Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας για τον άγιο Νεκτάριο «Man of God»

Must Read

Παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας, τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας για τον άγιο Νεκτάριο ολοκληρώθηκαν έπειτα από επτά εβδομάδες σκληρής δουλειάς.

Η διεθνής παραγωγή «Man of God» (Ανθρωπος του Θεού), σε σενάριο και σκηνοθεσία της Γελένα Πόποβιτς, με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη, προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας μας στις 3 Δεκεμβρίου 2020, έτος συμπλήρωσης 100 χρόνων από την κοίμηση του αγίου Νεκταρίου.

Ένα μεγάλο μέρος των σκηνών γυρίστηκαν τον Ιούνιο, με το shooting να συνεχίζεται τον Σεπτέμβριο, οπότε και μπόρεσαν να ταξιδέψουν στη χώρα μας ο Αμερικανός ηθοποιός Μίκι Ρουρκ, που υποδύεται τον παράλυτο που θεράπευσε ο Άγιος Νεκτάριος, και ο Ρώσος συνάδελφός του Αλεξάντερ Πετρόφ. Και οι δύο πραγματοποίησαν τις σκηνές τους τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ αυτή τη στιγμή η ταινία βρίσκεται στη διαδικασία του post production.

Σε μια σειρά από νέες εικόνες του «Man of God», που διοχέτευσε στα social media η φωτογράφος Μαριλένα Αναστασιάδου, βλέπουμε, μεταξύ άλλων, ένα στιγμιότυπο από την καλλιτεχνική συνάντηση του Αρη Σερβετάλη με τον Μίκι Ρουρκ στο δωμάτιο που εκοιμήθη ο άγιος Νεκτάριος, στο Αρεταίειο Νοσοκομείο.

Στο φιλμ παίρνει μέρος και μια πλειάδα γνωστών Ελλήνων ηθοποιών, από τον Χρήστο Λούλη, την Τάνια Τρύπη και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη μέχρι τον Νικήτα Τσακίρογλου, τον Γιάννη Στάνκογλου και την Τόνια Σωτηροπούλου.

Όσο για τη μουσική της διεθνούς παραγωγής έχει βάλει τη σφραγίδα του ο δύο φορές βραβευμένος με Cesar και υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα Πολωνός δημιουργός Ζμπίγκνιεφ Πράισνερ, ο οποίος δήλωσε με αφορμή αυτή του τη συνεργασία: «Ο κόσμος έχει ανάγκη τον άγιο Νεκτάριο σήμερα περισσότερο από ποτέ, ιδίως σήμερα που βιώνουμε τόσο τρικυμιώδεις συνθήκες».

Η ιστορία της ταινίας «Ανθρωπος του Θεού» αρχίζει στην Αίγυπτο, όταν η δημοτικότητα του αγίου Νεκτάριου, τότε μητροπολίτη Πενταπόλεως, προκαλεί τη ζηλοφθονία ορισμένων κληρικών στην Αλεξάνδρεια.

Από φόβο ότι θα γίνει ο επόμενος Πατριάρχης Αλεξανδρείας, μέρος του κλήρου τον δυσφημίζει, με αποτέλεσμα να εκδιωχθεί από τη χώρα. Στην Αθήνα πια, χάρη στην εξελιγμένη παιδαγωγική του τακτική, γίνεται ξακουστός και κοσμαγάπητος και την ίδια εποχή επιδίδεται σε σπουδαίο συγγραφικό έργο.

Ο φόρτος εργασίας, όμως, τον καταπονεί και αποφασίζει να αποσυρθεί στην Αίγινα, όπου ξαναχτίζει ένα ερειπωμένο μοναστήρι με τα ίδια του τα χέρια, το οποίο χάρη στη φήμη του μεγαλώνει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This