Άνοιξε στην Αθήνα το πρώτο μουσείο στον κόσμο για τη θρυλική Κάλλας

Η Μαρία μάς... περιμένει

Must Read

Από την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου το Μουσείο Μαρία Κάλλας, το πρώτο μουσείο στον κόσμο για τη θρυλική Ελληνίδα σοπράνο που καθόρισε την όπερα του 20ού αιώνα, άνοιξε τις πόρτες του στην καρδιά της Αθήνας, στην οδό Μητροπόλεως 44.

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, που έχει ενταχθεί στον κατάλογο επετείων της UNESCO για το 2023, η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων παρέδωσε το μουσείο, το οποίο θα αποτελεί σταθερό σημείο πολιτιστικής αναφοράς για τα επόμενα χρόνια.

Η Λιάνα Σκουρλή, πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Κάλλας, τον Ιούνιο, μιλώντας στην «Espresso», ανέφερε μεταξύ άλλων τι θα μπορεί να δει ο επισκέπτης: «Στα εκθέματα περιλαμβάνονται αντικείμενα της Μαρίας Κάλλας, όπως ένα φόρεμα, μία περούκα, ένα ζευγάρι γάντια, αλλά και αντικείμενα από την προσωπική μου συλλογή, όπως δύο χρυσά ρολόγια της Κάλλας, δύο γράμματα προς τον Μινωτή από τη Μαρία Κάλλας. Επίσης, πρωτότυπες φωτογραφίες, πρωτότυπες επιστολές προς τη Μαρία Κάλλας ή της ιδίας, αυθεντικές αφίσες παραστάσεων, αντίγραφα προγραμμάτων παραστάσεων, αποκόμματα συνεντεύξεων και δημοσιεύσεων σε εφημερίδες κ.ά.»

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, σε δήλωσή του, ανέφερε: «Η Αθήνα όφειλε την τιμή στη θρυλική Divina. Το Μουσείο Μαρία Κάλλας, το πρώτο στον κόσμο, μας κάνει όλους περήφανους. Ευχαριστώ θερμά τους δωρητές, τους χορηγούς, την ομάδα έργου και όλους όσοι συνέβαλαν για να αποκτήσει η πόλη αυτόν τον ξεχωριστό χώρο πολιτισμού».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This