Η Πέμη Ζούνη ενσαρκώνει την αδελφή του Μότσαρτ

Must Read

Ακούστε το άρθρο

«Δεξιοτέχνισσα, ταλέντο, διάνοια, παιδί-θαύμα». Με αυτές τις λέξεις υμνούσαν στη δεκαετία του 1760 ένα μέλος της οικογένειας των Μότσαρτ. Οχι τον Βόλφγκανγκ Αμαντέους, αλλά την αδελφή του Νανέρλ Μότσαρτ, η οποία εθεωρείτο μία από τις καλύτερες πιανίστες της Ευρώπης. Πάνω στις δικές της παρτιτούρες έμαθε μουσική ο Μότσαρτ και μαζί ταξίδεψαν ανά την Ευρώπη γνωρίζοντας την αποθέωση ως παιδιά θαύματα. Μέχρι τη χρονιά που η Νανέρλ έκλεισε τα δεκαοκτώ της χρόνια και, σύμφωνα με τα ήθη της εποχής, ήταν πλέον σε ηλικία γάμου. Ετσι, αυτή η σπουδαία μουσικός πέρασε στο περιθώριο.

Τα παιδικά τους χρόνια η ανέλιξή τους, το πώς έγραψε ο Αμαντέους τα κορυφαία έργα του, η ζωή και ο μυστηριώδης θάνατός του, καθώς και η προσωπική ιστορία της αδελφής του θα παρασταθούν σε έναν αρμονικό συνδυασμό θεάτρου και μουσικής, στην παράσταση «Ο αδελφός μου, ο Αμαντέους», που διοργανώνει η Μουσική Βιβλιοθήκη και παρουσιάζεται κάθε Σάββατο (6 & 8 μ.μ.), στο Μέγαρο Μουσικής (Αίθουσα Διδασκαλίας Βιβλιοθήκης, τηλ. 210-7282333), υπό την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το κείμενο υπογράφει ο Μηνάς Βιντιάδης, τη σκηνοθεσία – δραματουργία η Βάνα Πεφάνη, ενώ ερμηνεύουν οι Πέμη Ζούνη και Ελιο Φοίβος Μπέικο. Τα σκηνικά – κοστούμια είναι του Γ. Λυντζέρη, η πρωτότυπη μουσική του Orestis, τους φωτισμούς επιμελήθηκε ο Βασίλης Κλωτσοτήρας και την κίνηση ο Κυριάκος Κοσμίδης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This