MY GREEK SWEETS: Η γλυκιά πλευρά της Ελλάδας μέσα από 65 συνταγές γεμάτες ιστορία και αρώματα

Must Read

Καλωσορίσατε στον μαγικό κόσμο του MY GREEK SWEETS! Ένα βιβλίο ζαχαροπλαστικής που συγκεντρώνει τις πιο γνωστές και αγαπημένες συνταγές του  τόπου μας. «Σερβίρεται», προς το παρόν, μόνο στα «αγγλικά», και μας ταξιδεύει μέσα από τις 65 συνταγές με την υπογραφή της Ιωάννας Σταμούλου, στο πιο γλυκό  και λαχταριστό κομμάτι της Ελλάδας. Ένα ξεχωριστό σουβενίρ για τους επισκέπτες της χώρα μας, που δεν πρέπει να λείπει από την βαλίτσα τους.

Παράδοση, συναίσθημα, ιστορία, και ξεχωριστά ελληνικά προϊόντα συνδυάζονται με παλιές και σύγχρονες τεχνικές και συνθέτουν το μωσαϊκό της σπιτικής ελληνικής ζαχαροπλαστικής. Ελαιόλαδο, γιαούρτι, μέλι, ταχίνι, μαστίχα Χίου, σοκολάτα, φρούτα και ξηροί καρποί πρωταγωνιστούν σε συνταγές που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά και συνοδεύουν κάθε στιγμή της ζωής μας. Συνταγές που συνοψίζουν αυτό που είναι η Ελλάδα, ένα σταυροδρόμι ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση, εκεί όπου μέσα σε ένα ταψί συμφιλιώνονται όλοι μαζί οι λαοί, σε γλυκά γιορτινά αλλά και καθημερινά.

Το MY GREEK SWEETS έρχεται να γλυκάνει τις ψυχές και τις καρδιές μας και να μας κεράσει απόλαυση χωρίς ενοχές. Οι 65 συνταγές που περιέχει το βιβλίο δεν θα αφήσουν κανέναν παραπονεμένο αφού περιέχει γλυκά για όλα τα γούστα. Σιροπιαστά, κέικ, κουλουράκια, αρωματικές κρέμες, γλυκά του κουταλιού, μικρά κεράσματα, σοκολατένιους πειρασμούς … και όχι μόνο.

Ελάτε να σας κεράσουμε λοιπόν, μέσα από αυτό το βιβλίο, γλυκά με Ιστορία, γλυκά με Ιστορίες, γλυκά που αντέχουν στην Ιστορία. Συνταγές που μπορείτε εύκολα να τις φτιάξετε και εσείς, να τις μοιραστείτε με τους δικούς σας ανθρώπους και να νιώσετε τη θαλπωρή που προσφέρει ένα σπιτικό γλυκό συνοδεία ενός ελληνικού καφέ.

Το MY GREEK SWEETS είναι το τέταρτο βιβλίο της ξενόγλωσσης  μαγειρικής σειράς ΜΥ GREEK της Ιωάννας Παυλάκη, που γεννήθηκε πριν από 5 χρόνια και είναι αφιερωμένη στην ελληνική γαστρονομία. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν το άλλο μισό του MY GREEK TAVERNA, του 1ου βιβλίου της σειράς, καθώς μέσα από τις συνταγές τους ταξιδεύουν τον αναγνώστη στην αλμυρή και γλυκιά πλευράς της Ελλάδας.  Στη σειρά  ΜΥ GREEK  κυκλοφορούν ακόμα το MY GREEK MEZE και το ΜΥ GREEK VEGAN FOOD από τις εκδόσεις Πεδίο.

Αναζητήστε το MY GREEK SWEETS και το υπόλοιπα βιβλία της σειράς στα Public, σε κεντρικά βιβλιοπωλεία και οnline στο e-pediobooks.gr.

Ακολουθήστε το MY GREEK SWEETS στα social media και μοιραστείτε τις δικές γλυκές στιγμές!

Facebook: @mygreekrecipes.gr, @mygreektaverna.gr

Instagram: @mygreekrecipesgr, @mygreektavernagr

Η Ιωάννα Παυλάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Η καταγωγή της όμως είναι από τη Λέσβο, όπου περνούσε όλα της τα καλοκαίρια όταν ήταν παιδί. Έμαθε να μαγειρεύει και να δοκιμάζει διαφορετικές γεύσεις στο πλευρό της γιαγιάς της. Το χόμπι της είναι να ξεφυλλίζει βιβλία μαγειρικής, ενώ τα ταξίδια της στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο διεύρυναν τους γαστρονομικούς της ορίζοντες. Απολαμβάνει να μαγειρεύει για φίλους και λατρεύει τη θάλασσα. Το πάθος της είναι να κάνει πραγματικότητα μικρές ιδέες, όπως τα επιτυχημένα βιβλία μαγειρικής My Greek.

Instagram @fishpavlaki.

Η Ιωάννα Σταμούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Ερμούπολη της Σύρου. Δημοσιογράφος γεύσης, μαμά-μαγείρισσα και λάτρης της ζαχαροπλαστικής τέχνης, ερευνά, γράφει και δημιουργεί συνταγές. Ήταν διευθύντρια σύνταξης του περιοδικού OLIVE στην Ελλάδα από το 2007 μέχρι και το 2017. Το 2013 δημιούργησε το προσωπικό της site το www.sweetly.gr στο οποίο ξεδιπλώνει το πάθος της για την ελληνική παραδοσιακή ζαχαροπλαστική. Είναι συγγραφέας του βιβλίου Γεύση Μαγεία και έχει δημιουργήσει άλλα 4 βιβλία με συνταγές για λογαριασμό μεγάλης εταιρείας.

Instagram @ioannastamoulou

Σχήμα: 19,5 x 24
Σελίδες: 168
Εξώφυλλο: Μαλακό με αυτιά
ISBN: 978-960-635-290-4
Λιανική Τιμή: 18,90€

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This