Η «δημοκρατία» βαθμολογεί την Κυβέρνηση! Κορωνοϊός και Έβρος της έδωσε πόντους

Must Read

H μάχη κατά του κορωνοϊού που ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα (και) για τη χώρα μας θα έχει, όπως φαίνεται, μακρά διάρκεια. Η κυβέρνηση ρίχνει όλα τα όπλα στη μάχη αυτή, αλλά το πιο βασικό είναι το μήνυμα της πρόληψης. Το διάγγελμα που απηύθυνε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης είχε καθοριστική απήχηση, συναντώντας θετικά σχόλια απ’ όλες τις πλευρές.

Άλλωστε, σε αυτή την προσπάθεια υπάρχει γενικότερη συμπόρευση χωρίς να εκδηλώνονται, τουλάχιστον μέχρι στιγμής (παρά κάποιες παραφωνίες), κομματικές αντιπαραθέσεις και αντεγκλήσεις. Σε διάστημα λίγων ημερών, αυτό είναι το δεύτερο μέτωπο -μετά την κρίση στα σύνορα του Έβρου- στο οποίο παρατηρείται σύμπνοια έναντι των επαπειλούμενων κινδύνων.

Η σωστή προετοιμασία που έχει γίνει και η αποφασιστικότητα στην έγκαιρη εφαρμογή των απαιτούμενων μέτρων είναι σημαντικές προϋποθέσεις που δημιουργούν αισιοδοξία για θετική έκβαση. Την ίδια ώρα, οι εξελίξεις τόσο στα ελληνοτουρκικά, όπου οι προκλήσεις συνεχίζονται, όσο και στο Μεταναστευτικό δείχνουν μεν να περνούν σε δεύτερο πλάνο, αλλά ο συναγερμός παραμένει κόκκινος…

Όπως κάθε βδομάδα η εφημερίδα «δημοκρατία» βαθμολογεί την Κυβέρνηση που τις τελευταίες μέρες τα πάει αρκετά καλά κι έτσι παίρνει βαθμό 8.

  •  (Υπουργείο Δικαιοσύνης)
    «Γράψε σβήσε» των υπουργών για την πολυαναμενόμενη ΚΥΑ, που αφοπλίζει την ωρολογιακή βόμβα του κορωνοϊός στα δικαστήρια της χώρας, την ώρα που χιλιάδες πολίτες συνέχιζαν να συνωστίζονται καθημερινά σε ακροατήρια και εισαγγελίες. Εκτός αν ο κ. Τσιάρας ήθελε λόγω ειδικότητας να εξετάσει μικροβιολογικά το χαρτί της απόφασης! Άργησε υπερβολικά.
    ΒΑΘΜΟΣ: 2
  •  (Υπουργείο Εσωτερικών)
    Κομβικός ήταν ο ρόλος του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου στην καλύτερη δυνατή προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση του κορωνοϊός. «Πρέπει η κοινωνία να μείνει “όρθια” και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας» σημείωσε και τόνισε την ανάγκη να τηρούνται ευλαβικά τα μέτρα της κυβέρνησης για τη διευκόλυνση της ζωής όλων.
    ΒΑΘΜΟΣ: 8
  • (Υπουργείο Εθνικής Άμυνας)
    Οι κρίσεις των ανώτατων αξιωματικών στις Ενοπλες Δυνάμεις έγιναν σε μια χρονική συγκυρία ιδιαίτερα κρίσιμη. Για πολλούς, κακώς… Το χειρότερο, όμως, ήταν ότι αποστρατεύθηκαν ικανότατοι αξιωματικοί που υπηρετούσαν σε θέσεις «κλειδιά» και αυτό βαραίνει τον ίδιο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο. Δεν περισσεύουν σήμερα άξια στελέχη.
    ΒΑΘΜΟΣ: 3
  •  (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας)
    Δυσκολεύουν τα πράγματα για τον Κωστή Χατζηδάκη, καθώς η διεθνής κρίση βάζει τρικλοποδιά στα σχέδια ιδιωτικοποίησης κρίσιμων ενεργειακών υποδομών. Εκτός κι αν πουλήσουμε κοψοχρονιά.
    ΒΑΘΜΟΣ: 3
  • (Υπουργείο Υγείας)
    Ο Βασίλης Κικίλιας συνεχίζει ακάθεκτος με τη σοβαρότητα που τον διακρίνει να χειρίζεται με ψυχραιμία και νηφαλιότητα την κρίση του κορωνοϊός. Είναι, μάλιστα, ο πρώτος υπουργός Υγείας που κάνει έκκληση σε νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό να συμπληρώσουν τις αιτήσεις για τις 2.000 θέσεις που προκηρύχθηκαν προκειμένου να θωρακίσει ακόμη περισσότερο το Σύστημα Υγείας.
    ΒΑΘΜΟΣ: 8
  • (Υπουργείο Aσύλου και Μετανάστευσης)
    Σημαντικό κίνητρο για την αποσυμφόρηση των πολύπαθων νησιών έδωσε αυτήν την εβδομάδα ο Νότης Μηταράκης σε πρόσφυγες και μετανάστες προκειμένου να φύγουν από τους καταυλισμούς. Επίσης, συμφώνησε με τους Ευρωπαίους να δεχτούν 5.000 ανήλικους πρόσφυγες. Αναμένουμε όμως περισσότερα…
    ΒΑΘΜΟΣ: 6
  •  (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη)
    Ο «πανταχού παρών» Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρέθηκε στον Έβρο με τον εκτελεστικό διευθυντή της Frontex Φαμπρίς Λεζερί και, αφού εμψύχωσε τους Έλληνες αστυνομικούς, έστειλε ηχηρό μήνυμα στην απέναντι πλευρά: «Δεν εκβιαζόμαστε. Δεν θα περάσει κανείς. Γιατί εδώ είναι Ελλάδα, εδώ είναι τα σύνορα, εδώ αρχίζει η Ευρώπη».
    ΒΑΘΜΟΣ: 9
  •  (Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής)
    Σε πρώτο πλάνο στα κανάλια ο Γ. Πλακιωτάκης .Τη μια τα επεισόδια στο Αιγαίο, την άλλη ο κορωνοϊός στο βαπόρι, τον βλέπουμε κάθε λίγο και λιγάκι στην τηλεόραση. Και φαίνεται ότι “το έχει” το επικοινωνιακό. Αν το συνδυάσει και με ουσία, λέγεται ότι μπορεί να πάρει και προαγωγή…
    ΒΑΘΜΟΣ: 7
  •  (Υπουργείο Οικονομικών)
    Καθημερινές συσκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών και μια μακρά λίστα φορέων που πρέπει να συντονιστούν για την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων λόγω κορωνοϊού. Βαρύ το φορτίο για τον Χρήστο Σταϊκούρα, όπως και οι ευθύνες.
    ΒΑΘΜΟΣ: 6
  • (Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων)
    Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως όχι μόνο δεν μπόρεσε να πάρει μόνη της την απόφαση να κλείσει τα σχολεία λόγω κορωνοϊός και περίμενε το υπουργείο Υγείας, αλλά ακόμη και σήμερα δεν έχει λάβει καμία απόφαση για το τι πρόκειται να γίνει με τις πανελλαδικές και το σχολικό έτος.
    ΒΑΘΜΟΣ: 3
  • (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης – Τροφίμων)
    Τη στιγμή που όλη η χώρα κινείται στη σκιά του κορωνοϊού, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μάλλον δεν έχουν φτάσει τα νέα. Γιατί πώς αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι ο Μάκης Βορίδης δεν έχει ανακοινώσει ακόμα ούτε ένα μέτρο προστασίας για τους αγρότες και την παραγωγή…
    ΒΑΘΜΟΣ: 1
  •  (Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης)
    Με την ειδοποίηση για τον κορωνοϊό είχαμε την πρώτη επίσημη γενική ενεργοποίηση του 112 μετά την ολοκληρωμένη λειτουργία του, όπως είχε δεσμευτεί ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Ωστόσο, πολλοί, αν όχι οι μισοί, δεν την έλαβαν. Καλή η δουλειά που έχει γίνει, αλλά να μη μείνει στη μέση…
    ΒΑΘΜΟΣ: 6
  • (Υπουργείο Εξωτερικών)
    Η καταδίκη των δηλώσεων Τούρκων αξιωματούχων σε βάρος της χώρας μας, με άμεσο και κατηγορηματικό τρόπο από το υπουργείο Εξωτερικών, και ταυτόχρονα η δήλωση στήριξης της Ελλάδας που έγινε από τον Τζέφρι Πάιατ για τις επιθετικές κινήσεις της Άγκυρας και τα fake news του Ερντογάν για τον Έβρο αναγνωρίζονται στις προσπάθειες του Νίκου Δένδια.
    ΒΑΘΜΟΣ: 6
  • (Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού)
    Ο κορωνοϊός δεν την τρομάζει… Έτσι, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη συγκάλεσε σύσκεψη με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Πολιτισμού Γιώργου Διδασκάλου, του προέδρου του ΤΑΠΑ Παναγιώτη Νταή και των αρμόδιων υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ με αντικείμενο την εξέταση της πορείας των εργασιών στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης. Κακώς όμως δεν έκλεισε εγκαίρως τα μουσεία.
    ΒΑΘΜΟΣ: 6
  •  (Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων)
    Σωστή η πρόβλεψη του Γιάννη Βρούτση για τις άδειες ειδικού σκοπού στους εργαζομένους, όπως και η δυνατότητα τηλεργασίας. Όμως τα μέτρα αυτά θέλουν συνεχή παρακολούθηση και έλεγχο, γιατί στην Ελλάδα τέτοιες πρωτοβουλίες οδηγούν σε περικοπές. Κάθε μορφής!
    ΒΑΘΜΟΣ: 5
  •  (Υπουργείο Τουρισμού)
    Σωστή κίνηση η σύσταση Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων για τον κορωνοϊό στο υπουργείο Τουρισμού, αλλά ο τουρισμός φυλλορροεί και οι ξενοδόχοι δεν προλαβαίνουν να μετρούν ακυρώσεις. Οπότε περιμένουν πιο δραστικές πρωτοβουλίες από τον Χάρη Θεοχάρη. Για να δούμε…
    ΒΑΘΜΟΣ: 4
  • (Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών)
    Η έγκριση της σύμβασης για την είσοδο των ΚΤΕΛ στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης πιστώνεται στον Κώστα Καραμανλή. Πολλοί ελπίζουν πως θα περιοριστεί η ταλαιπωρία των πολιτών. Αν και η επιδημία περιορίζει τις μετακινήσεις…
    ΒΑΘΜΟΣ: 4
  •  (Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων)
    Ο Αδωνις Γεωργιάδης πλέον δεν μας ενημερώνει καθημερινά για τις δήθεν επενδύσεις και για τις «μπουλντόζες στο Ελληνικό». Δεν κάνει και τίποτα όμως για να προστατέψει την αγορά από την αισχροκέρδεια λόγω κορωνοϊού.
    ΒΑΘΜΟΣ: 1
  • (Υπουργείο Επικρατείας)
    «Η Εκκλησία πρέπει να ανταποκριθεί στα κελεύσματα των καιρών», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης προς την εκκλησία, μία ημέρα μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού και ενώ η Ιερά Σύνοδος είχε ήδη ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα. Εντάξει, έχει αναχθεί σε νούμερο δύο της κυβέρνησης ο κ. καθηγητής, πρέπει όμως να ομιλεί περί παντός του επιστητού;
    ΒΑΘΜΟΣ: 3

    Δείτε επίσης: Μέτρα για ενίσχυση του 1135 – Καταγγελία-σοκ στο newsbreak.gr για αναμονή σχεδόν μία ώρας!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This