City Garden Festival: Καθηλωτική η νέα γενιά ερμηνευτών στην εκδήλωση «Η Γιορτή του Φεγγαριού»

Μια ακόμη μεγάλη επιτυχία για το «φεστιβάλ των sold out»

Must Read

Tα πράγματα μπορεί να συμβαίνουν ξαφνικά, να «εκρήγνυνται» από τη μια στιγμή στην άλλη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κουβαλούν ιστορία πίσω τους. Το City Garden Festival, το φεστιβάλ των sold out, όπως πρώτο το Όγδοο το χαρακτήρισε έτσι, μπορεί να είναι ένα νέο φεστιβάλ, αλλά οι άνθρωποι που ηγούνται σε αυτό είναι πολύπειροι και με βαθιές ρίζες στην πολιτιστική διαχείριση.

Από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του, Μιχάλη Κουμπιό, τον τεχνικό διευθυντή του, Βίκτωρα Μπέρκαν, τον Αντώνη Βλωτιδέλλη που φροντίζει στα ευρύχωρα τραπέζια να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας και το σέρβις να είναι άψογο και, φυσικά, τους… μετρ στο Μusic Marketing Βαγγέλη Περάκη και Γιώργο Εριτζίδη, ιδρυτικά στελέχη της WE Promotion και του Christmas Theater.

Οι άνθρωποι αυτοί δεν επαναπαύθηκαν στις δάφνες τους και στα απανωτά sold oud που πέτυχαν με καταξιωμένους ερμηνευτές και δημιουργούς του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, αλλά είπαν να εστιάσουν στο μέλλον του ελληνικού τραγουδιού, προσκαλώντας μας να ανακαλύψουμε μαζί τους τη νέα γενιά ερμηνευτών!

Εξαιρετικό πρόσχημα, το εντυπωσιακό φεγγάρι που σηματοδοτεί το τέλος του καλοκαιριού και την αρχή του φθινοπώρου. Έτσι, επιλέχθηκε η Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021 για την εκδήλωση «Η Γιορτή του Φεγγαριού».

Ήταν μια υπέροχη συναυλία – γιορτή. Το μεγάλο βάρος και ο σχεδιασμός της, έπεσε, βέβαια, στον συνθέτη Μιχάλη Κουμπιό που είχε, όμως, στο πλευρό του στον συντονισμό της παραγωγής, την πολύπειρη Μαρία Βλάχου. Έτσι, όλα ή, σχεδόν όλα, κύλισαν αψεγάδιαστα. Το ταλέντο περίσσευε στους νέους ερμηνευτές και τραγουδοποιούς που απολαύσαμε. Όλοι προσπάθησαν να δώσουν το καλύτερο εαυτό τους. Ακόμα και το παραπανίσιο άγχος ορισμένων, που οδήγησε σε κάποια μικρά τονικά ολισθήματα, είχε μια ξέχωρη γοητεία.

Μια βραδιά αισθαντικότητας και περισυλλογής

Αποδείχθηκε πως ήταν μια βραδιά αριστοτεχνικά στημένη και μελετημένη, που έδεσε αρμονικά αγαπημένα ελληνικά τραγούδια για το φεγγάρι από ένα ευρύ μουσικό φάσμα. Μια βραδιά που στόχο είχε να αναδείξει το ταλέντο όλων των ερμηνευτών. Δεν ήταν μια βραδιά σκορπίσματος και διασκέδασης, αλλά αισθαντικότητας και περισυλλογής.

Σε αυτό συνέβαλαν πολύ οι φωτισμοί του Στέλιου Μαραγκού και τα μικρά βίντεο με το χαριτωμένο φεγγαράκι/καρτούν με τη φωνή της Φιλιώς Αζαριάδη. Το «φεγγαράκι» μίλησε απλά για συγκλονιστικές επιστημονικές αλήθειες.

Οι μουσικοί ήταν ένας κι ένας: μουσικοί δεξιοτέχνες που έπιασαν το βαθύ νόημα της βραδιάς και μας μύησαν στην δεξιοτεχνία τους σκορπίζοντας λάμψη και χαμόγελα. Ήταν όλοι αψεγάδιαστοι. Σε αυτό, μάλλον έπαιξε ρόλο και η τελειομανία του Μανόλη Ανδρουλιδάκη, που από την συλλογή του επέλεξε για τον εαυτό του τον βαθύ αλλά και λαμπερό νάιλον vintage ήχο της ηλεκτροκλασικής Ovation που ταίριαξε με το προσδοκώμενο ύφος της βραδιάς.

Ανάμεσα στους ξεχωριστούς καλεσμένους και ο Γιώργος Νταλάρας, που πέρασε από τα καμαρίνια για να ενθαρρύνει και να ευχηθεί τα καλύτερα σε όλα τα παιδιά. Η παρουσία του απέδειξε για μία ακόμη φορά το πραγματικό ενδιαφέρον του για το μέλλον του ελληνικού τραγουδιού.

Δέκα ξεχωριστές στιγμές της βραδιάς

Ο Γιώργος Νταλάρας με τον εξαιρετικά ταλαντούχο μικρό Κωνσταντίνο Τσαμαδό
  1. Ο μικρός Κωνσταντίνος Τσαμαδός «έκλεψε» τις καρδιές όλων, ερμηνεύοντας απαιτητικά τραγούδια της παράδοσης μας.
  2. Η Σεμέλη Παπαβασιλείου, απογείωσε το «Μοιρολόι» της Βάσως Αλαγιάννη: πολλά δάκρυα κύλησαν στα μάγουλα των θεατών.
  3. Η Μυρτώ Βασιλείου στην απαιτητική «Φαίδρα» του Μίκη Θεοδωράκη.
  4. Το «Φεγγάρι χλωμό» σε μουσική Γρηγόρη Μπιθικώτση και στίχους Δημήτρη Γκούτη, ερμήνευσε καταπληκτικά ο Γιάννης Διονυσίου. Ένα τραγούδι που σφράγισε η ερμηνεία του Μανώλη Αγγελόπουλου.
  5. Η Σταυρούλα Δαλιάνη που διακρίνεται ήδη ως παραδοσιακή τραγουδίστρια θα πρέπει να δει σοβαρά τη σύγχρονη δημιουργία που γεφυρώνει την παράδοση με το σήμερα. Απέδωσε το «Φεγγαράκι πρόβαλε» και τα «Καράβια χιώτικα» του Παντελή Θαλασσινού με έναν λαμπερό τρόπο.
  6. Ο Απόστολος Βαλαρούτσος με τον Απόστολο Μόσιο, έδωσαν νέα πνοή στο «Θα σε πάω στο φεγγάρι» των Μπάμπη Μπακάλη και Δημήτρη Γκούτη.
  7. Το «Παραμύθι» του Ορφέα Περίδη με τον Αλέξανδρο Κτιστάκη.
  8. Ο Γιάννης Παπαγεωργίου στο «Κόκκινο θολό φεγγάρι» του Χρήστου Θηβαίου.
  9. Η Μαρία Αναματερού στο φεγγαρίσιο νανούρισμα του φινάλε.
  10. Η στιγμή που ο Μιχάλης Κουμπιός απρόβλεπτα και αυθόρμητα, ανέβηκε στη σκηνή και μας θύμισε τα θρυλικά «Νέα Ταλέντα» του Γιώργου Οικονομίδη. Θα θέλαμε όμως να το συνεχίσει και με τους μουσικούς και να μην το περιόριζε μόνο στους ερμηνευτές.

Προσκεκλημένοι κατά αλφαβητική σειρά ήταν οι:

Μαρία Αναματερού, Απόστολος Βαλαρούτσος, Μάγδα Βαρούχα, Μυρτώ Βασιλείου, Μαρία Γκούβα, Σταυρούλα Δαλιάνη, Γιάννης Διονυσίου, Δημήτρης Κανέλλος, Αλέξανδρος Κτιστάκης, Χριστίνα Λάμπρου, Θάνος Ματζίλης, Λυδία Μαύρου, Απόστολος Μόσιος, Δήμητρα Μπουλούζου, Σεμέλη Παπαβασιλείου, Γιάννης Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνος Τσαμαδός

Έπαιξαν οι μουσικοί:

Μανόλης Ανδρουλιδάκης: κλασσική κιθάρα
Βαγγέλης Ζαρμπούτης: μπουζούκι, λάφτα, μαντολίνο, λαούτο
Τάσος Αθανασιάς: ακορντεόν
Γιάννης Πλαγιαννάκος: κοντραμπάσο
Γιάννης Παπαγιαννούλης: τύμπανα και κρουστά

Συμμετείχαν οι σολίστ:

Πάνος Δημητρακόπουλος: κανονάκι
Γιώργος Κωτσίνης: κλαρίνο
Γιώργος Μαρινάκης: βιολί
Θεολόγος Μιχελής: βιολί
Νεοκλής Νεοφυτίδης: πιάνο
Πάρις Περισυνάκης: λύρα Κρήτης

  • Καλλιτεχνική διεύθυνση, κείμενα, ψηφιακά κολλάζ, σκηνοθεσία: Μιχάλης Κουμπιός
  • Ενορχηστρώσεις, επιμέλεια, συντονισμός και διεύθυνση ενόργανου συνόλου: Μανόλης Ανδρουλιδάκης
  • Συντονισμός παραγωγής: Μαρία Βλάχου
  • Τεχνική διεύθυνση – Σχεδιασμός ήχου: Βίκτωρας Μπέρκαν
  • Τεχνικός Ήχου: Χρήστος Καπογιάννης
  • Σχεδιασμός-Χειρισμός Φωτισμού: Στέλιος Μαραγκός
  • Χειριστές Visual: Ανδρέας Ντεσίκου, Μιχάλης Χαμηλοθώρης
  • Βοηθοί σκηνής: Θεόδωρος Κωνσταντόπουλος, Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου, Ιωάννης Ελευθεριάδης
  • Post Production: Ανδρέας Κουρελάς

*πηγή: ogdoo.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This