Μένουμε μέσα και μπαίνουμε με ένα «κλικ» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων!

Must Read

Η Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων μπαίνει δυνατά στον αγώνα κατά της διάδοσης του κορωνοϊού, προσφέροντας μια σειρά από δραστηριότητες μέσω του διαδικτύου με ένα μόνο «κλικ»! 

Ανοιχτή και προσβάσιμη σε όλους, η Τεχνόπολη συνεχίζει ακάθεκτη τη λειτουργία της και έρχεται στο σπίτι και στην οθόνη μικρών και μεγάλων, προσκαλώντας μας σε ένα ταξίδι στον πολιτισμό, με σκοπό να μας ψυχαγωγήσει, αλλά, κυρίως να μας διασκεδάσει.

«Θα πρέπει ο πολιτισμός να μην σταματήσει να υπάρχει. Είναι η μόνη τροφή που μπορεί να μας δώσει δύναμη να ανταπεξέλθουμε, όχι μόνο σε αυτή την καθημερινότητα τώρα, αλλά σε όποια καθημερινότητα. Η μόνη τροφή που μπορούμε να έχουμε», σημειώνει, μιλώντας στο ΑΠΕ, ο πρόεδρος της Τεχνόπολης, Κωνσταντίνος Δέδες, ενώ προσθέτει ότι οι εξελίξεις αποτέλεσαν μία «κακή αφορμή» ώστε να «κάνουν» τους χώρους πολιτισμού προσβάσιμους σε όλους.

«Θα πρέπει να βρούμε έναν καινούριο τρόπο επικοινωνίας του πολιτισμού που θα φτάνει σε όλα τα σπίτια. Από όλη αυτή την ιστορία ίσως ανακαλύψουμε έναν νέο τρόπο προσέγγισης και επικοινωνίας του πολιτισμού», αναφέρει.

Όσοι επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Τεχνόπολης, αλλά και του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, έχουν, πλέον,  τη δυνατότητα να περιηγηθούν στο VR tour της μοναδικής έκθεσης αφιερωμένης στην ελληνική βιομηχανία «160 χρόνια made in Greece».

Ακόμη και video games

Παράλληλα, στην ιστοσελίδα www.gasmuseum.gr προσφέρονται δύο video games για τα παιδιά, μέσω των οποίων, μπορούν να ανακαλύψουν την ιστορία και την λειτουργία του παλιού εργοστασίου φωταερίου. Στο πρώτο μαθαίνουν και γνωρίζουν τις ειδικότητες των επαγγελμάτων και τις συνθήκες εργασίας μέσα στο εργοστάσιο, ενώ στο δεύτερο έρχονται σε επαφή με την πρώτη ύλη από την οποία δημιουργείται το φωταέριο αλλά και τη γραμμή παραγωγής του.

Δημιουργικές κάρτες με παιχνίδια, κρυπτόλεξα, λαβύρινθοι, εικαστικές δραστηριότητες με έμπνευση από το παλιό εργοστάσιο φωταερίου, τη γραμμή παραγωγής, τα μηχανήματα και τις συνθήκες εργασίας, συμπληρώνουν την λίστα των επιλογών που διαθέτουν μικροί και μεγάλοι, ώστε να περάσουν δημιουργικά και ευχάριστα τον χρόνο τους βάζοντας χρώμα στο εργοστάσιο, βρίσκοντας κρυμμένες λέξεις και φωτίζοντας την πόλη.

Διαβάστε επίσης: Πολιτισμός στην εποχή του κορωνοϊού: Περιηγηθείτε εικονικά (και… άφοβα) στα ομορφότερα μουσεία του κόσμου!

«Η Τεχνόπολη αυτό που είχε, ούτως ή άλλως, ως χαρακτηριστικό, είναι ότι είναι ένας ανοιχτός και προσβάσιμος σε όλους τόπος. Με το μότο μας #KatheMeraTexnopoli, αποφασίσαμε καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου να κάνουμε δραστηριότητες στις οποίες να έχουν πρόσβαση όλοι και μικροί και μεγάλοι μέσω του διαδικτύου, ώστε να συνεχίσουμε να έχουμε “Κάθε Μέρα Τεχνόπολη”, αλλά με έναν άλλον τρόπο πια. Οπότε, από εκεί που είχαμε το #KatheMeraTexnopoli, τώρα έχουμε το #HTexnopoliSpitiSou. Υπάρχουν πολλά πράγματα που τρέχουν τώρα και πολλά πράγματα που σχεδιάζονται», καταλήγει ο κ. Δέδες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This