Δείτε στο σπίτι 12 αγαπημένες θεατρικές παραστάσεις δωρεάν (video)

Must Read

Μπορεί να χάσατε παραστάσεις που είχατε προγραμματίσει να παρακολουθήσετε, αλλά σκεφτείτε ότι μένοντας στο σπίτι, μπορείτε να απολαύσετε μια πληθώρα θεατρικών έργων που πιθανών να σας είχαν διαφύγει.

Αξιοποιήστε ποιοτικά τον χρόνο σας στο σπίτι, και απολαύστε καταξιωμένους καλλιτέχνες σε θεατρικά έργα – «ορόσημα» για τον χώρο που αξίζει να δείτε. Μυηθείτε στο ψυχαγωγικό θέατρο που διεγείρει την ευφυΐα θέτοντας προσωπικούς και κοινωνικούς προβληματισμούς μέσα από το ταξίδι εξερεύνησης χαρακτήρων και ιστοριών:

Ο Βυσσινόκηπος

Ο Βυσσινόκηπος του Άντον Τσέχωφ, όπως ανέβηκε στο Θέατρο του Νέου Κόσμου τη σεζόν 2012-2013, σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη, υπάρχει πλέον διαθέσιμο online.

Παίζουν: Μάκης Παπαδημητρίου, Μιχάλης Οικονόμου, Κατερίνα Λυπηρίδου, Όμηρος Πουλάκης, Σύρμω Κεκέ, Δημήτρης Πασσάς, Σοφία Γεωργοβασίλη, Μαρία Γεωργιάδου, Γιώργος Μελισσάρης, Δάφνη Δαυίδ, Μιχάλης Τιτόπουλος, Πέτρος Σπυρόπουλος, Σπύρος Πίτσος.

Θείος Βάνιας

Ο Θείος Βάνιας σε σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη, όπως παρουσιάστηκε πέρσι στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων. Είχε ανέβει σχετική δημοσίευση στο blog, την οποία διαβάζεις εδώ.

Μήδεια

1997 Εθνικό Θέατρο, η Νικαίτη Κουντούρη παρουσίασε την παράσταση με τους: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μάγια Λυμπεροπούλου, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Άννα Μακράκη, Άρης Λεμπεσόπουλος, Γιάννης Νταλιάνης, Νίκος Χατζόπουλος κ.ά.

https://www.youtube.com/watch?v=V-W5_w4YFvc

Το γάλα

2006. Το “Γάλα” του Βασίλη Κατσικονούρη, ένα κείμενο σταθμός για το σύγχρονο ελληνικό θέατρο, όπως είχε ανέβει στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη και με τον Κωνσταντίνο Παπαχρόνη.

Πέρσες

1999. Η παράσταση σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή όπως είχε ανέβει στην Επίδαυρο. Το σπουδαιότερο αντιπολεμικό έργο του Αισχύλου, θεωρείται η παλαιότερη σωζόμενη τραγωδία. Επίσης είναι η πρώτη τραγωδία που αντλεί τη θεματολογία της από ιστορικά γεγονότα (και μάλιστα μόνο κατά επτά χρόνια προγενέστερα από την παρουσίασή της στο κοινό): πραγματεύεται την οδύνη των Περσών όταν πληροφορούνται για τη συντριπτική ήττα τους στη Σαλαμίνα.

Αβελάρδος και Ελοΐζα

Η μυθιστορηματική ζωή και ο τραγικός έρωτας δύο ιστορικών προσώπων του 12ου αιώνα είναι το θέμα της παράστασης σε κείμενο και σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού. Για την παράσταση είχε γραφεί παρουσίαση στο blog, την οποία διαβάζεις εδώ.

https://www.youtube.com/watch?v=wMHSynQ2Ltc

Μεταξύ Πειραιώς και Νεαπόλεως του Γεωργίου Βιζυηνού

Ομάδα Ξανθίας. Είχε παρουσιαστεί πέρσι (2018-19) στη Μουσική Βιβλιοθήκη στο Μέγαρο Μουσικής, για την οποία είχε δημοσιευθεί σχετική ανάρτηση, διαβάζεις εδώ.

Παραλογές ή μικρές καθημερινές τραγωδίες

Παράσταση βασισμένη στις ιστορίες τεσσάρων ελληνικών δημοτικών τραγουδιών-παραλογών και σε στίχους από ποιητικές συλλογές του Τάσου Λειβαδίτη. Η παράσταση ξεκίνησε την πορεία της από το φεστιβάλ Αθηνών 2010. Η Χριστίνα Μαξούρη προτάθηκε για το θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη καλύτερης νέας ηθοποιού.

Άφιξις

2017 και η ομάδα ΠΥΡ ανεβάζει στη Μικρή Επίδαυρο την παράσταση με τους: Γιώργος Δικαίος, Δέσποινα Κούρτη, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Μαίρη Μηνά, Γιώργος Μπινιάρης, Αργύρης Ξάφης, Γιώργος Παπαγεωργίου.

Εκεί, εκεί στην Κόλαση

Από την ομάδα AbOvo. Κωμωδία, Θέατρο του Ήλιου – 2007

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This