικά με τα Εξάρχεια ο υπουργός είπε ότι οι συμμορίες που δρουν στην περιοχή θα εξαφανιστούν μέσα στο επόμενο δίμηνο και οι αλλοδαποί μέλη αυτών των συμμοριών θα απελαθούν ενώ οι Έλληνες θα πάνε εκεί που θα αποφασίσει η δικαιοσύνη.

Όσον αφορά το άσυλο ο υπουργός ανέφερε πως «υπήρχε διάχυτος ο φόβος στα Πανεπιστήμια, ενώ τώρα πλέον δεν υπάρχουν στειλιάρια εκεί. Η κατάργηση του ασύλου ήταν ένα ώριμο κοινωνικό αίτημα.

Δείτε επίσης: H αριστερά χτυπάει το ταμπούρλο και η φοβική δεξιά χορεύει…

Ερωτώμενος επίσης για το φλέγον θέμα του μεταναστευτικού ο κ. Χρυσοχοϊδης σχολίασε τα εξής: «η κάθε ημέρα η κυβέρνηση γίνεται καλύτερη και αποτελεσματικότερη, ενώ εξέφρασε την βεβαιότητα πως «αν είναι διαχειρίσιμες οι ροές, τα πράγματα στο πρώτο εξάμηνο του 2020 θα είναι καλύτερα». Για το ίδιο θέμα ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ στο report που έστειλε το 2019 προέβλεπε ροές 35.000 χιλιάδων και τελικά ήταν διπλάσιες».

Είναι λοιπόν η πρώτη φορά που υπουργός λέει τα πράγματα με το όνομα τους. Πράγματι παιδιά πλουσίων,παιδιά καλών οικογενειών στελεχώνουν τις καταλήψεις.  Πάρα πολλές φορές έχουν συλληφθεί από την αστυνομία σε καταλήψεις και σε διαδηλώσεις, γόνοι βουλευτών και υπουργών της αριστεράς, αλλά έχουν αφεθεί πάραυτα ελεύθερου με άνωθεν εντολή.

Η κυβέρνηση πρέπει να εμμείνει σταθερά στον δρόμο της εκκένωσης των καταλήψεων. Να μπει τέρμα στο ιδιότυπο καθεστώς ασυλίας που απολάμβαναν με την ανοχή της προηγούμενης κυβέρνησης, διάφορες ομάδες τραμπούκων των Εξαρχείων, όπως πολύ σωστά επισημαίνει ο υπουργός.

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This