Σάββατο 19/6/2021

Βαρουφάκης στην Βουλή: «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κάντε έναν μεγάλο συνασπισμό αφού είστε σε όλα ίδιοι»…

Παρακολουθήσαμε την συνεδρίαση της Βουλής με αντικείμενο τον εκλογικό νόμο. Την πιο ενδιαφέρουσα τοποθέτηση την έκανε ο Γιάννης (με ένα “ν”) Βαρουφάκης.

Είπε λοιπόν ο Γιάνης, ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αντί να αλλάζουν τον εκλογικό νόμο κάθε τρεις και λίγο θα έπρεπε να επενδύσουν στην συνεργασία. 

«Θέλω να σας θέσω ένα ερώτημα και σε εσάς, της Νέας Δημοκρατίας, και σε εσάς του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί δεν επενδύετε στον μεγάλο συνασπισμό του μνημονιακού τόξου, το οποίο έχετε ήδη χτίσει; Μια χαρά θα συγκυβερνούσατε. Αν προσέξουμε τις διαφορές σας, είναι ελάχιστες. Όσον αφορά την οικονομική πολιτική, 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα οι μεν, το ίδιο κι εσείς. Εξορύξεις εκείνοι, εξορύξεις κι εσείς. EastMed εκείνοι, EastMed κι εσείς. Χαφτάρ εκείνοι, Χαφτάρ κι εσείς».

Αυτά είπε συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός ενώ παρακάτω στην ομιλία του έκανε λόγο για «κοκορομαχίες» και κόμματα που θυμίζουν εταιρείες απορρυπαντικών οι οποίες παραπλανούν τους καταναλωτές διαφημίζοντας ένα προϊόν ως διαφορετικό ενώ έχουν αλλάξει μόνο την συσκευασία.

Ομολογουμένως πετυχημένες οι ατάκες του Γιάνη και το υπονοούμενο για τον μεγάλο συνασπισμό. Εμείς σε αυτά που παρέθεσε ο πρώην υπουργός θα προσθέταμε και το μεταναστευτικό όπου κρίνοντας από τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης δεν βλέπουμε ιδιαίτερες διαφορές μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην διαχείριση του.

Εποικισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ, εποικισμό και με την ΝΔ…

Δείτε επίσης: Μεταναστευτικό! Κυβέρνηση και δήμαρχοι χαμένοι στη… μετάφραση – Κινητοποιήσεις και στην Αθήνα, τζιχαντιστής στη Μόρια (video)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ