Δευτέρα 10/5/2021

Πέθανε o σπουδαίος στιχουργός Σπύρος Γιατράς

Έφυγε από τη ζωή ο στιχουργός που έγραψε τις μεγαλύτερες λαϊκές επιτυχίες

Ο καλλιτεχνικός κόσμος θρηνεί τον χαμό του διάσημου στιχουργού Σπύρος Γιατρά, ο οποίος συνεργάστηκε με κορυφαία ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου και έγραψε μεγάλες επιτυχίες που άφησαν ιστορία.

Ο Σπύρος Γιατράς μεγάλωσε σε φτωχή οικογένεια και μετανάστευσε για αρκετά χρόνια στη Νότιο Αφρική όπου σπούδασε οπτικός. Όταν μετά από χρόνια επέστρεψε στην Ελλάδα, ο ίδιος συνέχισε να εξασκεί το επάγγελμά του ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησε την καριέρα του ως στιχουργός.

Συνεργάστηκε με κορυφαίους καλλιτέχνες όπως ο Στράτος Διονυσίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Δημήτρης Κοντολάζος, ο Βασίλης Καρράς, η Πίτσα Παπαδοπούλου, αλλά και με τραγουδιστές της επόμενες γενιάς όπως ο Νότης Σφακιανάκης, ο Σταμάτης Γονίδης ο Νίκος Οικονομόπουλος και πολλοί άλλοι.

Την είδηση θανάτου του έκανε γνωστή ο Ηλίας Φιλίππου, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΑΠΡΟΣΜΕΝΑ ΘΛΙΒΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ …ΣΗΜΕΡΑ ΕΦΥΓΕ ΑΠ ΤΗ ΖΩΗ Ο…

Posted by Ηλίας Φιλίππου on Monday, April 19, 2021

Ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του στην Άννα Τσιάλτα είχε δηλώσει: Κάποτε με ρωτήσανε για να γίνει ένας καλλιτέχνης μεγάλος τι πρέπει να είναι; Εγώ είπα πρέπει να είναι πρώην δυστυχισμένος. Αυτή είναι μεγάλη αλήθεια, δεν μπορείς να γράψεις αν δε έχεις πονέσει, αν δεν έχεις κλάψει αν δεν έχεις ερωτευτεί, αν δεν έχεις πιστέψει ότι πρέπει να είσαι ελεύθερος να σκέφτεσαι και να δίνεις.  Πιστεύω στην ζωή μου  ότι ο άνθρωπος για να ανεβεί πρέπει πρώτα να χαμηλώσει. Άμα έχει αυτή την έπαρση που είναι η αιτία της πτώσης των αγγέλων, είναι ένας χαμένος άνθρωπος.

Μερικές από τις μεγάλες επιτυχίες του:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ