2-7-2020

Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο ο σκηνοθέτης του Batman, Τζόελ Σουμάχερ (video)

Ο Τζόελ Σουμάχερ, σκηνοθέτης των «Lost Boys» και «Batman Forever», πέθανε στα 80 του, μετά από πολύχρονη άνιση μάχη με τον καρκίνο

Σύμφωνα με το «Variety», ο καταξιωμένος, ανοιχτά gay χολιγουντιανός σκηνοθέτης, πέθανε στη Νέα Υόρκη το πρωί της Δευτέρας.

Αν και ουδέποτε συμπεριλήφθηκε στην ελίτ των συναδέλφων του, άφησε πίσω του αρκετές αξιομνημόνευτες δουλειές, τις σπουδαιότερες εκ των οποίων μπορείτε να θυμηθείτε και το βίντεο που ακολουθεί παρακάτω.

Γεννημένος το 1939 στη Νέα Υόρκη, ο Σουμάχερ βρέθηκε να σκηνοθετεί ορισμένες από τις πλέον επιτυχημένες ταινίες του δεύτερου μισού της δεκαετίας του ’80 και των αρχών της δεκαετίας του ’90, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα το «The Lost Boys» (1987), το «St. Elmo’s Fire» (1985) και το «Flatliners» (1990).

Το 1995, εξάλλου πήρε τη σκυτάλη από τον Τιμ Μπάρτον, αναλαμβάνοντας τη σκηνοθεσία των «Batman Forever» (1995) και «Batman & Robin» (1997), τα οποία παρότι «σφαγιάστηκαν» από την κριτική, εντούτοις γνώρισαν αξιοσημείωτη εμπορική επιτυχία, αποκτώντας, μάλιστα cult status.

H τελευταία πραγματικά αξιόλογη στιγμή της καριέρας του ήταν το 2004, όταν και μετέφερε εντυπωσιακά στη μεγάλη οθόνη το περίφημο μιούζικαλ του Άντριου Λόιντ Βέμπερ «Το Φάντασμα της Όπερας».

  • Δείτε ένα μίνι αφιέρωμα στην καριέρα του:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ