Πέθανε ο Sixto Rodriguez – H απίστευτη ιστορία του «Sugar Man»

O τραγουδιστής που ήταν ίνδαλμα στην Νότια Αφρική και... δεν είχε ιδέα

Must Read

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 ετών άφησε ο Sixto Rodriguez, ο ερμηνευτής των αγαπημένων επιτυχιών «Sugar Man» και «I Wonder», ο οποίος έγινε διάσημος σε διεθνές επίπεδο, αρκετά χρόνια και μετά από την κυκλοφορία τους.

«Με μεγάλη θλίψη εμείς, η Sugarman.org, οφείλουμε να ανακοινώσουμε πως ο Sixto Diaz Rodriguez πέθανε νωρίτερα σήμερα», αναφέρει η ανακοίνωση χωρίς να διευκρινίζει την αιτία του θανάτου του.

Ο τραγουδιστής, που είχε κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του 1970, τα οποία δεν είχαν ιδιαίτερη απήχηση, έγινε χωρίς να το ξέρει είδωλο στη Νότια Αφρική.

Ένα αντίτυπο από τους δίσκους του βρέθηκε εκεί κατά τύχη και η ελευθεριακών τόνων μουσική του έγινε ο ύμνος της λευκής προοδευτικής νεολαίας που είχε εξοργιστεί με το απαρτχάιντ.

Η επιτυχία του είναι τόσο μεγάλη στη διάρκεια των ετών, ώστε οι πιο τρελοί θρύλοι περιβάλλουν το πρόσωπό του, κυρίως η αυτοπυρπόλησή του επί σκηνής.

Μέχρι που δύο θαυμαστές του, επιδιώκοντας να διασαφηνίσουν το… μυστήριο του θανάτου του, ανακαλύπτουν κατάπληκτοι πως είναι ζωντανός, και τον πείθουν να έρθει στη Νότια Αφρική, όπου του επιφυλάχθηκε υποδοχή ήρωα το 1998 για έξι συναυλίες, τα εισιτήρια για τις οποίες έγιναν ανάρπαστα.

Η μυθιστορηματική ζωή του παρουσιάστηκε στο ντοκιμαντέρ «Searching For Sugar Man» που γύρισε ο Σουηδός Μάλικ Μπέντζελουλ και έλαβε βραβείο Όσκαρ το 2013.

https://www.youtube.com/watch?v=j9rv1ApCKuU

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η επιτυχία της ταινίας είχε προσφέρει μια αργοπορημένη διασημότητα στον Sixto Rodriguez ο οποίος, μετά την αποτυχία των άλμπουμ του, είχε εγκαταλείψει τη μουσική για να επιστρέψει στα εργοτάξια των κατασκευών. Χάρη στο ντοκιμαντέρ γνώρισαν μεγάλη απήχηση ορισμένα τραγούδια του, όπως τα «Sugar Man» και «I Wonder».

Στην ταινία μοιάζει αποστασιοποιημένος, μάλλον σαν να διασκεδάζει με αυτήν την αναγνώριση. Όμως η επισφαλής οικονομική του κατάσταση ήταν επίσης ολοφάνερη: δεν έβγαλε ποτέ ούτε σεντ από τα εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα που πούλησαν τα άλμπουμ του στη Νότια Αφρική.

Μετά την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ, είχε δώσει πολλές συναυλίες στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This