Μιχάλης Βιολάρης: Ο άνθρωπος που γέμισε την «τράπεζα» της ζωής του με «ριάλια θαυμασμού»

Συντάκτης: Newsroom

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για τον Μιχάλη Βιολάρη. Τον πρώτο Κύπριο σταρ ερμηνευτή, ο οποίος είναι και το σήμα κατατεθέν του λεγόμενου Νέου Κύματος. Και ποιο τραγούδι του να θυμηθείς και να μην είναι μεγάλη επιτυχία: Τα « Ασπρα καράβια», «Μαυρομαλλούσα κοπελιά», «Βάρκα χωρίς πανιά», «Το δελφινοκόριτσο», «Η βράκα», «Τα ριάλια», «Τι Λοζάνη, τι Κοζάνη» και πολλά ακόμα ακούγονται εδώ και μισό αιώνα, έχοντας ως σφραγίδα τη φωνή του σπουδαίου ερμηνευτή.

  • Από τον Νίκο Νικόλιζα

Κάνοντας έναν απολογισμό ζωής, ο 78χρονος ερμηνευτής από την Κύπρο, όπου βρίσκεται, θυμάται τα παιδικά του χρόνια, τις μεγάλες του επιτυχίες, αλλά και τις συνεργασίες του με τον Γιάννη Σπανό, την Καίτη Χωματά, τον Τόλη Βοσκόπουλο, αλλά και τη νεαρή τότε Αννα Βίσση, την οποία σε ηλικία 14 ετών πήρε κοντά του στις συναυλίες, δίνοντάς της το εισιτήριο για μια μεγάλη καριέρα!

Με την Αννα Βίσση στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1977

Πού γεννηθήκατε, κύριε Βιολάρη;

Εδώ που βρίσκομαι τώρα είναι το χωριό μου, η Αγία Βαρβάρα Λευκωσίας. Θεωρείται χιλιομετρικά το κέντρο της Κύπρου. Εδώ λοιπόν γεννήθηκα, το 1944. Σε ηλικία έξι ετών είχα την τύχη να ζητήσουν τον πατέρα μου στην Ιερά Μητρόπολη Λάρνακας, όπου το 1949 είχε φύγει ο μακαριστός Κιτίου και ήρθε ο Μακάριος, ο οποίος ήθελε να λάβει μεγαλύτερες γνώσεις στη βυζαντινή μουσική. Κάλεσαν έτσι τον πατέρα μου να τον διδάξει για αρκετούς μήνες, ώστε να μάθει ο Μακάριος βυζαντινή μουσική. Ετσι λοιπόν μεταφερθήκαμε ως οικογένεια στη Λάρνακα. Και ήταν μεγάλη ευκαιρία για μένα, γιατί άρχισα στο Εθνικό Ωδείο Λάρνακας να διδάσκομαι από τον Μανώλη Καλομοίρη. Θυμάμαι ότι είχα γράψει κάποια τραγουδάκια και του τα έβαζα να τα ακούσει. Ποιος, εγώ, ένας μπόμπιρας, στον τεράστιο Μανώλη Καλομοίρη!

Οι γονείς σας τι δουλειά έκαναν;

Η μαμά οικιακά και ο πατέρας μου ψάλτης για πάρα πολλά χρόνια στον Αγιο Λάζαρο της Λάρνακας. Επαιζε και βιολί, ενώ ο παππούς μου έπαιζε λαούτο. Και μάλλον από εκεί κόλλησα το μικρόβιο της μουσικής!

Πώς ήταν τα παιδικά σας χρόνια;

Σχεδόν όλο το χωριό ζούσε από τα σταφύλια και τις ελιές. Θυμάμαι τον πατέρα μου στην αυλή του σπιτιού, όπου είχε φτιάξει ένα καζάνι, έβαζε φωτιά και έβραζε τα σταφύλια για να βγάζει κρασί και ζιβανία της Κύπρου. Με το γαϊδουράκι πήγαινε και τα πουλούσε. Φτωχικά χρόνια, θα έλεγα, ότι ζήσαμε. Στο χωριό δεν είχαμε ηλεκτρικό ρεύμα, δεν είχαμε τηλέφωνο, άσφαλτο. Είχαμε όμως αγάπη ο ένας για τον άλλον. Στη Λάρνακα, αφού τελείωσα το γυμνάσιο, έφυγα για να σπουδάσω στη Φιλοσοφική. Θυμάμαι ότι εκείνα τα χρόνια τα επαγγέλματα όπως του τραγουδιστή και του ηθοποιού και οτιδήποτε άλλο καλλιτεχνικό ήταν αποκρουστικά. Δεν τα είχαν σε υπόληψη. Σκεφτείτε πως το 1970, όταν η Βίκυ Μοσχολιού ήθελε να κάνει μια σειρά συναυλιών στην Κύπρο, δεν είχε ντράμερ. Ψάχναμε λοιπόν για μέρες σε όλη την Κύπρο για να βρούμε ντράμερ. Και τον βρήκαμε από ένα καμπαρέ στη Λάρνακα. Τόσο υποτιμητικά τα είχαν αυτά τα επαγγέλματα. Ηταν πολύ δύσκολα τα πράγματα.

Με την Καίτη Χωματά και την Πόπη Αστεριάδη

Οταν ήρθατε στην Αθήνα, έχετε πει ότι μένατε σε ένα πολύ μικρό δωμάτιο…

Ετσι είναι. Οταν πρωτόρθα, έμενα σε μια πολύ παλιά κατοικία, στην οδό Βαλτετσίου 46. Σήμερα εκεί υπάρχει ένα σινεμά. Σε αυτό το δωματιάκι λοιπόν όπου έμενα ήμουν χωρίς ρεύμα και χωρίς μπάνιο. Αλλά το νοίκιασα με έναν συμφοιτητή μου γιατί ήταν πολύ φθηνό. Κάναμε μπάνιο μία φορά την εβδομάδα στη λέσχη, στην οδό Ιπποκράτους, πληρώνοντας 2 δραχμές εκείνη την εποχή. Ακόμα θυμάμαι εκείνο το ζεστό νερό που άνοιγα τη βρύση και έτρεχε πάνω μου κάθε Σάββατο. Συνυφασμένο με όλες τις δυσκολίες της εποχής εκείνης. Από το 1962 έως το 1965 ήταν για μένα μια εποχή γεμάτη με νέα ακούσματα. Ακόμα αντηχεί στα αυτιά μου το «Αξιον Εστί» του Μίκη, όταν είχα πρωτοπάει να τον δω στην παράσταση. Την ίδια εποχή, παράλληλα, ακούγαμε παντού στους δρόμους δύο κορυφαία τραγούδια, το «Απονη ζωή» και το «Φτωχολογιά». Δύο τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου, που μετά μάθαμε το όνομά του, γιατί κι εκείνος ήταν πολύ νέος όταν ξεκίνησε. Με τα ακούσματα αυτά λοιπόν που είχα στα αυτιά μου είπα πως, αν ασχοληθώ με τη μουσική, θα ακολουθήσω τέτοιο δρόμο. Γιατί είχαν φέρει σε μένα και στα αυτιά μου μια τεράστια αλλαγή στον τρόπο σκέψης μου. Ετσι, το 1965 έγραψα το «Χαλάλι σου», το οποίο έτυχε να γίνει πολύ γνωστό και να δώσω κι εγώ το στίγμα μου δειλά δειλά μέσα από τις μπουάτ όπου άρχισα να δουλεύω το 1967.

Πρέπει να πούμε ότι θεωρείστε ο πρώτος σταρ τραγουδιστής της Κύπρου…

Δεν μπορώ να πω τη λέξη «σταρ», γιατί εμείς δεν γνωρίσαμε αυτό το λεγόμενο σταρ σύστεμ που ονομάζουμε σήμερα. Ξεκινώντας στις μπουάτ με ονόματα όπως ο Γιάννης Σπανός, ο Λάκης Παππάς, η Καίτη Χωματά, η Ρένα Κουμιώτη, η Πόπη Αστεριάδη, δεν σκεφτόμασταν πού θα μπει το όνομά μας και ποιος είναι καλύτερος από τον άλλον. Ο χώρος και η αξία κάθε ονόματος κερδίζονται. Δεν τα επιβάλλεις. Θεωρώ ότι έκανα μια καλή πορεία στον χώρο του τραγουδιού. Ο κόσμος κρίνει και αυτός είναι ο τελικός κριτής. Σιωπηρά προσπάθησα να πορευτώ στον χώρο του τραγουδιού. Γύρισα σχεδόν όλο τον κόσμο, όπου υπάρχει απόδημος Ελληνισμός. Και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία μου. Δεν αποζητώ τίποτε άλλο!

Από αυτούς με τους οποίους συνεργαστήκατε ποιον αγαπήσατε περισσότερο;

Η ομάδα μας ήταν πάρα πολύ ωραία εκείνα τα χρόνια. Ταιριάζαμε και στις απόψεις μας. Κάναμε πολλή παρέα με τον Λάκη Παππά, την Καίτη Χωματά, τη Ρένα Κουμιώτη, την Πόπη Αστεριάδη. Από την άλλη πλευρά, είχαμε τον Γιάννη Σπανό και τον Γιώργο Κριμιζάκη, τη Σώτια Τσώτου, οι οποίοι έγραψαν τρομερά τραγούδια.

Με τον Θανάση Πολυκανδριώτη

Ποιος θάνατος σας στοίχισε περισσότερο από αυτούς που βιώσατε με τους συνεργάτες σας;

Η απώλεια της Καίτης Χωματά στοίχισε και συγκλόνισε όλη την παρέα. Επίσης και ο θάνατος του Λάκη Παππά μάς στοίχισε τρομερά. Δουλέψαμε πάρα πολλά χρόνια μαζί, κάναμε ταξίδια, βγαίναμε έξω. Ημασταν όλοι μια οικογένεια!

Υπήρξαν τραγούδια που ερμηνεύσατε και κατόπιν μετανιώσατε που τα είπατε;

Στην αρχή της καριέρας σου η δισκογραφική εταιρία σού επιβάλλει κάποια πράγματα, για τα οποία, αν και συνεσταλμένα γνώριζα ότι δεν μου ταιριάζουν, έλεγα: «Θα τα πω γιατί πρέπει». Ευτυχώς για εμάς ο διευθυντής της εταιρίας, ο Πατσιφάς, ήταν πολύ καλλιεργημένος άνθρωπος, με αποτέλεσμα να μην έχουμε πολλές περιπτώσεις τραγουδιών που ντρεπόμασταν να ερμηνεύσουμε.

Οταν σας αναφέρουν το όνομα του Τόλη Βοσκόπουλου, τι σας έρχεται στο μυαλό;

Είχαμε μια πάρα πολύ ωραία συνεργασία στον κινηματογράφο. Οσες φορές μάς δινόταν η ευκαιρία, τα λέγαμε. Τα τελευταία χρόνια είχαμε βρεθεί στο νυχτερινό κέντρο όπου εργαζόταν πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Με είχε καλέσει ένα βράδυ και πήγα. Δεν θα ξεχάσω τη χαρά που έκανε όταν με είδε. Εκείνο το βράδυ λοιπόν είπε τραγούδια που είχα να ακούσω από την εποχή που είχαμε συνεργαστεί. Μου τα αφιέρωσε και ένιωσα τόση περηφάνια, όσο τίποτε άλλο στη ζωή μου. Ο Τόλης ήταν ανέκαθεν μια ψυχούλα πολύ ευαίσθητη, γεμάτος καλοσύνη. Επειτα όμως από κάποια γεγονότα στη ζωή του αναγκάστηκε να περιχαρακωθεί γύρω από τον εαυτό του και να προσέχει πολύ. Γιατί, πράγματι, η μεγάλη ευαισθησία πολλές φορές κάνει και μεγάλη ζημιά. Ηταν πλέον πιο ώριμος, αλλά γεμάτος αγάπη.

Με τον Μίκη Θεοδωράκη

Το 1977 βρεθήκατε μαζί με την Αννα Βίσση στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Τελικά, εσείς είστε ο πνευματικός της πατέρας στη μουσική;

Δεν μπορώ να το πω αυτό. Απλώς το 1971, όταν ξεκίνησα τις συναυλίες μου στην Κύπρο με παρουσιαστή τον Κώστα Βενετσάνο, στις πρόβες ήρθε η μαμά Βίσση και μου λέει: «Κύριε Μιχάλη, έχω μια κόρη 14 ετών, ταλέντο. Θα μπορούσες να την ακούσεις;» Πράγματι, πήγε ο πατέρας μου με το ποδήλατο στο σπίτι τους και την έφερε να την ακούσουμε. Ηταν όντως πολύ μεγάλο ταλέντο, με φανταστική φωνή. Πιστεύω πως, όποιες αντιξοότητες και να αντιμετώπιζε στη ζωή της, η Αννα Βίσση θα γινόταν μεγάλο αστέρι. Κάναμε λοιπόν 22 συναυλίες στην Κύπρο, όπου τραγουδήσαμε και ντουέτα μαζί επί σκηνής. Και κάπως έτσι η Αννα έγινε αυτή η σπουδαία ερμηνεύτρια που ακούμε σήμερα και είμαστε περήφανοι!

Βιολάρης ίσον «Τα ριάλια». Εχετε ερμηνεύσει τρομερά τραγούδια στην καριέρα σας. Σας πληγώνει που σας έχουν ταυτίσει τόσο πολύ με αυτό το τραγούδι;

Είχα ήδη αρχίσει να γράφω από το 1965 τραγούδια, κυρίως με κυπριακή προφορά και λεξιλόγιο. Σιγά σιγά τα τραγούδια αυτά έφυγαν από τις μπουάτ και ένας ευγενικός φοιτητόκοσμος τα αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή. Το 1971, παράλληλα με τη συνάντησή μου με τον Οδυσσέα Ελύτη, ο Πατσιφάς έπρεπε να κάνει έναν διαφορετικό δίσκο, πιο ελαφρύ. Σκέφτηκα λοιπόν να κάνω τη διασκευή των δύο τραγουδιών που μου έδωσαν τη μεγαλύτερη δημοτικότητα. Το ένα από αυτά ήταν τα «Ριάλια». Ηταν ένα παραδοσιακό τραγούδι που το ακούγαμε στην Κύπρο από πολύ παλιά, με μια βαριά προφορά. Είχαμε λοιπόν την ιδέα με τον Γιώργο Κριμιζάκη να του δώσουμε μια πιο χαλαρή μορφή, για να μπορεί να ακούγεται ευχάριστα και να είναι πιο κατανοητό στον κόσμο. Οταν κυκλοφόρησε ο δίσκος αυτός, άρχισε να ακούγεται σε όλα τα μαγαζιά. Ολοι έψαχναν λοιπόν τότε να βρουν αυτόν που έγραψε το τραγούδι «Τα ριάλια», που κανείς δεν καταλάβαινε τίποτα, όμως κατά έναν περίεργο τρόπο άρεσε σε όλους. Ετσι τα «Ριάλια» ήταν το διαβατήριό μου για να μάθουν εμένα, αλλά και τα υπόλοιπα τραγούδια που έγραψα!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο άνθρωπος που διέδωσε το πολιτικό σύμπαν της Ελλάδας στον κόσμο

Δεν έχει υπάρξει άλλο προηγούμενο, ο ίδιος άνθρωπος να έχει «φωτογραφηθεί» ως αρχηγός της 17 Νοέμβρη και παράλληλα να έχει συζητηθεί για Πρόεδρος της...

Την Δευτέρα η κηδεία του Βασίλη Βασιλικού

Σε ηλικία 89 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο σπουδαίος Βασίλης Βασιλικός, αφήνοντας μεγάλο κενό στον χώρο των γραμμάτων και της διανόησης.Η κηδεία...

Πέθανε ο σπουδαίος Βασίλης Βασιλικός

Σε ηλικία 89 ετών - Ήταν μέσα στους 10 πιο μεταφρασμένους Έλληνες συγγραφείς

Κλείνει για εργασίες αναστήλωσης το 2025 το Ηρώδειο

Έτοιμη η βασική μελέτη

«Χορδές»: Μια συγκινητική παράσταση για την άσκηση bullying στη διαφορετικότητα

Η Κάθυ, η κιθάρα με τις 3 χορδές, έχει ένα μεγάλο όνειρο… να παίξει στη μεγάλη συναυλία του φεγγαριού. Μπορεί όμως να τα καταφέρει...

Συναυλίες-αφιέρωμα στον Ξενάκη από τη Λυρική και το ΕΜΣΤ

Η Εθνική Λυρική Σκηνή συνεχίζει τη συνεργασία της με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, παρουσιάζοντας έναν νέο κύκλο συναυλιών στο πλαίσιο των εκθέσεων του...

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Δυναμικά αρχίζει το 2024!

Δυναμική έναρξη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2024, με τον κύκλο «Μεγάλοι Ερμηνευτές» και το ρεσιτάλ του πολυβραβευμένου βιρτουόζου του πιάνου Σιπριέν Κατσαρής (13/1)....

Aφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο με τη φωνή της Μαρίας Παπαγεωργίου

Η Μαρία Παπαγεωργίου προσεγγίζει με το μοναδικό ιδιοσυγκρασιακό ερμηνευτικό της στιλ το έργο του Θάνου Μικρούτσικου, σε μεγάλη αφιερωματική συναυλία που θα δοθεί μεθαύριο...

Η αναγέννηση του ιστορικού Σωματείου της Χαλκίδας «Εταιρεία Ευβοϊκών Σπουδών»

Μετά από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες, εκλέχτηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «Εταιρεία Ευβοϊκών Σπουδών», το οποίο είναι το αρχαιότερο της Εύβοιας. Ιδρύθηκε το...

«Ονειρεύομαι ακόμα» – Τα Κίτρινα Ποδήλατα σε ένα οπτικοακουστικό live project

Δύο αδέρφια, ο Γιώργος και ο Αλέξανδρος Παντελιάς ή αλλιώς τα «Κίτρινα Ποδήλατα» όπως διάλεξαν να ονομάσουν το συγκρότημά τους πριν από 23 χρόνια,...

«Οι Απόρρητοι Φάκελοι Καραμανλή» του Μανώλη Κοττάκη στη Λέσχη Αλεξανδρουπολιτών

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο νέος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης

«Απόβαση» στην Πόλη από την «Καραϊσκάκενα»

Η Σοφία Καψούρου στον ρόλο της μητέρας του αρχιστράτηγου της Επανάστασης του '21, στην παράσταση που θα ανέβει στην ΤουρκίαΑπό τον ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΗ μάνα...

Δημοπρασία αφιερωμένη στην Ελένη Βερναδάκη

Για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά τέχνης η Vergos Auctions συγκεντρώνει σε μια δημοπρασία κεραμικές φόρμες και αντικείμενα επιλεγμένα από ιδιωτικές συλλογές της κορυφαίας...

Καίτη Βαβαλέα: Η… Frau Καρυάτιδα του Ηρωδείου

Για τους μυημένους του Ηρωδείου η γυναικεία φιγούρα με τον σκελετό γυαλιών μυωπίας που αρέσκεται στα σκουρόχρωμα ρούχα και στις πασμίνες κάθε άλλο παρά...

Ημαθία: Το ιστορικό σχολείο Αρκοχωρίου μετατράπηκε σε μουσείο

Πώς το ιστορικό κτίριο με το παλαιό σχολείο που αντέχει στον χρόνο, στο Αρκοχώρι Νάουσας Ημαθίας, έγινε πια μουσείο...Το ιστορικό:Το σχολείο του πανέμορφου χωριού...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος με καταγγελίες για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών: «Δεν αναγνωρίζονται τα πτυχία στην Ελλάδα»

Δεν έχει προηγούμενο η υπόθεση που ήρθε στο «φως», πριν από μερικά 24ωρα, με πρωταγωνιστή το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών και πτυχία, που δεν είναι...

Αδιανόητη ενέργεια Γεραπετρίτη μπροστά στον Ερντογάν!

Είναι δυνατόν; - Η αστεία εξήγηση των «πηγών» του ΥΠΕΞ για τον τεμενά του Γεραπετρίτη

Το βαρύ πυροβολικό του Κυριάκου στο πλευρό της Έφης Αχτσιόγλου

Μόνο συμπτωματική δεν είναι η στήριξη που δίνουν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στο νέο πολιτικό εγχείρημα της Έφης Αχτσιόγλου.Προ εβδομάδων σας είχα μεταδώσει την πληροφορία...

Μαρία Κορινθίου: «Έμεινα έγκυος στον ενάμιση μήνα σχέσης κι όταν έλεγα δεν ξέρω τι θα κάνω, ο Γιάννης…»

Η Μαρία Κορινθίου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Μαμά –δες» και παραχώρησε στη Τζένη Θεωνά μια συνέντευξη εφ'όλης της ύλης. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην...

Σκοτεινό δίκτυο εξουσίας και απιστίας: Ο κακομούτσουνος ισχυρός, η συνεργάτιδα ερωμένη και η απατημένη σύζυγος που τον κρατά στο χέρι

Η «Espresso» κατ' αποκλειστικότητα βγάζει στο φως της δημοσιότητας άλλη μία ιστορία απιστίας και αχαριστίας που διαδραματίζεται στα ανώτατα κλιμάκια εξουσίας.Η σύζυγος, όμορφη στα...

Ανιψιός του Παττακού ο φονιάς της 43χρονης Γεωργίας στη Σαλαμίνα

Ανιψιός του πραξικοπηματία Στυλιανού Παττακού ο δολοφόνος της 43χρονης

Αδιανόητη πρόκληση Ερντογάν: Μας χαρακτήρισε προστάτες των «τρομοκρατών» και μίλησε για «τουρκική» μειονότητα!

Πάει… περίπατο το «καλό κλίμα» και η «νέα σελίδα» – Εριστικός ο Τούρκος Πρόεδρος στις κοινές δηλώσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Γιώργος Μαργαρίτης: «Όταν μου το ανακοίνωσε ο γιος μου του είπα “Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα”»

Αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα ο Γιώργος Μαργαρίτης είναι να τραγουδάει. Από ηλικία 13 ετών μπήκε στον καλλιτεχνικό χώρο και από τότε δεν...

Απίστευτη απάτη: Ξεπουλάνε το νερό «από το παράθυρο»!

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα αποτιμήσει την αξία ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ και στη συνέχεια το 50% της αξίας τους θα διοχετευτεί σε Εθνικό Ταμείο Επενδύσεων και το υπόλοιπο στη μείωση του χρέους

Mια οικογένεια με δυο μπαμπάδες: Ο Παντελής Τουτουνζής, ο σύντροφος και τα παιδιά τους

Σε λίγες ημέρες έρχονται Χριστούγεννα και οι περισσότεροι έχουν στολίσει τα σπίτια τους, με το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα λαμπάκια ενώ φωτογραφίζουν τη διακόσμηση...

«Ούτε χρόνια πολλά δε μου είπε»!

Τον πήρε το παράπονο τον (εορτάζοντα εχθές) Νίκο Ανδρουλάκη, έπειτα από τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής.Ο λόγος ήταν άλλη μία απρέπεια του Κυριάκου...

«Με έβαζαν να κάνω 50 ραντεβού τη μέρα με βρώμικους, μεθυσμένους, Πακιστανούς» – Συγκλονίζει θύμα του κυκλώματος trafficking στην Αθήνα

Μια μητέρα ανήλικων παιδιών από τη Βενεζουέλα περιγράφει πώς την εξαπάτησαν και στο τέλος την ανάγκαζαν να εργάζεται ως εκδιδόμενη

Σοκαριστική μαρτυρία για το έγκλημα στη Σαλαμίνα: «Εγώ ξετρύπωσα τον φονιά της Γεωργίας»

Αποκλειστική σοκαριστική μαρτυρία: Πώς μια μητέρα παιδιού ΑμεΑ και φίλη της άτυχης Γεωργίας στη Σαλαμίνα οδήγησε τους αστυνομικούς στη σύλληψη του 71χρονου αδίστακτου και κυνικού συντρόφου της

«Ραντεβού στη Ρώμη» για ένα… οικουμενικό παρεάκι

Στη Ρώμη ο Αλέξης Τσίπρας «αλά μπρατσέτα» με την Ντόρα Μπακογιάννη, έχοντας στην παρέα και τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου! Θα μπορούσε να είναι...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σκοτεινό δίκτυο εξουσίας και απιστίας: Ο κακομούτσουνος ισχυρός, η συνεργάτιδα ερωμένη και η απατημένη σύζυγος που τον κρατά στο χέρι

Η «Espresso» κατ' αποκλειστικότητα βγάζει στο φως της δημοσιότητας άλλη μία ιστορία απιστίας και αχαριστίας που διαδραματίζεται στα ανώτατα κλιμάκια εξουσίας.Η σύζυγος, όμορφη στα νιάτα της. Και σήμερα, όμως,...

Την πόλη Χαν Γιούνις φέρεται να κατέλαβε το Ισραήλ – Ανθρωποκυνηγητό για τον αρχηγό της Χαμάς στη Γάζα

Σε πλήρη εξέλιξη συνεχίζονται οι μάχες ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός αναφέρει πως πλέον έχει καταλάβει την πόλη Χαν Γιούνις και...

Μποτιλιάρισμα στην Λ. Κηφισίας μετά από τροχαίο – Στο «κόκκινο» η κίνηση στο κέντρο της Αθήνας

Το «έλα να δεις» επικρατεί για ακόμη μία ημέρα στις κεντρικές οδικές αρτηρίες του λεκανοπεδίου της Αττικής, αφού η κίνηση είναι στο «κόκκινο» από νωρίς. Η απεργία των ταξί...

Ανεπιθύμητος

Διαβάστε σήμερα στη «δημοκρατία»: Έφτασαν ντυμένοι «φίλοι» αμέτρητες φορές οι εχθροί μου, τα παμπάλαια δώρα προσφέροντας. Και τα δώρα τους άλλα δεν ήτανε παρά μόνο σίδερο και φωτιά. ΟΔΥΣΣΕΑΣ...

Σταμάτης Κραουνάκης – Η νέα απάντηση στην Άλκηστη Πρωτοψάλτη – «Καταλαβαίνω τι κάνει, αλλά ρώτησέ με»

Για τις πρόσφατες δηλώσεις που έκανε ο Σταμάτης Κραουνάκης σχετικά με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η οποία επέλεξε να αφαιρέσει τη λέξη «χοντρή» από το τραγούδι «Άδωνι».Ο γνωστός συνθέτης, ο...