Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

Πέτσας: «Απαραίτητο για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού το ευρωομόλογο»

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Δεν θα ζητηθούν νέα Μνημόνια για την ενίσχυση της χώρας μας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Συγκεκριμένα, τοποθετούμενος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ο ESM μπορεί να χορηγήσει ενίσχυση στα κράτη-μέλη μέχρι το 2% του ΑΕΠ τους, με όρους που έχουν να κάνουν μόνον με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Δηλαδή, όπως εξήγησε, τα χρήματα αυτά πρέπει να χρησιμοποιηθούν για ζητήματα που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, χωρίς περαιτέρω προϋποθέσεις ή Μνημόνια. Διευκρίνισε, όμως, ότι πρέπει να γίνει συνετή χρήση των ταμειακών διαθέσιμων του κράτους.

Αναφερόμενος στο γενικότερο πλαίσιο των αποφάσεων του Eurogroup, έκανε λόγο για θετικά σημεία, τα οποία όμως πρέπει να ενισχυθούν και με άλλα στοιχεία. Στοιχεία που θα εξεταστούν στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 23 Απριλίου.

Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για ακόμη μια φορά χαρακτήρισε το ευρωομόλογο ως βασικό συστατικό της συνταγής για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ