«SOS» από τον Κώστα Μουτζούρη για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Must Read

Για έκρηξη του κορωνοϊού στα κέντρα υποδοχής μεταναστών στα νησιά μιλά ο περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση. «Στις νήσους Λέσβο, Χίο και Σάμο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου λειτουργούν από ετών Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών και προσφύγων (ΚΥΤ). Τα κέντρα αυτά δομήθηκαν και οργανώθηκαν με κάποιες προβλεφθείσες χωρητικότητες σε ενοίκους για μια αξιοπρεπή διαβίωσή τους.

Δείτε επίσης: Γκάλοπ: Πανίσχυρος ο Μητσοτάκης εν μέσω κορωνοϊού, αποδοχή και από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ για τους χειρισμούς του

Με την πάροδο του χρόνου και την ανεξέλεγκτη και παράνομη είσοδο στη χώρα μας οι ένοικοι αυξήθηκαν, με αποτέλεσμα αφενός ο αριθμός τους να είναι σήμερα πολύ μεγαλύτερος του αρχικώς προβλεφθέντος εντός των δομών και αφετέρου να έχουν δημιουργηθεί πέριξ αυθαίρετοι και άναρχοι οικισμοί (οι γνωστές “ζούγκλες”). Οι δυνατότητες απολυμάνσεως, προφυλάξεως του διαβιούντος πληθυσμού και του χώρου διαβιώσεώς του στα ΚΥΤ είναι ουσιαστικά ελάχιστες έως ανύπαρκτες» υποστηρίζει ο περιφερειάρχης σε επιστολή που έστειλε στον Μητσοτάκη ζητώντας του να πάρει μέτρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This