Κυριακή 20/6/2021

Σήμερα η ορκωμοσία της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου υπό την «σκιά» του κορωνοϊού

Ορκίζεται σήμερα η Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Κεκλεισμένων των θυρών, φυσικά, αλλά με κάθε επισημότητα, όπως ακριβώς επιβάλλει το πρωτόκολλο συμπεριλαμβανομένων και των… κόκκινων χαλιών! Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, ως τις 10.30 το πρωί θα πρέπει να έχουν μπει στη Βουλή όλοι όσοι έχουν την απαιτούμενη πρόσκληση. Η διαδικασία θα είναι λόγω κορωνοϊού πολύ αυστηρή.

Λίγα λεπτά αργότερα ο β’ αντιπρόεδρος της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου θα υποδεχτεί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με τον Νικήτα Κακλαμάνη στην έδρα της Ολομέλειας.
Ύστερα ο πρόεδρος Κώστας Τασούλας θα ανακοινώσει την ημερήσια διάταξη.
Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Τασούλας θα πάνε στην κεντρική είσοδο του Κοινοβουλίου για να υποδεχθούν την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Δείτε επίσης: Η Ελλάδα θέτει όρους στην Ε.Ε. προτού στηρίξει την ευρωπαϊκή βοήθεια στην Τουρκία

Για τις 11.15 έχει προγραμματιστεί η άφιξη της Προέδρου και η απόδοση των τιμών. Αμέσως μετά αρχίζει η τελετή ορκωμοσίας και η υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ζήτησε μάλιστα από τούδε και στο εξής να αναφέρεται ως Κατερίνα, ακριβώς όπως τη γνωρίζουν τόσα χρόνια τώρα οι δικοί της άνθρωποι και φίλοι της. Αυτό άλλωστε εμφανίστηκε και στις προσκλήσεις που εστάλησαν για το σημερινό «κοινοβουλευτικό event».

Ζήτησε δηλαδή από τον πρόεδρο Κώστα Τασούλα να τυπωθεί ως Κατερίνα, αν και με βάση το πρωτόκολλο στην πρόσκληση θα πρέπει να γράφεται το όνομα Αικατερίνη. Παρ’ όλα αυτά η ίδια επέμεινε στο Κατερίνα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ