«Σύγκρουση και Κοινωνία. Από την αλλοτρίωση στην αλήθεια» – Το νέο βιβλίο του Παύλου Χρήστου

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΟΤΑΝ

Must Read

Η πληροφορία/επικοινωνία είναι ακριβώς το σύστηµα ελέγχου. Εισερχόµαστε σε µια κοινωνία που θα µπορούσαµε να αποκαλέσουµε κοινωνία του ελέγχου. Ήδη έχει γίνει η µετάβαση από την «κοινωνία της κυριαρχίας» στην «πειθαρχική κοινωνία», και τώρα στην «κοινωνία του ελέγχου».

Είναι σαφές ότι από την πειθαρχική κοινωνία θα µείνουν για πολλά χρόνια αρκετά στοιχεία, όµως εµείς γνωρίζουµε ότι βρισκόµαστε ήδη σε µια κοινωνία άλλου τύπου. Εκείνοι που φροντίζουν για το «καλό µας» δεν θα έχουν ανάγκη τα «κέντρα εγκλεισµού». Ένας έλεγχος δεν είναι µια πειθαρχία.

Η κοινωνία µπορεί να στριφογυρίζει ατελείωτα και «ελεύθερα» χωρίς καθόλου να εγκλείεται και, ταυτοχρόνως, να ελέγχεται πλήρως. Και ποια σχέση θα υπάρχει µεταξύ του αγώνα των ανθρώπων και του πολιτικού έργου; Η πιο στενή, η πιο µυστηριώδης σχέση. Ακριβώς εκείνη που υπονοείται από το «Ξέρετε, ο λαός απουσιάζει». Ο λαός απουσιάζει, αλλά ταυτοχρόνως δεν απουσιάζει εντελώς. «Ο λαός απουσιάζει» σηµαίνει ότι εκείνη η θεµελιώδης συγγένεια µεταξύ του πολιτικού έργου και ενός λαού που δεν υπάρχει ακόµα δεν είναι ούτε θα είναι ποτέ ξεκάθαρη. Δεν υπάρχει πολιτικό έργο που να απευθύνεται σε έναν λαό που δεν υπάρχει ακόµη.

*(Από το σημείωμα του βιβλίου)

Συγγραφέας

Ο Παύλος Χρήστου γεννήθηκε στα Καμάρια Ευβοίας, αποφοίτησε από την Σχολή Ικάρων και έχει σπουδές στην Αεροπορική Επιστήμη, στη Στατιστική, στον Ηλεκτρονικό Αυτοματισμό, στα Ποιοτικά Πρότυπα Διοίκησης και Οργάνωσης, στον Προγραμματισμό, την Εναέρια Κυκλοφορία, τη Διαχείριση Εναέριου Χώρου, στις Στρατηγικές Σπουδές και Διεθνείς Σχέσεις, σε θέματα Εκπαίδευσης – Τυποποίησης και σε θέματα Διαχείρισης Κρίσεων.

Έχει διατελέσει εθνικός αντιπρόσωπος στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη, North Atlantic Ttreaty Organization, Ευρωπαϊκή Ένωση, EUROCONTROL, Οργανισμό Ην. Εθνών, International Civil Aviation Organization, Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας και σε διεθνείς πολιτικοστρατιωτικές διασκέψεις.

Διετέλεσε  Αντιπρόεδρος της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Αεροπορίας. Είναι Γενικός Γραμματέας του Ελληνορωσικού Συνδέσμου και Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων της Κριμαίας. Επίσης διατελεί Αναπληρωτής Πρόεδρος  του πολιτικού κόμματος ΕΜΠΡΟΣ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This