Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021

«SOS» από τον Κώστα Μουτζούρη για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Για έκρηξη του κορωνοϊού στα κέντρα υποδοχής μεταναστών στα νησιά μιλά ο περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση. «Στις νήσους Λέσβο, Χίο και Σάμο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου λειτουργούν από ετών Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών και προσφύγων (ΚΥΤ). Τα κέντρα αυτά δομήθηκαν και οργανώθηκαν με κάποιες προβλεφθείσες χωρητικότητες σε ενοίκους για μια αξιοπρεπή διαβίωσή τους.

Δείτε επίσης: Γκάλοπ: Πανίσχυρος ο Μητσοτάκης εν μέσω κορωνοϊού, αποδοχή και από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ για τους χειρισμούς του

Με την πάροδο του χρόνου και την ανεξέλεγκτη και παράνομη είσοδο στη χώρα μας οι ένοικοι αυξήθηκαν, με αποτέλεσμα αφενός ο αριθμός τους να είναι σήμερα πολύ μεγαλύτερος του αρχικώς προβλεφθέντος εντός των δομών και αφετέρου να έχουν δημιουργηθεί πέριξ αυθαίρετοι και άναρχοι οικισμοί (οι γνωστές “ζούγκλες”). Οι δυνατότητες απολυμάνσεως, προφυλάξεως του διαβιούντος πληθυσμού και του χώρου διαβιώσεώς του στα ΚΥΤ είναι ουσιαστικά ελάχιστες έως ανύπαρκτες» υποστηρίζει ο περιφερειάρχης σε επιστολή που έστειλε στον Μητσοτάκη ζητώντας του να πάρει μέτρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ