Χρήστος Τριπόδης: «Στην τηλεόραση γίνονται βήματα προς τα… πίσω»!

Ο πρωταγωνιστής και θεατρικός παραγωγός εξηγεί γιατί απέχει από σειρές και δεν συνεργάζεται με ηθοποιούς που ήταν σε ριάλιτι

Must Read

Ο Χρήστος Τριπόδης αποτελεί αγαπημένο ηθοποιό του θεάτρου και της τηλεόρασης, χαράζοντας τη δική του πορεία. Μιλώντας στην «Εspresso» εξηγεί τους λόγους που τα τελευταία χρόνια απέχει από την τηλεόραση τη στιγμή που ως θεατρικός παραγωγός δηλώνει ότι δεν θα επέλεγε για παράστασή του κάποιον ηθοποιό που είχε συμμετάσχει σε ριάλιτι.

  • Από τον Βαγγέλη Καράλη

Φέτος ο ηθοποιός παρουσιάζει την πετυχημένη παιδική παράσταση «Αρκάς εκτός ελέγχου», στην οποία πρωταγωνιστεί και η 12χρονη κόρη του Αθηνά, που για πρώτη φορά ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι.

Τι αναμνήσεις έχετε από τα παιδικά χρόνια σας; Θέλατε πάντα να γίνετε ηθοποιός;

Πάρα πολλές όμορφες και τρυφερές στιγμές με την οικογένειά μου και πολύ πολύ παιχνίδι με τους φίλους μου. Ηθοποιός δεν ήθελα να γίνω από πάντα. Ηταν μία απόφαση που πήρα όταν ήμουν στο λύκειο με την παρότρυνση μιας καθηγήτριάς μου.

Εχετε αναφέρει σε συνέντευξή σας ότι το επάγγελμα του ηθοποιού είναι υποτιμημένο στη χώρα μας. Πώς το εννοούσατε;

Είναι ένα επάγγελμα που κανέναν δεν τον παρότρυναν από το σπίτι του να κάνει. Η δουλειά μας στο βασικό επίπεδο έχει να κάνει με την ψυχαγωγία και το δημόσιο θέαμα, έχοντας ως επακόλουθο να μην έχει καμία αντικειμενικότητα και όλα τα κακώς κείμενα να βγαίνουν εύκολα στη φόρα. Ακούς πολύ συχνά να λέει ο κόσμος «αυτή είναι έτσι», «ο άλλος είναι αλλιώς» και «αυτός έκανε καριέρα γιατί…».

Είχατε συμμετάσχει σε πολλές πετυχημένες τηλεοπτικές σειρές και ταινίες. Ποιες ξεχωρίζετε και γιατί;

Ξεχωρίζω πρωτίστως ό,τι έκανα με τον Πάνο Κοκκινόπουλο, γιατί και με έμαθε αλλά και με ξεμπλόκαρε μπροστά στην κάμερα. Ολο το κλίμα στις δουλειές μαζί του ήταν πολύ οικογενειακό και φιλικό, και φυσικά πολύ καλλιτεχνικό.

Ο Χρήστος Τριπόδης ήταν ζεν πρεμιέ. Εχετε μπει σε αυτόν τον ρόλο;

Κοίτα, άκουγα να μου λένε πως ήμουν ωραίο παιδί, αλλά ποτέ δεν ένιωσα ζεν πρεμιέ, ούτε σαν ενέργεια ούτε σαν ρόλος!

Υπήρχαν δουλειές που να έχετε μετανιώσει για τη συμμετοχή σας και, αν ναι, για ποιους λόγους;

Καμία. Ακόμα και σε αυτές που έκανα λάθος και συμμετείχα κάτι έμαθα, κάτι κέρδισα.

Σήμερα την ελληνική τηλεόραση πώς τη σχολιάζετε;

Αν και γίνονται πολλές σοβαρές προσπάθειες από κάποιους ανθρώπους, θεωρώ πως γίνονται βήματα προς τα πίσω και ρίχνουμε πολύ το επίπεδο.

Το γεγονός ότι δεν σας βλέπουμε κάπου τηλεοπτικά τα τελευταία χρόνια είναι δική σας επιλογή;

Καθαρά δική μου γιατί, αν και έχω κάθε χρόνο προτάσεις, αφιερώνω πάρα πολύ χρόνο στις θεατρικές μου παραγωγές. Αγαπώ πολύ, φυσικά, την τηλεόραση, αλλά για να παίξω θα πρέπει να μου αρέσει πολύ αυτό που θα μου προταθεί.

Φέτος βλέπουμε τηλεοπτικά τους «Συμπέθερους απ’ τα Τίρανα», στους οποίους είχατε πρωταγωνιστήσει με μεγάλη επιτυχία στη θεατρική παράσταση. Σας έγινε πρόταση για τη σειρά;

Η αλήθεια είναι ότι εγώ, ο Μαυρόπουλος, ο Καζάκας και η Κοτσοβού ήμασταν σε όλες τις πρώτες διανομές, τρία χρόνια στο θέατρο Λαμπέτη, ένα στο θέατρο Κιβωτός και δύο περιοδείες πάντα με γεμάτα όλα τα θέατρα. Πρόταση για το τηλεοπτικό δεν είχα, αλλά το λέω χωρίς πικρία. Ο Μιχάλης είναι πάρα πολύ φίλος μου και χρόνια συνεργάτης.

Ως θεατρικός παραγωγός θα επιλέγατε για παράστασή σας κάποιον ηθοποιό που είχε συμμετάσχει σε ριάλιτι; Θεωρείτε πως θα έφερνε κόσμο στο θέατρο;

Προτιμώ να παίρνω ηθοποιούς που είναι γνωστοί και καταξιωμένοι από τη δουλειά τους στο θέατρο και την τηλεόραση, και όχι από ριάλιτι.

Εχετε αναφέρει σχετικά με το #MeToo ότι «δεν θα πρέπει να χάσει το νόημά του με αστεία πράγματα». Πώς το εννοούσατε;

Δεν θυμάμαι τι είχα πει ακριβώς, αλλά σίγουρα θα εννοούσα ότι δεν πρέπει να χάσει τη δύναμή του από φαιδρά πράγματα και ανθρώπους.

Να αλλάξουμε κλίμα και να πάμε στην πετυχημένη παράστασή σας «Αρκάς εκτός ελέγχου», με την οποία ξεκινάτε περιοδείες σε όλη την Ελλάδα. Μιλήστε μας για αυτό…

Ξεκινήσαμε αρχές Μαρτίου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», όταν όλα τα άλλα θέατρα κατέβαζαν τις δουλειές τους και με έναν πόλεμο να ξεκινάει στην Ουκρανία. Ειλικρινά φοβόμουν λίγο λόγω των συνθηκών, καθώς έκανα παράλληλα και την παραγωγή. Το αποτέλεσμα ήταν μία πολύ μεγάλη επιτυχία με sold out παραστάσεις στην Αθήνα αλλά και στη Θεσσαλονίκη, στην οποία πήγαμε για τρεις ημέρες. Ετσι, αποφασίσαμε όλος ο θίασος από κοινού να βγούμε περιοδεία και το καλοκαίρι. Ελπίζω να συνεχιστεί επιτυχημένα η πορεία της παράστασης, καθώς έχουμε πολύ αξιόλογους συντελεστές και ένα κείμενο του μεγαλύτερου σκιτσογράφου στην Ελλάδα, του Αρκά.

Για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι βρίσκεστε μαζί με τη 12χρονη κόρη σας Αθηνά. Πώς είναι η συνεργασία σας; Σκέφτεται η κόρη σας να ακολουθήσει τα βήματά σας;

Είναι κάτι που δεν το περίμενα ότι θα συμβεί, αλλά και η ίδια το ήθελε πολύ και οι συνθήκες το επέτρεπαν. Η παράσταση δεν έχει βωμολοχίες και, επίσης, παίζει σε αυτήν και ο χαρισματικός Μανώλης Γκίνης, που είναι και αυτός 11 χρονών. Τώρα για το αν θα ακολουθήσει τα βήματά μου, είναι ακόμα πολύ μικρή. Εχει πολλά χρόνια ακόμα μπροστά της για να αποφασίσει τι θέλει πραγματικά να κάνει. Εγώ σίγουρα θα είμαι δίπλα της ό,τι κι αν αποφασίσει.

Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφερθούμε και στη νέα παράστασή σας «Λάχανα και χάχανα»…

Είναι το νέο μιούζικαλ για παιδιά του Τάσου Ιωαννίδη, με τον οποίο συνεργάζομαι αρκετά χρόνια. Στην παράσταση, την οποία σκηνοθετούμε μαζί, πέρα από τα πολύ γνωστά τραγούδια από τη σειρά «Λάχανα και χάχανα» θα ακουστούν και νέες μελωδίες του συνθέτη, τραγουδισμένες ζωντανά επί σκηνής με τη συνοδεία μουσικών, ηθοποιών και χορευτών. Είναι μία δουλειά που αγαπώ πολύ και είμαι σίγουρος πως αξίζει να τη δεις!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This