Μαξίμου: Τέλειωσε η σύσκεψη για τον κορωνοϊό – Οι πρώτες δηλώσεις των υπουργών

Must Read

«Έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αμέσως μετά τη σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό, την κυρία Κεραμέως, τον κύριο Χρυσοχοΐδη και τον Κων. Αχ. Καραμανλή, στο Μέγαρο Μαξίμου για τον κορωνοϊό. «Η Ελλάδα είναι θωρακισμένη και ο κρατικός μηχανισμός και τα νοσοκομεία είναι σε ετοιμότητα», είπε ο αρμόδιος Υπουργός.

«Είμαστε οργανωμένοι και δομημένοι», συνέχισε ο κ. Κικίλιας, συστήνοντας να συμπεριφερθούμε με ψυχραιμία, σοβαρότητα και επαγγελματισμό, αφού «ο νέος κορωνοϊός προσομοιάζει με τον ιό μιας σοβαρής γρίπης και έτσι πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε».

«Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για τα επιδημιολογικά δεδομένα του νέου κορωνοϊού και τις εξελίξεις σε σχέση με την Ιταλία και τις υπόλοιπες χώρες. Έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Είμαστε οργανωμένοι και δομημένοι. Έχουμε διαχειριστεί επιτυχώς όλα τα ύποπτα περιστατικά», δήλωσε αναλυτικά ο κ. Κικίλιας. «Με τα γεωγραφικά δεδομένα της Ιταλίας, οι λοιμωξιολόγοι μας λένε ότι ενδεχομένως αυξάνει και η πιθανότητα να έρθει στη χώρα μας ο κορωνοϊός, αλλά είμαστε θωρακισμένοι», σημείωσε.

«Τα 13 νοσοκομεία αναφοράς της χώρας είναι πλήρως προετοιμασμένα», ανακοίνωσε ο υπουργός και συνέχισε: «Πρέπει να ενημερώνουμε σοβαρά και θεσμικά τους πολίτες. Αυτό πρέπει να τηρηθεί με θρησκευτική ευλάβεια».

Στο μεταξύ, εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθούν τα προληπτικά μέτρα που αποφασίστηκαν στη σύσκεψη, ενώ αναλυτικότερες ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες ώρες από την κυβέρνηση.

Ανάλογα ήταν τα λόγια και της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως: «Δράσαμε προληπτικά. Μόλις είχαμε είχαμε νέα δράσαμε προληπτικά με γνώμονα την προστασία των μαθητών και την προστασία της δημόσιας υγείας. Δεν συντρέχει κανείς λόγος ανησυχίας, δεν βρίσκεται κανείς μαθητής σε περιοχή που έχει κριθεί σε καραντίνα». 

Δείτε επίσης: Καταρρέει σήμερα το Χρηματιστήριο – «Προσβλήθηκε» από κορονωϊό

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This