Περίεργη «επιστροφή» Αγγελή στην προανακριτική με «σχέδια» προφυλάκισης πολιτικών

Must Read

Γιατί επέστρεψε και πάλι στη Δικαιοσύνη για να δώσει συμπληρωματική κατάθεση ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής; Κατέθεσε τον περασμένο Σεπτέμβριο στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζαχαρή, στα πλαίσια της έρευνας που διεξάγει η Δικαιοσύνη για τους δικαστικούς χειρισμούς σε σχέση με την εμπλοκή πολιτικών προσώπων, στο σκάνδαλο Novartis.

Κατέθεσε και στην προανακριτική της Βουλής, τον περασμένο μήνα, όπου ερευνάται το σενάριο της πολιτικής σκευωρίας. Χθες, λοιπόν, επέστρεψε και πάλι στον κ. Ζαχαρή, για να καταθέσει πως υπήρχε μία επιχείρηση… «βραχιολάκια» για τρεις πολιτικούς, δηλαδή πως υπήρχε επί ΣΥΡΙΖΑ ένα σχέδιο προφυλάκισης του Αντώνη Σαμαρά, του Άδωνι Γεωργιάδη και του Ανδρέα Λοβέρδου, το οποίο του το είχε αποκαλύψει η τέως Γενική Επιθεωρήτρια, Μαρία Παπασπύρου και η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Ζήτησε μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Μαρίας Παναγιώτου, να εξεταστεί και σε αντιπαράθεση με τις κυρίες Παπασπύρου και Δημητρίου, για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία. Κατέθεσε, ακόμη πως η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, στηριζόταν σε πλάτες τρίτου, δηλαδή του «Ρασπούτιν», τον οποίο για ακόμη μία φορά δεν κατονόμασε αλλά παρέπεμψε και πάλι στις κυρίες Παπασπύρου και Δημητρίου αλλά και στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, που υποστήριξε πως ξέρουν το όνομα του. Ναι, αλλά γιατί τώρα; Είναι δυνατόν, ο κ. Αγγελής, να μην θυμόταν, τόσο σοβαρές πληροφορίες, όταν κατέθετε στους εισαγγελείς πριν λίγους μήνες ή όταν κατέθετε στην προανακριτική;

«Νιώθω ότι με πούλησαν»

Αναπόφευκτα, αρχίζει κανείς να αναρωτιέται εάν υπάρχει κάτι ή κάποιος που βοηθάει διαρκώς τη μνήμη του; Ή εάν, η νέα κατάθεσή του, είναι ένας τρόπος να καθυστερήσει η ολοκλήρωση της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη; Γιατί εάν η υπόθεση στην Δικαιοσύνη ολοκληρωθεί και η κ. Τουλουπάκη αθωωθεί, οι κατηγορίες στην πραγματικότητα θα καταπέσουν.

Επομένως, με ποιες κατηγορίες θα προχωρήσει η προανακριτική; Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Αγγελής, που και στην νέα κατάθεσή του δεν ξεχνά να εκφράσει για ακόμη μία φορά την προσωπική του πικρία λέγοντας «νιώθω ότι με πούλησαν, με πρόδωσαν και με έστυψαν άνθρωποι που εμπιστεύτηκα κι αυτό είναι κάτι που με πονάει πολύ», δικαίως υποστήριξε πως πρέπει να κληθεί να καταθέσει και η κ. Δημητρίου.

Ανάρμοστη η αναφορά του Αθανασίου για την υγεία μου

Για «κανιβαλισμό» κατηγορεί η Ελένη Τουλουπάκη τον πρώην επικεφαλής του Οικονομικού Εγκλήματος και άλλοτε στενό συνεργάτη της Παναγιώτη Αθανασίου ο οποίος στην κατάθεση του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής αποκάλυψε το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε η εισαγγελική λειτουργός.

Η επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς σε μία σκληρή δήλωση που εξέδωσε τόνισε μεταξύ άλλων πως «η ανάδειξη προσωπικού ζητήματος υγείας πέραν του γεγονότος ότι προσβάλει προσωπικά δεδομένα μου και συνιστά ενδεχομένως και ποινικό αδίκημα, είναι σε επίπεδο ηθικής το λιγότερο ανάρμοστη».

Δείτε επίσης: Στυλιανίδης: «Η Τουρκία θέλει θερμό επεισόδιο για να μας σύρει σε διάλογο με τους δικούς της όρους»

«Παρά το γεγονός ότι δεν έχω υποχρέωση να απαντώ σε τέτοιου είδους ζητήματα, δηλώνω ότι τα έξοδα νοσηλείας μου καλύφθηκαν πλήρως από την ασφαλιστική μου εταιρεία», διευκρινίζει η κυρία Τουλουπάκη απαντώντας στους ισχυρισμούς του κ. Αθανασίου ότι με ενέργεια του τότε αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, μετά την αρχική της νοσηλεία στο «Γεώργιος Γεννηματάς», πήγε σε σουίτα στο νοσοκομείο «Υγεία», κάτι που κατά τον εισαγγελέα «ήταν δύσκολο να δικαιολογηθεί από τα οικονομικά της».

«Θλίβομαι βαθύτατα που πρώην συνεργάτης μου, ο οποίος με επισκεπτόταν σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής μου αντί να μου συμπαραστέκεται, ασχολείται με τις συνθήκες νοσηλείας μου», τονίζει η εισαγγελέας Διαφθοράς.

Την ίδια ώρα σε συμπληρωματικές εξηγήσεις για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος καλούνται από την Εισαγγελία Διαφθοράς πρώην στελέχη της εταιρείας Novartis σε Ελλάδα και Ελβετία. Κι αυτό καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι εισαγγελείς έχουν εντοπίσει πως σε δείγμα 700 γιατρών κατά την χρονική περίοδο από το 2013 και μετά, υπήρχε κατευθυνόμενη συνταγογράφηση σε ποσοστό 30%. Μάλιστα ανάλογη πρακτική φέρονται να ακολουθούσαν και άλλες φαρμακευτικές εταιρείες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This