27-5-2020

Δείτε στο σπίτι 12 αγαπημένες θεατρικές παραστάσεις δωρεάν (video)

Μπορεί να χάσατε παραστάσεις που είχατε προγραμματίσει να παρακολουθήσετε, αλλά σκεφτείτε ότι μένοντας στο σπίτι, μπορείτε να απολαύσετε μια πληθώρα θεατρικών έργων που πιθανών να σας είχαν διαφύγει.

Αξιοποιήστε ποιοτικά τον χρόνο σας στο σπίτι, και απολαύστε καταξιωμένους καλλιτέχνες σε θεατρικά έργα – «ορόσημα» για τον χώρο που αξίζει να δείτε. Μυηθείτε στο ψυχαγωγικό θέατρο που διεγείρει την ευφυΐα θέτοντας προσωπικούς και κοινωνικούς προβληματισμούς μέσα από το ταξίδι εξερεύνησης χαρακτήρων και ιστοριών:

Ο Βυσσινόκηπος

Ο Βυσσινόκηπος του Άντον Τσέχωφ, όπως ανέβηκε στο Θέατρο του Νέου Κόσμου τη σεζόν 2012-2013, σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη, υπάρχει πλέον διαθέσιμο online.

Παίζουν: Μάκης Παπαδημητρίου, Μιχάλης Οικονόμου, Κατερίνα Λυπηρίδου, Όμηρος Πουλάκης, Σύρμω Κεκέ, Δημήτρης Πασσάς, Σοφία Γεωργοβασίλη, Μαρία Γεωργιάδου, Γιώργος Μελισσάρης, Δάφνη Δαυίδ, Μιχάλης Τιτόπουλος, Πέτρος Σπυρόπουλος, Σπύρος Πίτσος.

Θείος Βάνιας

Ο Θείος Βάνιας σε σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη, όπως παρουσιάστηκε πέρσι στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων. Είχε ανέβει σχετική δημοσίευση στο blog, την οποία διαβάζεις εδώ.

Μήδεια

1997 Εθνικό Θέατρο, η Νικαίτη Κουντούρη παρουσίασε την παράσταση με τους: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μάγια Λυμπεροπούλου, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Άννα Μακράκη, Άρης Λεμπεσόπουλος, Γιάννης Νταλιάνης, Νίκος Χατζόπουλος κ.ά.

Το γάλα

2006. Το “Γάλα” του Βασίλη Κατσικονούρη, ένα κείμενο σταθμός για το σύγχρονο ελληνικό θέατρο, όπως είχε ανέβει στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη και με τον Κωνσταντίνο Παπαχρόνη.

Πέρσες

1999. Η παράσταση σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή όπως είχε ανέβει στην Επίδαυρο. Το σπουδαιότερο αντιπολεμικό έργο του Αισχύλου, θεωρείται η παλαιότερη σωζόμενη τραγωδία. Επίσης είναι η πρώτη τραγωδία που αντλεί τη θεματολογία της από ιστορικά γεγονότα (και μάλιστα μόνο κατά επτά χρόνια προγενέστερα από την παρουσίασή της στο κοινό): πραγματεύεται την οδύνη των Περσών όταν πληροφορούνται για τη συντριπτική ήττα τους στη Σαλαμίνα.

Αβελάρδος και Ελοΐζα

Η μυθιστορηματική ζωή και ο τραγικός έρωτας δύο ιστορικών προσώπων του 12ου αιώνα είναι το θέμα της παράστασης σε κείμενο και σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού. Για την παράσταση είχε γραφεί παρουσίαση στο blog, την οποία διαβάζεις εδώ.

Μεταξύ Πειραιώς και Νεαπόλεως του Γεωργίου Βιζυηνού

Ομάδα Ξανθίας. Είχε παρουσιαστεί πέρσι (2018-19) στη Μουσική Βιβλιοθήκη στο Μέγαρο Μουσικής, για την οποία είχε δημοσιευθεί σχετική ανάρτηση, διαβάζεις εδώ.

Παραλογές ή μικρές καθημερινές τραγωδίες

Παράσταση βασισμένη στις ιστορίες τεσσάρων ελληνικών δημοτικών τραγουδιών-παραλογών και σε στίχους από ποιητικές συλλογές του Τάσου Λειβαδίτη. Η παράσταση ξεκίνησε την πορεία της από το φεστιβάλ Αθηνών 2010. Η Χριστίνα Μαξούρη προτάθηκε για το θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη καλύτερης νέας ηθοποιού.

Άφιξις

2017 και η ομάδα ΠΥΡ ανεβάζει στη Μικρή Επίδαυρο την παράσταση με τους: Γιώργος Δικαίος, Δέσποινα Κούρτη, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Μαίρη Μηνά, Γιώργος Μπινιάρης, Αργύρης Ξάφης, Γιώργος Παπαγεωργίου.

Εκεί, εκεί στην Κόλαση

Από την ομάδα AbOvo. Κωμωδία, Θέατρο του Ήλιου – 2007

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατεβάστε το app του newsbreak

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Απόστολος Κρητικόπουλος
Απόστολος Κρητικόπουλος
Δημήτρης Σέργιος
Δημήτρης Σέργιος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

newsbreak.gr

FREE
VIEW