Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

Καταθέτουν ως ύποπτοι η Τουλουπάκη και δύο εισαγγελείς Διαφθοράς για την υπόθεση Novartis

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis σηματοδοτεί η κλήση των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς να δώσουν ανωμοτί κατάθεση στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν οι αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου για τους δικονομικούς χειρισμούς στο σκάνδαλο του φαρμακευτικού κολοσσού.

Την ώρα που η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής προσανατολιζόταν να κλητεύσει εκ νέου την Ελένη Τουλουπάκη, μετά την άρνησή της να παραστεί ενώπιον των μελών της επικαλούμενη μη νόμιμη κλήτευση, η τακτική Δικαιοσύνη έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα. Η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς και οι δύο επίκουροι εισαγγελείς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, που βρίσκονται στο κάδρο της έρευνας μετά τις καταγγελίες του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή, καλούνται πλέον από τους αντιεισαγγελείς του Ανώτατου Δικαστηρίου να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αδικημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «ραντεβού» της Ελένης Τουλουπάκη για να δώσει εξηγήσεις είχε προσδιοριστεί για χθες το πρωί με βάση την κλήση που είχαν αποστείλει οι αντιεισαγγελείς του Α.Π. Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης στις 4 Μαρτίου. Ωστόσο, χθες η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς και οι επίκουροί της φέρεται ότι εξασφάλισαν νέα ημερομηνία, προκειμένου να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, προσήλθαν νωρίς το πρωί στο γραφείο του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή και πήραν προθεσμία για τα τέλη Μαρτίου, ενώ έλαβαν αντίγραφα της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση.

Μονόδρομος η κλήση

Νομικοί κύκλοι πάντως επισημαίνουν πως η κλήση σε ανωμοτί εξηγήσεις των εισαγγελέων Διαφθοράς ήταν μονόδρομος, καθώς σε βάρος τους έχουν κατατεθεί τέσσερις μηνύσεις από πολιτικά πρόσωπα που τους κατηγορούν για στοχοποίηση χωρίς να υπάρχουν στοιχεία. Υπενθυμίζεται πως οι επίμαχες μηνύσεις αφορούν τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, της παράβασης καθήκοντος, της παράβασης του υπηρεσιακού απορρήτου και της σύστασης συμμορίας.

Δείτε επίσης: Ο Παύλος Πολάκης ξαναχτύπησε! Συνέδεσε τον κορωνοϊό με τους πλούσιους και τον Βαγγέλη Μαρινάκη (video)

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η κλήτευση των εν λόγω εισαγγελικών λειτουργών ως υπόπτων από την τακτική Δικαιοσύνη δρομολογεί εξελίξεις και στην παράλληλη έρευνα της Προανακριτικής. Κι αυτό καθώς η πορεία της έρευνας των αντιεισαγγελέων του Αρείου Πάγου αναφορικά με τους χειρισμούς των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς στη Novartis μπορεί να λύσει τα χέρια της Προανακριτικής στον ανοιχτό «πόλεμο» με την Ελένη Τουλουπάκη. Είτε όμως και το ακριβώς αντίθετο.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ