Η Μάρα Μεϊμαρίδη θα γράψει για τη ζωή της ηρωίδας στις «Μάγισσες της Σμύρνης» μετά την Καταστροφή

Must Read

Χρειάστηκαν 18 ολόκληρα χρόνια για να πάρει η Μάρα Μεϊμαρίδη την απόφαση να γράψει τη συνέχεια στην ιστορία της Κατίνας Καραμάνου, κεντρικής ηρωίδας του best seller της «Οι Μάγισσες της Σμύρνης».

Το αποφάσισε όμως και το νέο της βιβλίο, με τίτλο «Κατίνα 1922-1925», θα κυκλοφορήσει στα ράφια των βιβλιοπωλείων μέχρι το τέλος του χρόνου. Την αποκάλυψη έκανε ο θεατρικός παραγωγός Πάνος Κατσαρίδης μέσω της ιστοσελίδας του ίδιου και του συνεργάτη του Γιάννη Κεντ, το youfly.com, δημοσιεύοντας, μάλιστα, και δήλωση της συγγραφέως, με την οποία οι Θεατρικές Σκηνές συνεργάστηκαν το 2018, όταν ανέβηκαν «Οι Μάγισσες της Σμύρνης» στο θέατρο Παλλάς.

«Μετά τη σαρωτική επιτυχία της θεατρικής παράστασης που κάναμε στο Παλλάς, ένιωσα ότι οφείλω στον κόσμο να διηγηθώ τη συνέχεια της ζωής της Κατίνας. Tι έγινε στα χρόνια μετά την Καταστροφή, ποιος ήταν ο τέταρτος σύζυγός της και πολλά ακόμα που της συνέβησαν. Με ρωτούσαν οι αναγνώστες τι απέγινε η Ευταλία, η Φούλα, η Δέσποινα… Ηρθε λοιπόν η ώρα να τους πω…» δήλωσε η Μάρα Μεϊμαρίδη στον Πάνο Κατσαρίδη, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και το νέο βιβλίο της να μεταφερθεί στο ίδιο θέατρο στο μέλλον.

Το μυθιστόρημα «Οι Μάγισσες της Σμύρνης» κυκλοφόρησε το 2002 και σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων, ενώ έγινε και τηλεοπτική σειρά στο Mega.

Στο πρώτο βιβλίο, η Κατίνα γεννιέται στην Καππαδοκία το 1877 από πατέρα Τούρκο, τον Σαμπατζή μπέη και μάνα χριστιανή και μετά τον θάνατο του πατέρα της, μάνα και κόρη καταφεύγουν στη Σμύρνη ξυπόλητες. Εκεί ανοίγουν ένα μαγαζάκι που πουλάνε κρέμες και καϊμάκια και μπλέκονται με τη μαγεία, γνωρίζοντας στους φτωχομαχαλάδες τη μάγισσα Αττάρτη. Με όπλο τα μάγια, η Κατίνα καταφέρνει να παντρευτεί τρεις άντρες, από τους καλύτερους γαμπρούς της Σμύρνης, και από πάμφτωχη γίνεται πάμπλουτη. Μια μέρα τα χαρτιά δείχνουν φωτιά και όλεθρο και οι Σμυρνιές ξεπουλάνε τα πάντα κι έρχονται στην Ελλάδα, Ιούνιο του 1922, τρεις μήνες πριν από τη Μικρασιατική Καταστροφή, σώζοντας όλη τους την περιουσία.

Το καινούργιο βιβλίο ξεκινά τη διήγηση εδώ και περιγράφει τη ζωή της Κατίνας Καραμάνου από το 1922 έως το 1925. Η ηρωίδα αγοράζει ένα σπίτι στην Αίγινα για να στεγάσει την οικογένεια που είναι πολυμελής. Η μάνα Ευταλία, η θεία Φούλα, η εξαδέλφη Δέσποινα και τα παιδιά. Τιμωρημένη από την Αττάρτη, επειδή σκότωσε τον τελευταίο της σύζυγο και την ερωμένη του, η Κατίνα στρέφεται στη δαιμονική μορφή της Βαλιντέ. Στην Αίγινα γνωρίζει και ερωτεύεται τον Δημήτριο Μαντζώρο, έναν Κερκυραίο που έρχεται καθηγητής στο γυμνάσιο του νησιού.

Ο Δημήτριος έχει ένα σκοτεινό παρελθόν. Η μητέρα του τον εγκατέλειψε στα εννιά του χρόνια, η αρραβωνιαστικιά του δολοφονήθηκε την ημέρα του γάμου τους, ο ίδιος ήταν μπλεγμένος με τον Κάιζερ και το γερμανικό εσπιονάζ στην απαρχή του Μεγάλου Πολέμου. Εξαιρετικός λόγιος όμως και πολύ γοητευτικός, η Κατίνα τον παντρεύεται στην Κέρκυρα, θέλοντας να ρίξει φως στο παρελθόν του…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This