Ανοίγει μετά από 15 χρόνια το Θέατρο Λυκαβηττού! Αυλαία με Σταύρο Ξαρχάκο

Must Read

Μετά από 15 χρόνια ανοίγει απόψε ξανά για το κοινό το ιστορικό Θέατρο του Λυκαβηττού!

Επειτα από μακρά περίοδο αδράνειας, το ιστορικό θέατρο, ένα από τα σημαντικά διατηρητέα νεότερα μνημεία της Αθήνας, είναι έτοιμο να υποδεχθεί ξανά το κοινό μετά την ολοκλήρωση των έργων της πλήρους αποκατάστασης και τα οποία υλοποιήθηκαν από τον Δήμο Αθηναίων, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας συνολικού προϋπολογισμού 3.960.098,56 ευρώ…

Το Θέατρο ανοίγει τις πόρτες του, με τον Σταύρο Ξαρχάκο να εγκαινιάζει τη λειτουργία του με μία μεγάλη συναυλία – γιορτή. Μία λαμπρή μουσική γιορτή θα στηθεί στον πλήρως ανανεωμένο χώρο. Στην επιστροφή του στον αττικό λόφο, ο Σταύρος Ξαρχάκος θα παρουσιάσει το πρόγραμμα «Γιορτή στον Λυκαβηττό» συνοδεία πολυμελούς ορχήστρας,η οποία θα αποδώσει κορυφαίες στιγμές της καριέρας του σε νέες ενορχηστρώσεις. Μαζί τους θα βρίσκονται και τέσσερεις σπουδαίες φωνές του ελληνικού πενταγράμμου: η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Μανώλης Μητσιάς, η Ηρώ Σαϊα, και ο Ζαχαρίας Καρούνης θα ερμηνεύσουν τραγούδια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, προσθέτοντας τη δικιά τους νότα σε αυτήν την ξεχωριστή βραδιά.

Θυμίζουμε, το Θέατρο Λυκαβηττού είχε κριθεί επικίνδυνο από στατική και δομική άποψη, με συνέπεια να σταματήσει για χρόνια η λειτουργία του. Οι εργασίες αποκατάστασης και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων με στόχο την άρση επικινδυνότητας του χώρου υλοποιήθηκαν στη βάση της προγραμματικής σύμβασης που είχε υπογραφεί τον περασμένο Φεβρουάριο μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το έργο, διατηρεί την παλαιά μορφή του, αλλά αναβαθμίστηκε λειτουργικά με σεβασμό στην ιστορικότητα του και αναδιαμορφωμένο τον περιβάλλοντα χώρο, στη βάση του αρχικού σχεδιασμού του σπουδαίου αρχιτέκτονα Τάκη Ζενέτου. Ειδικότερα οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν προέβλεπαν την αφαίρεση των παλιών καθισμάτων, την κατασκευή νέων κερκίδων, την ενίσχυση της στατικότητας του οργανισμού με σκυροδετήσεις, την υλοποίηση ξύλινων και μεταλλικών κατασκευών και άλλες ηλεκτρομηχανολογικές παρεμβάσεις.

Παράλληλα προστέθηκε αποχετευτικό σύστημα και τουαλέτες για όλους, ανασυστάθηκε το κυλικείο, αντικαταστάθηκαν τα δίκτυα ύδρευσης, τοποθετήθηκαν νέα συστήματα ασφάλειας, πυρανίχνευσης-πυρόσβεσης, μεγαφωνικής και τηλεφωνικής εγκατάστασης, ενώ τοποθετήθηκε και πρωτοποριακός περιμετρικός φωτισμός ανάδειξης του θεάτρου και των βράχων. Τέλος αυξήθηκε σημαντικά και η χωρητικότητα του Θεάτρου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This