Όσκαρ 2024: Σάρωσε το «Oppenhaimer» – Πόσα βραβεία απέσπασε ο Γιώργος Λάνθιμος για το «Poor Things»;

Must Read

Στο Dolby Theater στο Los Angeles πραγματοποιήθηκε η 96η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ με παρουσιαστή τον Jimmy Kimmel.

Ανάμεσα στις ταινίες που θεωρούταν φαβορί ήταν και το Poor Things, του Γιώργου Λάνθιμου, η οποία ήταν υποψήφια για 11 κατηγορίες αλλά κατάφερε να αποσπάσει τέσσερα βραβεία. Συγκεκριμένα κέρδισε τα βραβεία για τις κατηγορίες Σκηνογραφίας, Κομμώσεις-Μακιγιάζ, Σχεδιασμό Κοστουμιών και Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Η Έμμα Στόουν δέχτηκε το βραβείο με χαρά και αφού παραδέχτηκε ότι το φόρεμά της σκίστηκε, πιθανότατα την ώρα που τραγούδησε ο Ryan Gosling το «I am just Ken», ούσα συγκινημένη και με δάκρυα στα μάτια απευθύνθηκε στις συνυποψήφιές της λέγοντας: «Συγγνώμη αυτό είναι υπερβολικό… Έχασα λίγο τη φωνή μου. Sandra, Annette, Carey, Lily: το μοιράζομαι μαζί μας. Σας είναι ευγνώμων»

«Γιώργο, σε ευχαριστώ για το δώρο ζωής που μου έκανες προσφέροντας μου το ρόλο της Bella Baxter», είπε στον Έλληνα σκηνοθέτη.

Ωστόσο η ταινία που σάρωσε τα βραβεία ήταν του Κρίστοφερ Νόλαν, το «Oppenheimer», μεταξύ των οποίων και της καλύτερης ταινίας.

To Oppenhaimer όμως κέρδισε και τα βραβεία για την καλύτερη σκηνοθεσία, του Α’ ανδρικού ρόλου τον οποίο ενσάρκωσε επάξια ο Κίλιαν Μέρφι, του Β’ ανδρικού ρόλου για τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, για την μουσική, την φωτογραφία και το μοντάζ.

Το βραβείο Β’ Γυναικείου ρόλου απονεμήθηκε Da’Vine Joy Randolph για τη συγκλονιστική ερμηνεία της στην ταινία «Τα Παιδιά του Χειμώνα» του ελληνικής καταγωγής Alexander Pane.

«Δεν πίστευα ότι αυτή θα είναι η καριέρα μου. Τόσα χρόνια ήθελα να είμαι διαφορετική και συνειδητοποίησα ότι το μόνο που έπρεπε να είμαι ο εαυτός μου. Σας ευχαριστώ που με βλέπετε, όταν ήμουν το μοναδικό μαύρο κορίτσι στην τάξη, όταν με είδατε και μου είπατε ότι είμαι αρκετή και ότι μπορώ να δημιουργήσω το δικό μου μονοπάτι», είπε η 37χρονη ηθοποιός, μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Το «American Fiction» κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου.  Το Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους απονεμήθηκε στο «War is Over». Το βραβείο για το καλύτερο πρωτότυπο Σενάριο το κέρδισε η ταινία Ανατομία μιας Πτώσης. Το Καλύτερο τραγούδι ήταν από της ταινία της Barbie «What Was I Made For?» το οποίο ερμήνευσαν η Billie Eilish και ο Finneas O’Connell.

Το Όσκαρ για την κατηγορία Διεθνής ταινία και ήχου τα πήρε «Η Ζώνη του Ενδιαφέροντος». Η καλύτερη Ταινία animation είναι «Το Αγόρι και ο Ερωδιός», ενώ για το Ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους βραβείο πήρε το «The Last Repair Shop». Τα οπτικά εφέ που κέρδισαν τις εντυπώσεις ήταν από την ταινία «Godzilla Minus One» και τέλος η καλύτερη Μικρού Μήκους Ταινία – Live Action ήταν η «The Wonderful Story of Henry Sugar».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This