Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021

Θέμα στους «New York Times» οι καταγγελίες και η παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη

Στο άρθρο υπάρχει αναφορά και στους Γιώργο Κιμούλη, Κώστα Σπυρόπουλο και Κώστα Ζάπα

Ακόμα και στους «New York Times» έφτασε η… χάρη μας! O θόρυβος που έχει προκληθεί τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα μας με αφορμή τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας πέρασε τα ελληνικά σύνορα, κάνοντας και τον ξένο Τύπο να ασχοληθεί με τα σκάνδαλα που, όπως τονίζεται στην εφημερίδα «The New York Times», «κάνουν τα θεμέλια του ελληνικού καλλιτεχνικού κόσμου να τρίζουν».

Συγκεκριμένα, σε άρθρο που δημοσίευσε η εφημερίδα σχετικά με τις πολύκροτες υποθέσεις σεξουαλικής βίας (και όχι μόνο) δίνει βάρος στην παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη. «Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδας παραιτήθηκε αυτό τον μήνα έπειτα από καταγγελίες που υποδηλώνουν ότι παρενόχλησε σεξουαλικά νέους ηθοποιούς. Ο ίδιος αρνήθηκε αυτές τις καταγγελίες» γράφουν οι «New York Times».

Προκαλεί εντύπωση η στάση του υπουργείου Πολιτισμού

Αναφορά γίνεται και στη στάση που έχει τηρήσει η εισαγγελία όλο αυτό το διάστημα, αλλά και στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, με επικεφαλής τον πρόεδρό του, ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα. Εκείνο που φαίνεται ότι προκαλεί εντύπωση στον διεθνή Τύπο είναι η στάση που έχει κρατήσει το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ, φιλοξενείται η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλαου Γιατρομανωλάκη: «Ο πολιτιστικός τομέας είναι και πρέπει να παραμείνει ένας τόπος όπου τα όνειρα, όχι οι εφιάλτες, γίνονται πραγματικότητα». Στο άρθρο αναφέρονται οι περιπτώσεις του ηθοποιού Χάρη Τζωρτζάκη, ο οποίος, μαζί με άλλους δύο συναδέλφους του, υπέδειξε τον σκηνοθέτη Κώστα Ζάπα. Επίσης, υπάρχουν τα ονόματα των Γιώργου Κιμούλη και Κώστα Σπυρόπουλου.

Τέλος, το κύριο πρόβλημα για τους καταγγελλομένους, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, είναι ότι πολλές από τις καταγγελλόμενες πράξεις φέρεται να έγιναν στο παρελθόν και ως εκ τούτου η άσκηση ποινικής δίωξης να μην είναι δυνατή λόγω παραγραφής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ