Παρασκευή 18/6/2021

Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ανοιχτή επιστολή της Ζέτας Δούκα

Μετά τη συγκλονιστική αποκάλυψη της Σόφιας Μπεκατώρου σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από παράγοντα της ΕΙΟ, άνοιξε ο ασκός του Αιόλου και πολλοί ηθοποιοί κατήγγειλαν ανθρώπους του χώρου ότι υπέστη αντίστοιχο ή παρόμοιο περιστατικό.

Την αρχή έκανε η Ζέτα Δούκα όταν κατήγγειλε δημόσια τον Γιώργο Κιμούλη για σωματική, ψυχολογική και λεκτική βία.

Μετά από δύο εβδομάδες, με τις καταγγελίες από ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου να πληθαίνουν, η Ζέτα Δούκα με μία ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ζήτησε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να πάρουν θέση απέναντι στα γεγονότα που έχουν κατακλύσει το χώρο του θεάματος.

Τελικά ο Πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε στην ανοιχτή επιστολή της ηθοποιού και επικοινώνησε μαζί της μέσω της συμβούλου του Κύρα Κάπη, προκειμένου να της γνωστοποιήσει ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα αλλά και να τις εκφράσει τη συμπαράσταση του κ. Μητσοτάκη.

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ανοιχτή επιστολή που ανάρτησα προς τον ίδιο και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ήρθε σε άμεση τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μου μέσω της συμβούλου του κας Κύρας Κάπη. Μου μεταφέρθηκε η πλήρης στήριξη του πρωθυπουργού στον αγώνα απέναντι σε κάθε μορφή βίας, καθώς και το γεγονός πως έχει ήδη δοθεί εντολή στο υπουργείο Πολιτισμού και συγκεκριμένα στον κύριο Γιατρομανωλάκη, να προβεί στη θέσπιση κώδικα δεοντολογίας που θα κατοχυρώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων στον χώρο του Πολιτισμού.

Από την πλευρά μου επισήμανα ότι εκτός των παραπάνω πρέπει να υπάρξει άμεση ευαισθητοποίηση και δυναμική παρέμβαση σύσσωμης της Πολιτείας και των εισαγγελικών Αρχών, προκειμένου να τύχουν πλήρους διερεύνησης τα καταγγελλόμενα αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρους ανηλίκων ή νεαρών ατόμων, ακόμη κι αν αυτά έχουν τυπικώς παραγραφεί εξαιτίας του υπάρχοντος νομοθετικού μας πλαισίου, το οποίο χρήζει εκσυγχρονισμού σε αυτό το πεδίο.

Είναι σημαντικό να αισθανθούν τα θύματα τέτοιων ειδεχθών πράξεων, τα οποία ακόμη φοβούνται να βγουν να μιλήσουν, ότι η Πολιτεία και η Δικαιοσύνη είναι στο πλευρό τους και τα στηρίζει. Η κα Κάπη με διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει το σύνολο της συνομιλίας μας στον πρωθυπουργό», έγραψε στην ανάρτησή της η Ζέτα Δούκα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ