Πλημμύρισε το Σπίτι Μουσείο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στην Σκιάθο – Θλιβερές εικόνες

Η καταστροφή σημειώθηκε κατά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel

Must Read

Εκτεταμένες υλικές ζημιές υπέστη το Σπίτι Μουσείο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στην Σκιάθο που πλημμύρισε κατά τηn διάρκεια της κακοκαιρίας Daniel. Σύμφωνα με το τοπικό skiathoslife.gr, το υπόγειο του κτηρίου, που χρησιμοποιείται ως πωλητήριο βιβλίων και αναμνηστικών, πλημμύρισε. Ευτυχώς τα κειμήλια και υποδομές του Μουσείου δεν επηρεάστηκαν.

Στο εν λόγω κτήριο έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο μεγάλος λογοτέχνης. Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου 1851 στην Σκιάθο, στην οποία και επέστρεψε τον Μάρτιο του 1908. Πέθανε τον Ιανουάριο του 1911 από πνευμονία και οι κάτοικοι της Σκιάθου έδωσαν το όνομά του στον κεντρικό δρόμο που διασχίζει την καρδιά της Παλιάς Πόλης μέχρι το λιμάνι.

Το Σπίτι Mουσείο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στη Σκιάθο χτίστηκε γύρω στο 1860 από τον παπά – Αδαμάντιο, πατέρα του συγγραφέα, ενώ το κτήριο ανήκει στον Δήμο Σκιάθου από το 1954. Το 1965 χαρακτηρίστηκε από το υπουργείο Πολιτισμού ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο που χρειάζεται ειδική κρατική προστασία.

Το 1990 πραγματοποιήθηκαν εργασίες επισκευής και στερέωσης του κτηρίου. Σήμερα, ο όροφος του σπιτιού διατηρείται ως η κατοικία του Παπαδιαμάντη με αυθεντικά έπιπλα και αντικείμενα της εποχής, ενώ το ισόγειο λειτουργεί ως εκθεσιακός χώρος παλαιών και νέων εκδόσεων του Παπαδιαμάντη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This