«Αντιγόνη» διά χειρός Κραουζίνις στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου

Must Read

Ο καταξιωμένος Λιθουανός σκηνοθέτης Τσέζαρις Κραουζίνις ανεβάζει στις 5 και τις 6 Αυγούστου (9 μ.μ.), στο πλαίσιο του Κύκλου «Αντιγόνη» του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, με μια σύγχρονη και επίκαιρη μεταφορά.

Tην επομένη του εμφυλίου στη Θήβα, οι χθεσινοί προστάτες της πόλης γιορτάζουν τη νίκη τους, προσπαθώντας να σβήσουν από τη μνήμη τους τις ημέρες της ανασφάλειας και της δυστυχίας. Ο νέος ηγεμόνας, ο Κρέοντας, συμμετέχει στη γιορτή με στόχο να εδραιώσει την εξουσία του, εκφοβίζοντας τους συμπολίτες του με απειλές. «Γιορτάζει» και η νεαρή Αντιγόνη, μια γιορτή ανυπακοής, την οποία φωτίζει ο ενθουσιασμός της αντίστασης στον πολιτικό πραγματισμό της τυραννίας.

Πρωταγωνιστούν οι Ελλη Τρίγγου (Αντιγόνη), Βασίλης Μπισμπίκης (Κρέων), Ιεροκλής Μιχαηλίδης (Κορυφαίος του Χορού), Γιώργος Παπαγεωργίου (Αγγελος), Δανάη Μιχαλάκη (Ισμήνη), Χρήστος Σαπουντζής (Τειρεσίας), Κώστας Κορωναίος (Φύλακας), Στρατής Χατζησταματίου (Αίμων), Μαρίνα Αργυρίδου (Ευρυδίκη) και οι Τάσος Σωτηράκης, Γιάννης Μαστρογιάννης, Περικλής Σιούντας (Χορός). Τη μετάφραση υπογράφει ο Γιώργος Μπλάνας, τα σκηνικά-κοστούμια είναι του Kenny McLellan, η μουσική σύνθεση του Δημήτρη Θεοχάρη, η χορογραφία του Edgen Lame, οι φωτισμοί του Αλέκου Γιάνναρου, η παραγωγή της εταιρίας «Λυκόφως».

Το σύμπαν των αρχαίων μύθων

Επίσης, συνεχίζεται το επιτυχημένο θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα, το οποίο φέρνει κοντά στα παιδιά το υπέροχο και μυστηριώδες σύμπαν των αρχαίων μύθων. Ενώ οι μεγάλοι παρακολουθούν την παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, τα παιδιά (5-12 ετών) απασχολούνται (08.30 μ.μ.) δημιουργικά, προσεγγίζοντας το περιεχόμενο του ίδιου έργου.

Το πρόγραμμα συντονίζει η θεατρολόγος Ελλη Γαβριήλ, σε συνεργασία με ομάδα έμπειρων θεατροπαιδαγωγών και δασκάλων Μουσικοκινητικής και Αισθητικής Αγωγής (Αγγελική Τσάκωνα, Ελπίδα Κομιανού, Αλκηστη Βασιλάκου, Βασίλης Καλαγκιάς, Αναστασία Κορδάρη, Μάρα Καλαντζή). Με ελληνικούς και αγγλικούς υπερτίτλους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This