Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021

Κοίτα ποιος μιλάει! Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατακεραυνώνει τους δανειολήπτες… ξεχνώντας τα δικά του δάνεια

Σε ένα άνευ προηγουμένου ρεσιτάλ υποκρισίας και κυνισμού επιδίδεται τις τελευταίες ημέρες ο Άδωνις Γεωργιάδης. Από τη μία, εξαπολύει επίθεση στους πολίτες που αδυνατούν να καλύψουν τις δανειακές υποχρεώσεις τους και κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, αποκαλώντας τους «μπαταχτσήδες», και, από την άλλη, ο ίδιος έχει ξεχάσει πόσα χρωστάει στις τράπεζες, λαμβάνοντας τεράστια ποσά για στεγαστικά δάνεια, τα οποία, μάλιστα, αν όχι δεν εξυπηρετεί, τα αποπληρώνει με ρυθμό… χελώνας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης «πόθεν έσχες» του, ο υπουργός Ανάπτυξης έχει λάβει δύο δάνεια το 2007 (την ίδια μάλιστα ημέρα), το ένα 530.000 ευρώ και το άλλο 100.000 ευρώ, από δύο τράπεζες, τα οποία και εξακολουθεί να χρωστάει επί της ουσίας στο σύνολό τους. Συγκεκριμένα, όσον αφορά το πρώτο δάνειο, ύψους 530.000 ευρώ, από την Alpha Bank, μένει υπόλοιπο 483.193 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε 11 χρόνια -το «πόθεν έσχες» αφορά το έτος 2018- η οφειλή απομειώθηκε κατά μόλις 50.000 ευρώ. Όσο για το δεύτερο δάνειο, ύψους 100.000 ευρώ, από την Εθνική Τράπεζα, η οφειλή όχι μόνο δεν μειώθηκε, αλλά αυξήθηκε κατά 23.000 ευρώ, φτάνοντας το 2018 στα 123.864 ευρώ.

Με ποιο δικαίωμα ο κ. Γεωργιάδης καταφέρεται με τόση σφοδρότητα εναντίον των πολιτών που βρίσκονται σε δυσμένεια, χαρακτηρίζοντας «ζημιογόνα» την προστασία της πρώτης κατοικίας και προσθέτοντας προκλητικά ότι δεν υπάρχει και «ούτε πρέπει να υπάρχει» προστασία της σε καμία προηγμένη χώρα, από τη στιγμή που ο ίδιος, σύμφωνα με τις δηλώσεις «πόθεν έσχες», δεν εξυπηρετεί επιδεικτικά τα δικά του δάνεια;

Κι όλα αυτά, την ίδια ώρα που εμφανίζεται να διπλασιάζει σχεδόν τα εισοδήματά του, παρά την οικονομική κρίση! Συγκεκριμένα, το 2018 εμφάνιζε ατομικά εισοδήματα συνολικού ύψους 218.711 ευρώ, ενώ από κοινού με τη σύζυγό του αυτά έφταναν τα 225.000 ευρώ. Σε σχέση μάλιστα με το «πόθεν έσχες» του προηγούμενου φορολογικού έτους, το εισόδημα της οικογένειας είχε αυξηθεί κατά 100.000 ευρώ.

Δείτε επίσης: Αυξήσεις-ψίχουλα και στις απολαβές των μισθωτών – Για τους φτωχότερους τίποτα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ