Παρασκευή, 9 Απρίλιος 2021

To Εθνικό Θέατρο κρατά αποστάσεις από τον Δημήτρη Λιγνάδη

«Ο Λιγνάδης δεν είχε εμπλοκή στα προγράμματα για πρόσφυγες» αναφέρεται σε ανακοίνωση

Με ανακοίνωσή του, το ΕΘνικό Θέατρο κρατά αποστάσεις από την υπόθεση καταγγελιών για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή, Δημήτρη Λιγνάδη.

Η διοίκηση του Εθνικού Θεάτρου στέκεται στο πλευρό των θυμάτων και διαψεύδει οποιαδήποτε διδακτική ή οργανωτική εμπλοκή του Δημήτρη Λιγνάδη με εργαστηριακά προγράμματα που αφορούσαν πρόσφυγες.

Επιπλέον, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι δεν έχει προκύψει οποιαδήποτε διερευνητέα συμπεριφορά κατά το διάστημα που ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης είχε διοριστεί ως καλλιτεχνικός διευθυντής.

Η ανακοίνωση του Εθνικού Θεάτρου:

«Το Εθνικό Θέατρο είναι συγκλονισμένο από τον ορυμαγδό των τελευταίων καταγγελιών ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης. Συμπαρίσταται αμέριστα σε όσους έχουν υποστεί οποιασδήποτε μορφής κακοποιητική, παραβατική συμπεριφορά και καλεί κάθε θύμα να απευθυνθεί ελεύθερα και άφοβα στα αρμόδια θεσμικά όργανα.

Μολονότι, και σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, δεν έχει προκύψει οποιαδήποτε διερευνητέα συμπεριφορά κατά το διάστημα της θητείας του κ. Λιγνάδη ως Καλλιτεχνικού Διευθυντή, σχετιζόμενη με τις δραστηριότητες του Εθνικού Θεάτρου, το σύνολο των υπηρεσιών μας βρίσκεται στη διάθεση κάθε αρμόδιας δημόσιας Αρχής για τη διερεύνηση και την αποκάλυψη της αλήθειας. Αισθανόμαστε ειδικώς την ανάγκη να διευκρινίσουμε ότι ο κ. Λιγνάδης ουδέποτε είχε οποιαδήποτε διδακτική ή οργανωτική εμπλοκή με εργαστηριακά προγράμματα του Εθνικού Θεάτρου, προς Έλληνες ή πρόσφυγες ανηλίκους, τα οποία διεξάγονταν ανέκαθεν με εγγυήσεις διαφάνειας ως προς το περιεχόμενο και την ταυτότητα διδασκόντων και διδασκομένων, αλλά και συμμετεχουσών οργανώσεων. Οποιαδήποτε σύνδεση της επικαιρότητας με το εκπαιδευτικό έργο του Εθνικού Θεάτρου είναι ανακριβής και αποπροσανατολιστική. Κατά τα λοιπά, το Εθνικό Θέατρο αυτονοήτως απέχει από το σχολιασμό οποιασδήποτε δικονομικής εξέλιξης επί εκκρεμούς ποινικής υπόθεσης.

Θα δώσουμε τη μάχη μαζί με όλη τη θεατρική οικογένεια, την Πολιτεία και το σύνολο του καλλιτεχνικού και εργασιακού δυναμικού μας για να αποσυνδεθεί στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας κάθε επίμεμπτη συμπεριφορά ατόμων από τη λειτουργία και το κύρος των θεσμών της τέχνης και του πολιτισμού, τους οποίους οφείλουμε να διαφυλάξουμε, να θωρακίσουμε και να ενδυναμώσουμε» αναφέρει η διοίκηση του Εθνικού Θεάτρου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ