ΑΡΧΙΚΗΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠλημμύρισε το Σπίτι Μουσείο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στην Σκιάθο - Θλιβερές εικόνες

Πλημμύρισε το Σπίτι Μουσείο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στην Σκιάθο – Θλιβερές εικόνες

Η καταστροφή σημειώθηκε κατά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel

Εκτεταμένες υλικές ζημιές υπέστη το Σπίτι Μουσείο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στην Σκιάθο που πλημμύρισε κατά τηn διάρκεια της κακοκαιρίας Daniel. Σύμφωνα με το τοπικό skiathoslife.gr, το υπόγειο του κτηρίου, που χρησιμοποιείται ως πωλητήριο βιβλίων και αναμνηστικών, πλημμύρισε. Ευτυχώς τα κειμήλια και υποδομές του Μουσείου δεν επηρεάστηκαν.

Στο εν λόγω κτήριο έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο μεγάλος λογοτέχνης. Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου 1851 στην Σκιάθο, στην οποία και επέστρεψε τον Μάρτιο του 1908. Πέθανε τον Ιανουάριο του 1911 από πνευμονία και οι κάτοικοι της Σκιάθου έδωσαν το όνομά του στον κεντρικό δρόμο που διασχίζει την καρδιά της Παλιάς Πόλης μέχρι το λιμάνι.

Το Σπίτι Mουσείο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στη Σκιάθο χτίστηκε γύρω στο 1860 από τον παπά – Αδαμάντιο, πατέρα του συγγραφέα, ενώ το κτήριο ανήκει στον Δήμο Σκιάθου από το 1954. Το 1965 χαρακτηρίστηκε από το υπουργείο Πολιτισμού ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο που χρειάζεται ειδική κρατική προστασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το 1990 πραγματοποιήθηκαν εργασίες επισκευής και στερέωσης του κτηρίου. Σήμερα, ο όροφος του σπιτιού διατηρείται ως η κατοικία του Παπαδιαμάντη με αυθεντικά έπιπλα και αντικείμενα της εποχής, ενώ το ισόγειο λειτουργεί ως εκθεσιακός χώρος παλαιών και νέων εκδόσεων του Παπαδιαμάντη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης